Prima pagină » Actualitate » Profesorul Emanoil Ceaușu explică de ce tot mai mulți tineri se infectează cu COVID-19
Profesorul Emanoil Ceaușu explică de ce tot mai mulți tineri se infectează cu COVID-19

Profesorul Emanoil Ceaușu explică de ce tot mai mulți tineri se infectează cu COVID-19

30 iul. 2020, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Profesorul Emanoil Ceaușu explică de ce tot mai mulți tineri se infectează cu COVID-19. Emanoil Ceaușu vorbește despre concluziile unui studiu, subliniind faptul că tot mai mulți tineri se infectează cu COVID-19.

„Sunt mai multe cazuri de tineri infectați, asta și din cauza faptului că unii au respectat unele norme, alții n-au mai respectat nicio normă. Și atunci, s-a ajuns la această situație. Din păcate, nerespectarea este în general în rândul persoanelor tinere.

Asta se reflectă și în faptul că persoanele infectate care se internează în spital încep să fie din ce în ce mai mult persoane sub 40 de ani, ajungându-se în SUA ca 40% să fie în această categorie. Și la noi se înregistrează un număr mai mare de persoane tinere decât acum două-trei luni”, a spus profesorul Emanoil Ceaușu.

Profesorul Emanoil Ceaușu explică de ce tot mai mulți tineri se infectează cu COVID-19: era de așteptat o creștere a numărul de cazuri

Profesorul Emanoil Ceaușu consideră că era de așteptat ca numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 să crească după relaxarea restricțiilor. Problema este că, în unele zone, creșterea a fost mult mai mare decât se așteptau specialiștii.

„Este o ușoară stabilizare în ultima vreme. Această creștere care s-a produs în ultimele săptămâni este în contextul general, în întreaga lume. După relaxarea restricțiilor, era de așteptat. În unele zone, această creștere s-a produs mult mai mult decât se așteptau specialiștii”, menționează Emanoil Ceaușu.

Mulți tineri au murit din cauza COVID-19

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Betrice Mahler, spune că a avut multe cazuri de tineri care au decedat din cauza COVID-19.

„În Terapie Intensivă, am pierdut un pacient de 42 de ani cu COVID-19. Altă fată de 18 ani stă să intre în ATI. Sunt oameni tineri, care ajung să facă această boală și sunt traume pe care le percep nu doar familiile, ci și cadrele medicale care îngrijesc aceste persoane. Sunt lucruri reale, care dor și care te marchează. Personalul medical este marcat, chiar dacă nu lasă să se vadă această amprentă psihică pe care o lasă aceste cazuri asupra lor. Sper din tot sufletul, să nu ajungem la acel moment de burnout (epuizare – n. red) al personalului medical”, a precizat Beatrice Mahler.

OMS acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19. Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, afirmă că ceea ce stă la baza creșterii răspândirii coronavirusului în Europa este numărul tot mai mare de tineri infectați cu SARS-Cov-2.

Directorul regional pentru Europa al OMS sfătuiește autoritățile să transmită cât mai clar tinerilor societății pericolul la care se supun, în același timp crescând pericolul și pentru cei mai în vârstă.

„Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu focare localizate și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus el.

„Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a spus Kluge.

Dr. Hans Kluge arată că este înțelegător cu tinerii care adoră să se distreze vara, dar să fie mai prudenți.

„Au o responsabilitate față de ei înșiși, față de părinții lor, de bunici și de comunitățile lor și acum știm cum să adoptăm comportamente sănătoase, deci să profităm de aceste cunoștințe”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`