Prima pagină » Eveniment-Social » Profesorii din Iași vor primi vouchere de vacanță pentru anul 2022! Când se vor acorda acestea

Profesorii din Iași vor primi vouchere de vacanță pentru anul 2022! Când se vor acorda acestea

06 apr. 2022, 00:01,
Ana Crețu în Eveniment-Social

Profesorii și angajații din învățământul de stat primesc vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 de lei, pentru anul 2022, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educației. Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic pentru un salariat în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație. În urmă cu doi ani, la Iași, au beneficiat de aceste vouchere 11.994 de profesori și angajați ai instituțiilor de învățământ.

Anul trecut profesorilor li s-au tăiat de către Guvern aceste vouchere de vacanță. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, în luna septembrie 2021, erau 1.233.386 de persoane angajate în instituțiile publice din România. În cadrul Ministerului Educației erau 273.076 de angajați în perioada menționată anterior. Conform noul ordin în Monitorul Oficial, profesorii vor beneficia de voucherul de vacanță care are o perioadă de valabilitate de 12 luni de la data alimentării suportului electronic.

un vouchere de vacanta si slapi de plaja pe nisip

Conform noul ordin în Monitorul Oficial, profesorii vor beneficia de voucherul de vacanță care are o perioadă de valabilitate de 12 luni

Aproape 12.000 de profesori și salariați ieșeni vor primi vouchere de vacanță

o palarie langa o pereche de ochelari si un aparat foto pe masa, publicitate pentru vouchere de vacanta

Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 lei

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, Antonina Bliorț, a declarat că la nivelul județului Iași 11.994 de angajați din unitățile și instituțiile de învățământ de stat au beneficiat în anii anteriori de voucherele de vacanță.

„În anul 2018, 11.377 de angajați care sunt reprezentați de cadre didactice, cadre didactice auxiliare și personal nedidactic din învățământul de stat din județul Iași, au beneficiat de vouchere de vacanță. În anul 2019, au fost 11.590 de angajați care au beneficiat de aceste vouchere, iar în 2020 au fost 11.994 de profesori în lista celor care au primit vouchere de vacanță. Anul acesta conform ordinului, nu este necesară trimiterea unei adeverințe pentru a demonstra calitatea de angajați”, a declarat Antonina Bliorț.

Anul acesta profesorii se pot bucura din nou de posibilitatea de a călători pe teritoriul țării cu aceste vouchere de vacanță, după o pauză de un an în care Guvernul a decis să taie alocarea acestor tichete sau carduri. Voucherele de vacanță pentru anul 2022 se emit doar pe suport electronic. Beneficiarul poate folosi banii primiți timp de 12 luni de la intrarea sumei pe card.

Guvernul Ciucă a propus mai multe majorări pentru anul 2022, bugetarii dar şi angajaţii de la privat se pot bucura de vouchere de vacanță anul acesta.

o familie fericita pe plaja in vacanta

Profesorii se pot bucura anul acesta de vouchere de vacanță oferite de Ministerul Educației

Vouchere de vacanță pentru profesorii și salariații din unitățile de învățământ române

Inspectoratul scolar judetean Iasi

Acum doi ani la Iași au beneficiat de aceste vouchere 11.994 de profesori și angajați ai instituțiilor de învățământ

Potrivit legii, profesorii și angajații din unitățile și instituțiile de învățământ de stat se vor putea bucura anul acesta de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

„Art. 2 alin. (1) stabillește că „în cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanță sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligația de a depune la unitate/instituție o declarație, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcția de bază”, conform legii.

Salariații care și-au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori vor primi o singură îndemnizație de vacanță.

În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, profesorul are obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea făcută, cu respectarea prevederilor în vigoare.

Pentru profesorii care s-au transferat sau detașat de la o unitate de învățământ se acordă vouchere de vacanță cu o singură condiție, trebuie să prezinte o adeverință din care să rezulte că angajatorul de la care s-a transferat sau detașat nu i-a acordat un voucher de vacanță pentru anul în curs.

„Nu este stabilită încă o dată la care profesorii vor intra în posesia voucherelor de vacanță“, a adăugat Antonina Bliorț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`