Prima pagină » Titlurile zilei » Profesorii cu note peste 7 la Titularizare cer să nu mai susțină examen în fiecare an. Petiția a fost semnată de aproximativ 4.000 de persoane
Profesorii cu note peste 7 la Titularizare cer să nu mai susțină examen în fiecare an. Petiția a fost semnată de aproximativ 4.000 de persoane

Profesorii cu note peste 7 la Titularizare cer să nu mai susțină examen în fiecare an. Petiția a fost semnată de aproximativ 4.000 de persoane

03 aug. 2024, 02:00, 11 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Profesorii suplinitori au inițiat o petiție către Ministerul Educației, prin care cer să nu mai repete examenul de Titularizare anual, dacă au luat note peste 7. Petiția a fost semnată de câteva mii de cadre didactice, multe dintre aceștia fiind și din județul Iași.

Petiție realizată de către profesorii cu note peste 7 la examenul de Titularizare

Profesorii suplinitori care au obținut peste nota 7 la examenul de Titularizare, însă nu au reușit să ocupe un loc din cauza lipsei posturilor vacante, sunt obligați să susțină din nou examenul. Acest lucru îi nemulțumește, iar un cadru didactic a realizat o petiție către Ministerul Educației.

„Examenul de titularizare este esențial pentru asigurarea calității în educație. Totuși, considerăm că profesorii care au demonstrat competențe adecvate prin obținerea notei 7 sau mai mari nu ar trebui să fie obligați să repete examenul anual, doar din cauza lipsei posturilor vacante”, se arată în petiție.

În doar patru zile de când a fost inițiată petiția, a fost semnată de 3.874 de persoane.

Suplinitorii cu note mari la concursul de titularizare solicită eliminarea obligativității susținerii examenului pentru cei care au obținut, de-a lungul timpului, nota 7, menționată în metodologia de concurs de altfel.

„Suplinitorii care au obținut o notă de 7 la examenul de titularizare nu ar trebui să fie obligați să susțină examenul anual, decât dacă doresc să își îmbunătățească nota. Considerăm că o notă de 5 obținută în anul curent nu ar trebui să prevaleze asupra unei note de 10 obținute în anii anteriori. În prezent, există suplinitori care anual au avut note peste 7, uneori chiar 10, și care, din lipsa unui post titularizabil, susțin acest concurs de 10-15 ani. Această modificare va recunoaște meritele și competențele acumulate de suplinitori de-a lungul timpului”, se arată în petiție.

Profesorii cer deblocarea posturilor și scoaterea la concurs a tuturor orelor vacante

Profesorii suplinitori solicită stabilirea unei perioade de valabilitate.

„Dorim ca profesorii să NU mai fie obligați să susțină din nou examenul, dată fiind lipsa posturilor vacante/titularizabile în învățământul preuniversitar. Crearea unui sistem prin care profesorii care au obținut nota de titularizare, conform metodologiei în vigoare, dar nu au găsit posturi vacante, să aibă prioritate la ocuparea posturilor temporare și la angajarea pe perioade determinate”, se mai arată în petiție.

De asemenea, profesorii cer deblocarea posturilor și scoaterea la concurs a tuturor orelor vacante.

„Este imperativ ca toate posturile vacante să fie deblocate și scoase la concurs. De asemenea, solicităm ca orele la plata cu ora să fie scoase și acestea la concurs, și să nu mai fie atribuite titularilor școlilor decât după începerea anului școlar, atunci când nu a venit niciun profesor pentru a le ocupa. Această măsură va contribui semnificativ la stabilitatea suplinitorilor  și la asigurarea unei continuități în procesul educațional. Elevii vor beneficia enorm de această stabilitate, având posibilitatea de a lucra cu același profesor, ceea ce va permite construirea unei relații de încredere și asigurarea unei dezvoltări academice și emoționale coerente. Pentru a fi eficienți la clasă și pentru a ne menține optimismul și angajamentul, este esențial să nu ne confruntăm cu incertitudinea zilei de mâine”, se mai arată în petiție.

Comentarii
  • Examen trebuie dat un ficare an...pentru că automobile

    TREBUIE SUSTINUT EXAMEN IN FIECARE AN ! MATERIA PREDATA POATE SUFERI MODIFICĂRI IAR EI ( suplinitorii) TREBUIE SA FIE LA ZI CU „ULTIMELE ADĂUGIRI”. LA MUNCĂ NU LA INTINS MANA. SI DA, PRIMITI SALAR APROX 7000 LEI / NET PE LUNĂ ( ASTIA NECALIFICATI), EXACT CA UN PREOT PAROH CARE ARE SFINȚENIE SI BINECUVANTARE.

  • Corect! Au luat examenul, gata. Cum ar fi că și medicii, și toți funcționarii publici sa de-a examen în fiecare an?

  • Corect pe dracu’! Profesorii tre’ sa dea examen in fiecare an. De ce? Pentru că totul e in schimbare. Conform testelor PISA, profesorii daco-romani sunt foarte in urmă față de cei din WESTUL EUROPEI!

  • Ar trebui din 6 in 6 luni … nu anual.
    La cât timp liber aveți…o să găsiți câteva minute să mai treceți și voi prin materie.
    Dacă s-ar face ceva echivalent în universități… procentul celor cu note sub 2 cred că ar fi 99%

  • Personal am devenit titular în urmă cu 15 ani după 10 ani de suplinire ..Și noi am cerut ca examenul de titularizare să dispară,încă din urmă cu 20 de ani.Dar dacă nouă nu nu s-a aprobat asta atunci,de ce sa li se aprobe colegilor noștri acum?Care ar mai fi diferența între examenul de titularizare și cel de definitivat?

  • Cum spunea cineva mai sus: trebuie examen din lună in lună!
    Prea mulți prostalani cu nota 1 sau 2 predau in continuare la catedră !
    Cred ca suntem singura țară din lume unde un profesor/ cadru ditactic tolomac cu nota 2 să fie lăsat să predea copiilor. Trebuie interzis! Nu ai luat minim nota 7 ?!
    Marș pe șantier la amestecat betonul…

  • Asa profesori, asa absolventi. De 7.

  • Repetenti, si la ITP trevuie facut anul examenul 26 din 26 sau picat.

  • Foarte corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025