Prima pagină » Local » Profesorul universitar din Iași care a fentat pușcăria în repetate rânduri! Prinsă de mai multe ori beată la volan! A stat în arest din cauza alcoolului, dar nu s-a potolit! (Exclusiv)
Profesorul universitar din Iași care a fentat pușcăria în repetate rânduri! Prinsă de mai multe ori beată la volan! A stat în arest din cauza alcoolului, dar nu s-a potolit! (Exclusiv)

Profesorul universitar din Iași care a fentat pușcăria în repetate rânduri! Prinsă de mai multe ori beată la volan! A stat în arest din cauza alcoolului, dar nu s-a potolit! (Exclusiv)

20 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un profesor universitar din Iași a reușit să fenteze pușcăria în repetate rânduri. Asta, în ciuda faptului că Liliana Albu Vornicu a fost acuzată că a urcat băută la volan de mai multe ori. Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași, Liliana Albu Vornicu a fost trimisă din nou în judecată de procurori, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis

Un profesor universitar care a stat în arest din pricina alcoolului a reușit, totuși, să fenteze pușcăria până acum. Conf. univ. dr. ing. în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași, Liliana Albu Vornicu a fost acuzată de mai multe ori că a urcat beată la volan. De fiecare dată când a fost trimisă în fața judecătorilor, femeia a scăpat cu pedepse cu suspendarea executării.
Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o din nou în judecată pe Liliana Albu Vornicu, de această dată pentru conducere cu alcoolemie și fără permis.

Liliana Albu Vornicu, acuzată din nou de procurorii ieșeni că a încălcat legislația rutieră

Anchetatorii au susținut că, în urmă cu mai bine de o lună, profesorul Liliana Albu Vornicu se deplasa la volanul unui autoturism marca Audi A4 în zona Păcurari, când a fost observată de polițiști. Ieșeanca a fost trasă pe dreapta de oamenii legii pentru verificări. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au văzut că femeia are permisul de conducere suspendat, dar și că mirosea a alcool!
Oamenii legii au testat-o cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a confirmat bănuielile polițiștilor. Se afla sub influența alcoolului! Mai mult, agenții au constatat că femeia avea și permisul suspendat.

„Pe 8 august, agenții din cadrul Secției II de Poliție au prins o femeie de 58 de ani, în timp ce conducea o mașină în municipiul Iași. Ea avea permisul de conducere reținut. De asemenea, în urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au menționat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La începutul acestui an a stat în arest, după ce a fost prinsă de polițiști sub influența alcoolului

În luna ianuarie a acestui an, conf. univ. dr. ing. Liliana Albu Vornicu a fost prinsă de polițiști la volan, tot în stare de ebrietate.

„Agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit, pentru control, în municipiul Iași, un autoturism condus de o femeie. Aceasta mirosea a alcool, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Femeia a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pe 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind dusă în arest”, au precizat reprezentanții IPJ Iași la acea vreme.

Condamnată cu suspendare, după o faptă similară

Profesorul universitar Liliana Albu Vornicu a fost condamnat recent. Astfel, la finele lunii iunie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea femeii la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul cu alcoolemie.

„Instanța o obligă pe inculpata Liliana Albu Vornicu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Fond Locativ sau la Direcția Generală Economică și Finanțe Locale Iași, pe o perioadă de 90 de zile”, au precizat judecătorii.

Conform anchetatorilor, ieșeanca nu s-ar afla la prima problemă de acest gen. Surse judiciare au afirmat că, în urmă cu aproximativ 9 ani, femeia ar fi fost condamnată tot cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului. Oamenii legii au susținut că profesorul universitar a urcat cu alcoolemie la volanul autoturismului marca Audi. Femeia a fost prinsă după ce ar fi pierdut controlul volanului și ar fi izbit o altă mașină. Incidentul în care a fost implicat cadrul didactic universitar ar fi avut loc în cursul anului 2011, în Iași, potrivit anchetatorilor ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`