Prima pagină » Eveniment-Social » Profesorii Liceului „Grigore Moisil” din Iași au participat la un program internațional de dezvoltare a cunoștințelor în domeniul științei și tehnologiei

Profesorii Liceului „Grigore Moisil” din Iași au participat la un program internațional de dezvoltare a cunoștințelor în domeniul științei și tehnologiei

09 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI în Eveniment-Social

Cu ocazia desfășurării proiectului Erasmus +, denumit „A Trainers Toolkit To Foster STEM Skills Using Microcontroller Applications”, profesori de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași au avut ocazia să învețe lucruri noi. Tema a fost utilizarea aplicațiilor cu microcontrolere pentru dezvoltarea competențelor STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Acest program internațional a avut loc la Malta, în perioada 30 mai – 4 iunie 2022.

Dascălii de la Liceul „Grigore Moisil”, interesați de știință și tehnologie, au avut ocazia să se dezvolte pe aceste planuri, printr-un program internațional Erasmus +. Participanții au avut un training de testare a cunoștințelor de știință, tehnologie, inginerie și matematică, cu ajutorul aplicațiilor cu microcontrolere. Coautorii materialelor didactice utilizate în proiect sunt profesori de la liceul ieșean. La training au participat profesori și reprezentanți ai unităților de învățământ din România, Polonia, Portugalia, Croația și Grecia. Acest proiect are ca țintă facilitarea dezvoltării elevilor în domeniile menționate.

directorul liceului, Adina Romanescu

Directorului unității de învățământ, Adina Romanescu, încurajează metodele moderne de predare

Profesorii ieșeni, implicați într-un proiect internațional pentru dezvoltarea competențelor STEM

doi copii deasupra unui dispozitiv

Scopul acestui proiect a fost să antreneze profesorii pentru a preda mai eficient materiile din domeniul STEM, elevilor

Între 30 mai și 4 iunie 2022, cadrele didactice ale Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași au fost plecate la Malta pentru un traning de testare a cunoștințelor STEM. Ceea ce face special acest proiect este faptul că profesorii au folosit aplicații cu microcontrolere pentru a-și dezvolta aceste competențe. La training au participat, din partea liceului ieșean, coautorii materialelor didactice realizate în proiect, profesoara Cristina Fulop, în calitate de coordonator, profesoara Adina Romanescu și profesorul doctor Marius Smirnov.

În cadrul proiectului s-au elaborat următoarele resurse educaționale deschise: designul dispozitivelor cu microcontrolere, programarea lor, utilizarea microcontrolerelor pentru inovarea demersului didactic, ghid metodologic pentru dezvoltarea educației STEM folosind astfel de dispozitive, kit de instrumente și scenarii educaționale pentru dezvoltarea competențelor universale în instituții VET.

„Discuțiile din cadrul workshop-urilor pe tema evoluției tehnologiei microcontrolerelor și utilizării acestora în activitățile de învățare își propun să stimuleze interesul elevilor pentru domeniul STEM. Lecțiile demonstrative, prezentările interactive, activități de grup și exemplele de bună practică au avut rolul de a identifica oportunitățile create de proiect pentru a facilita dezvoltarea elevilor. Vizita în compania producătoare de cipuri cu microcontrolere pentru domeniul auto, GSM, telefonie, recunoscută pentru performanțele sale la nivel european a fost un prilej de a avea acces la procese tehnologice automatizate, de înaltă performanță la nivel mondial”, au declarat reprezentanții Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”.

 un microfon si un laptop pe fundal

La LIIS s-a lansat un podcast săptămânal, pe teme specifice vieții unui liceean

Liceul de informatică ieșean pune accentul pe dezvoltarea educației și dialogului în era digitală

un afis

Liceul ieșean încurajează dialogul dintre elevi și profesori prin intermediul tehnologiei

Cu ocazia Zilelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, s-a lansat podcastul Confesiuni LIIS, sub coordonarea profesorilor Maria Cristina Fulop și Floricica Morariu. Scopul acestui podcast este să faciliteze comunicarea între profesori și elevi, care pot dezbate teme specifice vârstelor de liceeni. Acesta are loc săptămânal și poate fi urmărit pe site-ul liceului.

„Am dedicat, anul acesta, a IV-a ediție a conferinței Noi perspective ale educației în era digitală absolvenților noștri, evidențiind modul în care se conectează la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași, apreciind dascălii din cancelaria de ieri, trimițând constant feedback și prețuire pentru colegii mei minunați. La Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași avem profesori inspiraționali, adevărați profesioniști, dedicați elevilor și interesați să le schimbe destinul în bine, să îi ajute să devină caractere puternice și valoroase pentru comunitate. Elevilor noștri deosebit de inteligenți, care ne-au devenit parteneri în această provocare de a dezvolta o educație digitală modernă, inovativă și foarte aproape de oameni le doresc să își îndeplinească visele, să ofere în continuare frumusețea sufletului celor din jur și să se înconjoare de oameni minunați!”, a menționat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Profesorii de la LIIC caută constant să se dezvolte, participând recent la un program internațional pentru consolidarea cunoștințelor STEM prin utilizarea aplicațiilor cu microcontrolere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`