Prima pagină » Titlurile zilei » Profesorul din Țuțora, care a bătut un băiețel pentru un simplu desen, a demisionat! Directorul: „Semăna foarte bine cu el și era obscen” – GALERIE FOTO

Profesorul din Țuțora, care a bătut un băiețel pentru un simplu desen, a demisionat! Directorul: „Semăna foarte bine cu el și era obscen” – GALERIE FOTO

16 feb. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Marian Curmei, profesorul care preda Tehnologia Informației (TIC) la Școala Gimnazială Țuțora și care a agresat fizic un elev de clasa a V-a, a demisionat ieri. Amintim că dascălul a venit în urmă cu câteva zile la locuința băiețelului și a început să-l lovească brusc cu cureaua de la pantaloni, pe motiv că minorul, pasionat de desen, l-ar fi jignit printr-o caricatură. În urma celor întâmplate, elevul a fost sancționat de către școală cu scăderea notei la purtare

După ce Alexandru, un elev de la Școala Gimnazială Țuțora, aflat în plasament familial, a fost bătut în propria casă de profesorul de TIC, o întreagă anchetă se află în desfășurare. Reporterii BZI au mers la instituția de învățământ, iar, din spusele directorului, Iulia Dima, cadrul didactic acuzat de violență a demisionat ieri, în timp ce minorului i-au fost scăzute două puncte la purtare.

„Din câte am înțeles, dosarul a ajuns la poliție, a fost înaintat la Parchet. Domnul profesor și-a prezentat demisia din funcție, nu mai este profesor în școala noastră, mai multe nu pot spune, cazul este anchetat de poliție, cum spuneam”, a declarat Iulia Dima, directorul Școlii Gimnaziale Țuțora.

Profesorul bătăuș a demisionat: „Băiețelul nu scria la oră, desena”

Noi detalii au apărut în cazul băiețelului în vârstă de 11 ani de la Școala Gimnazială Țuțora, care a fost agresat fizic de profesorul Marian Curmei, motivul fiind o caricatură prin care dascălul credea că este descris. Totul a început pe data de 02.02.2023, când, în urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de dirigintele care i-a spus să-l primească în vizită pe profesorul Marian Curmei, întrucât își dorea neapărat să poarte o discuție cu elevul.

În cele din urmă, după lungi insistențe, profesorul a fost primit în casă, însă s-a năpustit direct asupra copilului. Și-a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Femeia a intervenit de urgență, poliția, asistența socială, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și primarul fiind informați de eveniment.

Reporterii BZI au reușit în decursul zilei de ieri să discute cu directorul unității școlare, care a vorbit despre sancțiuni și a povestit cum a fost descoperit „desenul problematic”. Menționăm că, până acum, desenul nu a fost făcut public, însă din informațiile prezentate de asistentul maternal, pe desen nu exista scris numele profesorului și nici nu semăna cu el.

„Desenul, da, semăna foarte bine cu domnul profesor și era, într-adevăr, obscen la adresa domnului Curmei. Nu putem tolera acte de acest gen în școală, nici din partea profesorului, din partea nimănui. Incidentul nu s-a întâmplat în școală, nu au existat loviri aici. Deci de desen s-a aflat la ora de TIC, domnul profesor preda lecția, elevul nu scria la oră, iar atunci l-a surprins desenând, semăna cu el, era obscen, mai multe nu vă mai pot spune”, a adăugat Iulia Dima, directorul Școlii Gimnaziale Țuțora.

Asistentul maternal se teme

Surse BZI au afirmat faptul că asistentul maternal se teme ca Alexandru să nu fie luat din grija ei, deși femeia este văzută în comunitate drept un exemplu, îngrijindu-se de toți minorii pe care i-a avut în grijă. Soțul acesteia a decedat în urmă cu mulți ani, Maria Petrescu fiind nevoită să aibă grijă singură de micuții care îi sunt copii. De asemenea, Alexandru merge în continuare la Școala Gimnazială Țuțora.

„Am făcut reclamație, adrese către IPJ, asistentul social al comunei a îndeplinit toate atribuțiile prevăzute de fișa postului, mai departe, autoritățile să-și facă treaba. Deci IPJ și ISJ sunt instituțiile care anchetează acum cazul, copilul, desigur, este în continuare la asistenta maternală”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe în acest caz, dar cert este că profesorul care este anchetat pentru că a bătut un băiețel a demisionat.

Comentarii
  • Profesorul trebuia sa-i ia desenul elevului atunci cand l-a surprins, de fata cu toti colegii lui, apoi sa anunte conducerea scolii despre eveniment. Copiii fac multe lucruri traznite, dar sunt copii si nu au niciun fel de idee asupra dimensiunilor urmarilor faptelor lor. Acest profesor a uitat pur si simplu ca e adult si s-a comportat exact ca un coleg de varsta copilului, dar a facut ceva ce nici un copil de 11 ani nu ar fi facut in veci: s-a dus in casa copilului si l-a batut de fata cu mama lui si apoi a dorit sa-l ajute sa invete mai bine la TIC….acest adult trebuie expertizat psihiatric pentru ca pur si simplu nu realizeaza dimensiunea faptelor sale!

  • Drum bun catre Șipote!

    Se vede din poza sa ca e psihopat!

  • Daca desenul semana cu profesorul, inseamna ca elevul are talent . Daca e asa, trebuie incurajat.

  • nu se ma angajeaza in invatamant niciodata fiindca ii este interzis ……………psihopati

  • De unde cunostea elevul astfel de mizerii ,la varsta lui de 11ani?
    Deci mediul in care se dezvolta este unul toxic,imoral.
    Va deveni un adult mizerabil ,la fel ca si desenul sau.Chiar *victoria*aceasta in fata prof ului il va impinge pe aceasta cale.
    Jeguri.

  • La ora copilul in loc de ora de scris scris desena pe profesor in aia de oral , ceva e putred la mijloc cu unul din ei

  • L-a bătut cu cureaua, drept pentru care i s-a făcut dosar, e cercetat penal, și și-a dat demisia. Bun, am înțeles, cele legale decurg. Însă, cu mucea și caricatura cum rămâne ? Atrag atenția asupra unei hiper-protecții pe care legea o dă unor astfel de elevi, care uu grave probleme comportamentale. Se va vedea că profesorii nu mai au aproape nici un drept, iar elevii au toate drepturile din lume. Că elevilor nu li se pot da decât sancțiuni simbolice, cum ar fi mustrări, avertismente, eventual scăderea notei la purtare, corigența sau repetenția. Dar, comparativ cu gravitatea faptelor comise de ei, asta poate fi prea puțin, prin urmare nu vor produce schimbarea de atitudine, de unde consecințe catastrofale pentru viitor. Atenție mare la acest dezechilibru evident: TOATE drepturile pentru elevi și impunitate extinsă, versus APROAPE NICI UN DREPT, în ceea ce-i privește pe profesori. Structurile și mecanismele prevăzute de lege, pentru astfel de situații, sunt nefuncționale, ele constatând post-factum o stare de lucruri și terminându-se cu consecințe semnificative doar în privința profesorilor. Riscuri ? Scăparea de sub control a situațiunii și transformarea școlilor în maidane, unde golanii își fac de cap.

  • Mă uit la presă, știrile naționale: ”un elev din jud. Iași a fost bătut cu cureaua de un profesor. Elevul ar fi desenat o caricatură despre care profesorul ar fi crezut că-l reprezintă”, etc. Dar aveți curajul și postați docomentu` ! Ce caricatură ? Ceva cu rățoiul Domald, cu Ileana Cosânzeana, sau vreo porcărie care n-avea ce căuta într-o școală și în preocupările unui elev, mai ales într-o școală ?!?!?! Ați înclinat balanța victoriei în favoarea micului derbedeu (golan patentat în devenire). Concluzia ? Poți să faci orice, cel care iese prost e profesorul. Apoi nebun de legat să fie ăla care se va mai angaja, pe viitor, într-un astfel de sistem care-și zice ”de educație”.

  • Total de acord cu dvs,QVX.
    In consecinta,scolile ,sistemul de invatamant in general,se vor transforma in medii insalubre in care toti profii vor fi nevoiti da accepte/tolereze astfel de atitudini,comportamente.
    Unii deja o fac.
    Se numeste SUPRAVIETUIRE.
    Dar in aceasta situatie,ISJ ul,MEN ul,cum se numesc?
    Va spun eu :focare si generatoare de mizerie morala.Marasm.

  • Este bine ca un tânăr cu gânduri de a urma vreo universitate și să se facă profesor să citească chestiile astea. Care va să zică, vei aloca zeci de ani să înveți temeinic o știință (mai puțin psihologia, pedagogia și metodica, care nu sunt științe, ci niște chestii parazit, care trăiesc pe spinarea profesorilor care predau diverse discipline științifice). Vei da numeroase examene, vei face eforturi colosale și sacrificii, gândind că vei merge să-i înveți pe alții. Nu iei în calcul că intri într-un sistem brambura, cu grave probleme structurale, situat pe ultimele locuri în Europa și în lume, la aproape toți indicatorii. Și te vei trezi în fața unei astfel de situații, când te trezești agresat, fie fizic, fie altfel, de către elevi, sprijiniți de toată forța insituțiilor statului. Ce faci într-o astfel de situație ? Nu e obligatoriu un răspuns aici.

  • Sper ca nu e profesor cel care comenteaza mai sus. Esti profesor tocmai ca sa lucrezi cu empatie la psihologia copilului, sa-i dezvolti si sa-i arati partile bune (pe care orice copil le are) si nu sa-l incadrezi deja in niste categorii si sa-l blamezi.

  • Dumneata faci parte din gașca aia, care a adus învățământul la catastrofă. Cu grave probleme structurale, cu cea mai înaltă rată de analfabetism funcțional din Europa și din lume. Cu chestii scăpate de sub control, pe mai toate palierele. N-am evidențiat decât un singur lucru: STAREA DE DEZECHILIBRU. Dumneata lucrează mult și bine la empatia copilului (eventual înființează și niște comisii de taclale, pe tema dată), că asta va ține loc de scris, citit, socotit, matematică, fizică, chimie, examene naționale, performanță științifică și toate celelalte. Adică exact acele lucruri care țin o țară în stare de funcționare. Succes(uri), și să ne notifici asupra mărețelor rezultate. Deja le vedem manifestându-se.

  • Acest golanaș de profesor trebuie neaparat verificat. Mie imi miroase a pedofilie. Si a vrut sa sperie copilul ca sa nu divulge prin ce a trecut. Mai rau decat atat, sa te duci sa bati un copil ce nu are mama sau tata ca sa „il educi”, mi se pare josnic. Acest golan intitulat PROFESOR (!!!), trebuie anchetat. Golanasule, daca in urmatoarea perioada nu vei fi anchetat, ma ofer sa ii fac eu dreptate unui copil fara parinti! Iti promit ca in viata asta a ta NU TE VEI MAI ATINGE DE NICIUN COPIL! Ai vrut sa iti arati golania cu un biet copilas, nicio problema. Eu iti fac cheie, nici nu ai sa stii cand si cum, si iti arat ce inseamna golanie! Ai putina rabdare cum am si eu. Eu sa vad cum decurge totul, tu sa treaca valul asta. Nu te uit. La cat de haituiti sunt copiii astia orfani, nu iti poti imagina ce te asteapta pt ce ai facut! Deja m am interesat si stiu de unde sa te iau. Restul va veni de la sine. Sa te uiti mereu in spate!

  • Minunat. Așa să faci ! Că mergi și dumneata, tot pe urmele lor (unul cu încurcături penale pe loc, de la administrarea bătăii cu cureaua, iar unul în devenire). Închei aici, spund ultima chestie. România e într-o criză profundă, din care nu își mai revine. Învățământul a devenit câmp de bătălie, astfel că lumea se ocupă de orice altceva, decât de carte. Emoții, sentimente, comisii, empatii, schimbări, reforme, psiho-pedagogii, moftangii și pierde-vară. Din când în când, câte un scandal bine mediatizat. O asemenea chestie nici dracul n-o mai rezolvă pentru că, în loc să-și vadă de treabă, lumea se ține de prostii.

  • Și directorul trebuie să își dea demisia deoarece el a facilitat vizita.

  • Două puncte scăzute la purtare de parcă ar fi făcut ceva mai grav decât bulingul . Avem în Iași un ISJ bolnav în coma și nimeni nu face nimic.

  • La lista calamităților, am uitat să adaug viesparul intra-instituțional și extra-instituțional. Că orice școală are bisericuțe, cercuri de bârfă, prieteni ai directorului, adversari (unii de moarte) ai aceluiași director, părinți, primării, comunități locale, partide politice, inclusiv pochi și preotese. Cred că vă dați seama, o asemenea ocaziune, în care se aruncă conținutul oalei de noapte în palele ventilatorului, nu se poate să nu-i activeze, cu tot cu micro-grupurile de apartenență. Și să vezi atunci comedia dracului !

  • Nu cred ca intrat in casa, si-a scos cureaua. Ceva nu se potriveste! De la curea raman echimoze care se vad cel putin 3-5 zile. Daca ar fi real trebuia mers la medicina legala. Este cusut cu ata alba! Cat priveste copilul trebuie lucrat la caracter si educatie. La cati sunt in casa, ma indoiesc.

  • Intrebati acest Marian Curmei daca are copii? El daca a fost batut cu cureaua asa face si el..a preluat.Cerem demisia si dnei Directoare!

  • Bataia aplicata unui copil de 11 ani, daca e adevarat, nu e fireasca, nu e legala, nu e umana etc.
    Pe vremuri, educatia se facea cu, cureaua.. ; nu mai e cazul acum, lumea a realizat ca nu e bine; in acest context, individul trebuie cercetat penal pt agresiune; daca e prof, nu are voie sa mai predea ever.

  • Exact ce bănuiam 🙂 Organele abilitate, care sunt cu ”interesul superior al colilui” în plisc, de dimineața până seara, vor produce, la moment, o remorcă de hârtii, asta pe lângă activitățile penale și judiciare, acolo fiind altă mâncare de pește, însă tot o roabă de hârtii. Bun. În tot timpul ăsta, școlerul respectiv își va vedea în liniște de golănit, că doar nu vreți să-l pună cineva la învățat, la făcut teme, la comportament cuviincios. Astea nu sunt ”centrate pe elev”, dimpotrivă, e buba, îl ”stresează”, îi ”răpesc copilăria”, ”îl afectează negativ dpdpv emoțional”, ”îl disciminează”, iar dacă e să dăm crezare psiho-pedagogilor, îl omoară pe loc. Nu-l persecutați, săracul de el, chiar dacă desenează mascări e semn de ”creativitate”, de ”independență în gândire” etc. A desena -ule în timpul orei este o manifestare estetică și culturală, cu veleități identitare, aș putea zice. E din boscheți, dar este acolo, deci trebuie apreciată ! Educație, românia euro-atlantică, mileniul III.

  • IPS Marele Alb

    Acum avem o dilema !, ia bagat morcovelul in gura ? ori nu ? e o relatie abuziva ?, la cotonogit sa asi tina gura ? gelozie ?

  • Foarte multe comentarii in acelasi stil. Cred ca sunt doi care comenteaza. Unul impotriva profului, altu pentru prof. Unul din ei este acest golanas de profesor. Acelasi stil. Omul e psihopat, clar! Mare grija si atentie la acest individ! Asta e pedofil fara nici cea mai mica urma de eroare! Pedofil omul. Trebuie evaluat de urgenta copilul ala! Autoritatile, dormiti? Maine ma duc la dgaspc sa vedem cine se ocupa de caz! Nube de lasat asa animal sa scape!

  • Du-te, nu pregreta. Du-te la direcții, intersecții, parohii și brutării. Inclusiv la Guvern, Vatican și Pentagon și Pompieri. Reclamă, cercetează, investighează. Fă analogii, analize stilistice, fă-te detectiv, fă anamneze online, construiește profile și ce mai vrei. Eu nu sunt nici proful, nici pro-proful cu cureaua, io am oroare de imbecili. Cât despre rest, honi soit qui mal y pense, în caz că te simți cu musca pe căciulă. Și, mai sper că dacă lucrezi în sistemul de frecat menta, mai sus descris, să fii trimis în a presta o muncă utilă societății, nu aia pe care o faci acum.

  • Acum, ca sainteleg elevul a fost batut in propria casa ? „a fost bătut în propria casă de profesorul de TIC, „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024