Prima pagină » Eveniment-Social » Profesorii ieșeni au obținut la examenul de Titularizare 2024 cele mai multe note peste șapte din țară. În centrele de evaluare, au fost notate peste 1700 de lucrări
Profesorii ieșeni au obținut la examenul de Titularizare 2024 cele mai multe note peste șapte din țară. În centrele de evaluare, au fost notate peste 1700 de lucrări

Profesorii ieșeni au obținut la examenul de Titularizare 2024 cele mai multe note peste șapte din țară. În centrele de evaluare, au fost notate peste 1700 de lucrări

24 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Ieri, 23 iulie 2024, au fost publicate rezultatele inițiale obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă a examenului de Titularizare, sesiunea 2024. Rezultatele înregistrate plasează județul Iași pe prima poziție la nivelul țării.

Rezultatele profesorilor ieșeni la examenul de Titularizare 2024

Județul Iași performează în domeniul educației! Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2024, înainte de contestații, plasează județul Iași pe prima poziție la nivelul țării.

Procentul notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 50,23 la sută, peste media națională, care este 41,9 la sută. Procentul notelor între 5 și 7 este de 34,54 la sută. Astfel, rata notelor peste 5 este 84,77 la sută.

Din promoția curentă, 42,94 la sută dintre candidați au obținut note peste 7, peste media pe țară, care este 38,01 la sută. Doi candidați au obținut nota 10.

Un număr de 869 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 599 de candidați au note între 5 și 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1.822 de candidați din totalul de 2.084 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă.

În centrele de evaluare, au fost notate 1.732 de lucrări, întrucât 86 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a trei candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar un candidat au fost eliminat din examen.

Rezultatele finale după contestații vor fi publicate în data de 31 iulie 2024

Contestațiile referitoare la rezultatele obținute în cadrul probei scrise a Concursului național de Titularizare se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași în perioada 23-24 iulie 2024. În data de 24 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi transmise la Inspectoratul Școlar Județean Iași și prin poștă electronică, la adresa de email [email protected].

În cazul depunerii online a contestației, cererea tip este semnată de candidat și se trimite scanată la adresa de email [email protected], însoțită de o copie a actului de identitate.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul inspectoratului, în data de 31 iulie 2024.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare în perioada 1-6 august 2024.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *