Prima pagină » Actualitate » Profesorul de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală, acuzat de viol a făcut primele declarații: „Nu-mi explic”
Profesorul de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală, acuzat de viol a făcut primele declarații: „Nu-mi explic”

Profesorul de la Colegiul „Sfântul Sava” din Capitală, acuzat de viol a făcut primele declarații: „Nu-mi explic”

27 iul. 2024, 12:00, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la prestigiosul Colegiu Național „Sfântul Sava”, reținut ieri pentru viol și agresiune sexuală față de doi dintre elevii săi, a fost eliberat și va fi anchetat sub control judiciar. Într-o declarație în presă, profesorul a susținut că nu-și explică acuzațiile aduse.

„Nu-mi explic. Nu-mi explic. Eu sunt pus sub control judiciar, nu aş vrea să încalc niciun fel de… Sunt convins de faptul că, spre binele meu, este ok să vorbesc în faţa instanţei”, a declarat Sorin Spineanu Dobrotă.

Cadrul didactic va fi cercetat sub control judiciar pe o perioadă d 60 de zile. Profesorul a fost reținut joi, fiind acuzat că a violat un minor și l-a agresat sexual pe un altul.

După ce „antrenorul de genii”, Lajos Kristof, a fost prins în flagrant de polițiștii bucureșteni în timp ce viola un copil de 14 ani, un alt caz revoltător iese la iveală. Un profesor în vârstă de 51 de ani de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, care este și angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), a fost reținut joi, 25 iulie, acuzat de viol asupra unui minor și agresiune sexuală asupra unui băiat de 16 ani.

Sorin Spineanu-Dobrotă este autorul cărții „Homosexualitatea: Normal sau Patologic?”.

Ministerul Educației a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul București informații cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să putem aplica în regim de urgență măsurile legale care se impun în temeiul art. 513 alin. (1) lit. e din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile și completările ulterioare, privind suspendarea raportului de serviciu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *