Prima pagină » National » Profesorii sunt nemulțumiți: „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”

Profesorii sunt nemulțumiți: „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”

10 sept. 2020, 16:35,
Bianca Rebegea în National

Profesorii au fost anunțați că orele predate la clasă vor fi filmate, însă nu toți sunt de acord cu acest lucru. „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”, spune un cadru didactic din Capitală.

Profesorii sunt nemulțumiți: „Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările”

Nemulțumirile din partea profesorilor nu întârzie să apară, după ce au fost anunțați că vor fi filmați în timpul orelor. Unii dintre ei refuză categoric, așa cum este și cazul lui Adrian Enache, profesor de matematică la o şcoală din Capitală. Acesta își argumentează reacția prin ideea că nici medicilor nu le sunt permise filmările atunci când operează.

„Conform legilor în vigoare, ora de curs nu poate fi filmată fără acordul cadrului didactic. Colegii mei se întrebau şi dacă nu acceptăm ce vor zice părinţii, păi le arăţi legea. Nu este obligaţia noastră”, a declarat Adrian Enache pentru Mediafax.

„Cel mai mare pericol este că se pot crea tot felul de comentarii, atât ale elevilor, cât şi ale părinţilor despre ceea ce se petrece într-o sală de clasă. Astea sunt nişte lucruri care nu sunt în regulă”, consideră şi Constantin Lunguleţu, liderul Sindicatului Spiru Haret Dolj.

Profesorii se tem că măsurile de distanțare nu vor funcționa în școli. Ce spune Raed Arafat despre această temere

Miercuri, 9 septembrie 2020, Raed Arafat a arătat că, încă din prima zi, școlile trebuie să impună regulile anti-COVID-19, explicându-le copiilor de ce este important  să le respecte. De asemenea, șeful DSU a explicat că riscuri nu pot fi înlăturate în totalitate, ci pot fi diminuate dacă se respectă regulile cu religiozitate.

„Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim.

Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum. Copiii trebuie să fie educați și trebuie să li se explice. Copilul înțelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 – 5 ani și de cel de 6,7, 11 sau 12 ani”, a spus Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a fost întrebat ce părere are despre profesorii care nu cred că metodele stabilite în școli vor fi eficiente pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Acesta a spus că este normal să fie așa, deoarece ei sunt cei care cunosc comportamentul elevilor și știu cum vor reacționa aceștia pe parcursul unei zile, atât în clase, cât și în afara lor.

„Este clar că temerea lor este că unii copii nu respectă regulile și va fi greu să se impună anumite reguli. Și totuși, educându-i și explicându-le putem că reducem acest lucru. Școala trebuie să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile și dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă care impune regulile, copilul va înțelege că acolo nu e de joacă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`