Prima pagină » Local » Profesorul ieşean Mihaela Popa, noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Profesorul ieşean Mihaela Popa, noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării

17 sept. 2020, 14:05,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Profesorul de matematică Mihaela Popa de la Liceul Vasile Alecsandri Iaşi este noul secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe domeniul fondurilor europene.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a ales-o pe Mihaela Popa pentru această poziție datorită experienței, expertizei și rezultatelor pozitive în domeniul fondurilor europene. Cadrul didactic susține că este un moment crucial pentru educație în a atrage fonduri europene de către unitățile de învățământ.

„Doamna Ministru Monica Anisie mi-a propus să vin în echipa dumneaei cunoscând expertiză mea, dar mai ales rezultatele în domeniul fondurilor europene. Consider că e un moment zero pentru educaţie în atragerea fondurilor europene de către şcoli. De aceea e nevoie de echipe de experţi şi manageri creativi care să nu stea cu mâna întinsă doar la bugetul statului, ci să fie capabili să acceseze finanţări externe. E prioritar să încurajăm şcolile să scrie proiecte şi să obţină finanţări.”, a declarat prof. Mihaela Popa.

Secretar de Stat pentru fondurile europene în MEC

Profesorul de matematică Mihaela Popa susține că a primit felicitări din partea premierului României, Ludovic Orban, argumentând că absorbția fondurilor europene în educație este extrem de importantă. Mihaela Popa consideră că rezultatele județului Iași trebuie exportate la nivel național, astfel școlile ieșene să fie europene și din prisma dotărilor.

„Aşa a apărut ideea unui post de Secretar de Stat responsabil cu fondurile europene. Domnul Prim-Ministru Ludovic Orban m-a felicitat şi mi-a spus că mă aşteaptă la muncă pentru că absortia fondurilor europene în educaţie e foarte importantă. Consider că rezultatele Iaşului trebuie exportate la nivel naţional pentru că şcolile noastre să fie europene şi din prisma dotărilor.

În ceea ce îl priveşte pe domnul Ministru Costel Alexe nu cred că ar avea ceva împotrivă, cunoscând foarte bine expertiză mea că fost europarlamentar şi ca vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, dar mai ales faptul că am coordonat şi am adus pe locul 1 pe ţara în fonduri europene şcolile ieşene şi vasluiene înainte de a intra în politică. Consider că această perioadă trebuie să reprezinte o oportunitate pentru şcoala românească şi este necesar ca noi toţi să punem umărul.”, a declarat prof. Mihaela Popa.

Cine este Mihaela Popa

Mihaela Popa (n. 16 aprilie 1962, Iași) este o profesoară de matematică și membru al Partidului Naţional Liberal din România. La alegerile europarlamentare din 2007 a fost aleasă eurodeputat din partea PD și a rămas în funcție până în 2008, când a devenit senatoare de Iași.

Mihaela Popa s-a născut la data de 16 aprilie 1962 în localitatea Vetrișoaia. După absolvirea studiilor medii la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a urmat, în perioada 1980-1984, cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

După absolvirea facultății a fost repartizată ca profesoară de matematică la Școala Generală nr. 7 din Vaslui (1984-1990). S-a transferat ca profesoară la Colegiul „Anghel Rugină” din Vaslui (1990-1999), unde a fost și directoare-adjunctă (1994-1999). În paralel a îndeplinit și funcțiile de președinte a Fundației de Tineret „Anghel Rugină” din Vaslui (1990-1999) și secretar al Societății Județene de Matematică din Vaslui (1990-1994). În perioada 1999-2000 a fost și inspectoar pentru proiecte europene, în cadrul ISJ Vaslui.

Este căsătorită din anul 1983 și are un copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`