Prima pagină » Local » Profesorii de la Şcoala Populară de Arte se solidarizează cu directorul Vlad Baba
Profesorii de la Şcoala Populară de Arte se solidarizează cu directorul Vlad Baba

Profesorii de la Şcoala Populară de Arte se solidarizează cu directorul Vlad Baba

26 feb. 2021, 16:28,
BZI.ro, în Local

Supus unui linşaj mediatic în ultimele zile, Vlad Baba este apărat de 12 din cei 17 profesori ai Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași. Profesorii unității au menționat faptul imaginea școlii a fost periclitată de numeroase articole nefondate care au apărut în presă, iar aceștia prezintă în rândurile ce urmează situația reală de fapt.

„Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, întrucât imaginea Școlii Populare de Artă “Titel Popovici” Iași, a fost periclitată de numeroase articole nefondate care au apărut în presă, noi, colectivul școlii (adică majoritatea salariaților-profesori și personal auxiliar, care semnează mai jos) vrem să vă prezentăm situația reală din cadrul școlii.

Aspectul școlii s-a schimbat considerabil datorită curățeniei și reparațiilor făcute de Vlad Baba

Deși au apărut în presă numeroase articole care îl atacă în mod direct pe noul manager al instituției, domnul Vlad Corneliu Baba, care a fost numit  intermar de doar 3 luni de zile (mai exact din noiembrie 2020), vă aducem la cunoștință și realizările obținute în acest scurt timp. În primul rând, aspectul școlii s-a schimbat considerabil datorită curățeniei și reparațiilor făcut.

Este adevărat că s-au produs și niște discuții interne, vizând aceste măsuri, dar lucrurile s-au soluționat în ședința organizată în data de 09-02-2021. Menționăm expres faptul că la această ședință, colectivul școlii (profesorii, personalul administrativ și managerul) au respectat toate măsurile de prevenție împotriva Covid 19.

În ciuda celor relatate în articolele din presă, un aspect foarte important, care a fost înțeles de noi, este acela că managerul nu a intenționat să demită pe cineva din funcție. Mai mult, a promovat doi dintre colegi de la referenți, la profesori. Scopul lui este să organizeze acest colectiv spre binele și evoluția instituției noastre. Mai mult de atât, ne-a sprijinit în achiziționarea cu aparatură de ultimă generație necesară la buna funcționare a cursurilor noastre, ne-a încurajat să realizam spectacole, evenimente și să participăm la concursuri pentru a crește prestigiul acestei școli.

Vlad Corneliu Baba, a investit în promovarea activității școlii

Pe lângă cele menționate mai sus, noul manager domnul Vlad Corneliu Baba, a investit în promovarea activității școlii, plecând de la modernizarea site-ului oficial, crearea unei pagini de Facebook (școala neavând o pagină de facebook) și până la realizarea, a două mari proiecte filmate la care au participat majoritatea claselor. Ținem să menționăm că cele două manifestări: “Mesagerii Unirii” de la Ruginoasa, din data de 23-01-2021 și “Dragobetele sărută fetele” de la Ateneul Național Iași, din data de 17-02-2021, au fost realizate în condițiile impuse de autorități, în cotextul pandemiei. La filmări, atât de exterior cât și de interior, singurii care nu au purtat măști au fost protagoniștii (artiștii).

La Ateneul Național Iași filmările au fost realizate fără spectatori, deși normele actuale permit realizarea de spectacole cu public, într-un procent stabilit de lege, din capacitatea sălii.

Întrucât știm că au ajuns la d-voastră și alte sesizări, pe care nu ni le asumăm, am dorit să vă prezentăm realitatea din punctul nostru de vedere, cu rugămintea să faceți publică opinia noastră. Menționăm că nu facem parte dintr-o tabără, prezentăm doar realitatea și nu dorim să creem disensiuni între colegi.

Dorim de asemenea să vă relatăm că această scrisoare este realizată din propria noastră inițiativă, subliniind faptul că nu am fost constrânși sau îndemnați de managerul instituției să o realizăm. Este strict punctul nostru de vedere, pe care vă rugam să-l luați în considerare și să înaintați petiția noastră organelor competente”, au transmis profesorii.

Data: 26.02.2021

La această scrisoare au participat:

  1. Felecanu Ionuț
  2. Păduraru Nicolae
  3. Maxim Marcel
  4. Negară Ana-Maria
  5. Neagu Gheorghe Ștefan
  6. Rotaru Ecaterina
  7. Alexa Verginica
  8. Macovei Iulian
  9. Luchian Romeo
  10. Luchian Tatiana
  11. Radu Geanina
  12. Mandache Cristian

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *