Prima pagină » Local » Profesorii ieșeni ies în stradă! Protest la Prefectura Iași
Profesorii ieșeni ies în stradă! Protest la Prefectura Iași

Profesorii ieșeni ies în stradă! Protest la Prefectura Iași

14 dec. 2022, 19:19, 1 ,
în Local

Maine, 15.12.2022, are loc un protest la Prefectura Iași și începe între orele 12.00-13.00, la care participă profesorii ieșeni, personalul nedidactic și auxiliar.

Prin acest protest, se cere o majorare salarială pentru toți angajații de cel puțin 15%, plata orelor suplimentare, acordarea decontului de navetă, dar și aplicarea Regulamentului de Sporuri și în educație.

„Mâine vom protesta la Prefectura Iași ( între orele 12-13) în principal pentru personalul #nedidactic și #auxiliar!! Revendicările vizează aplicarea în integralitate a legii 153. De asemenea, solicităm o majorare a salariilor pentru toți angajații de cel puțin 15% pentru acoperirea parțială a ratei inflației. Alte solicitări importante adresate Guvernului României sunt: plata orelor suplimentare pentru personalul auxiliar și nedidactic, acordarea decontului de navetă pentru personalul nedidactic, aplicarea Regulamentului de Sporuri și în educație, elaborarea normativelor”, se arată în declarația semnată de prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași.

Laviniu Lăcustă: „Vă așteptăm în număr cât mai mare”

De asemenea, după o discuție care a avut loc marți, 13.12.2o22, există un angajament al Primului Ministru în sensul elaborării până la 15 ianuarie a unei grile de salarizare distincte pentru salariații din Educație.

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași susține că protestul de mâine va avea rezultatul dorit.

„Protestele noastre au deja ecouri la nivelul Guvernului. În urma discuțiilor de marți există un angajament al Primului Ministru în sensul elaborării până la 15 ianuarie a unei grile de salarizare distincte pentru salariații din Educație. Discuțiile sindicatelor cu șeful executivului au mai vizat starea materială deplorabilă în care se regăsesc segmente largi de personal din școlile României. Apreciem că protestul nostru de mâine, alături de colegii din alte județe, va avea rezultatul pe care ni-l dorim. Vom transmite domnului Nicolae Ciucă un nou semnal de #revoltă. Vă așteptăm în număr cât mai mare.
#doarunițivomînvinge”, se mai arată în declarația semnată de prof. Laviniu Lăcustă, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași.

Comentarii
  • Si eu care credeam ca vad ca cereti reducerea salariului pe baza rezultatelor la examenul de titularizare. 50% sub 5… Si mai credeam ca vreti sa vi se impoziteze orele de pregatire, alea de acasa, nu orele suplimentare. Referitor la orele suplimentare, se pot deduce din cele 3 luni de vacanta de vara, ptr care sunteti platiti desi stati lejer acasa. Deci hai, pe bune? Restul suntem fraieri si voi vreti marirea cat inflatia. Hai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *