Prima pagină » Local » Profesorii cer drepturi salariale nediscriminatorii pentru personalul nedidactic! Președintele USLIP Iași: „Doar în învățământ nu se acordă sporuri ”

Profesorii cer drepturi salariale nediscriminatorii pentru personalul nedidactic! Președintele USLIP Iași: „Doar în învățământ nu se acordă sporuri ”

07 dec. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

Profesorii cer drepturi salariale nediscriminatorii pentru personalul nedidactic, întrucât neacordarea sporului pentru condiții de muncă reprezintă o abatere a Guvernului României. Nerespectarea drepturilor vor extinde proteste în întreaga țară. Membrii Executivului ar trebui să găsească soluții pentru problemele care există, din păcate în România

Profesorii sunt nemulțumiți pentru că personalului nedidactic nu îi este acordat sporul pentru condiții de muncă, de care salariații din alte sectoare bugetare cu funcții similare beneficiază.

Acest beneficiu este prevăzut de Legea 153/2017 care reglementează salarizarea în sectorul bugetar, precum și de H.G nr. 569/2017 care aprobă Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, precum și condițiile de abordare a acestuia în sectorul bugetar.

Laviniu Adrian Lacusta in platou emisiune

Personalul nedidactic cere Guvernului dreptul la o viață decentă, prin aplicarea și respectarea legii

Profesorii cer drepturi salariale nediscriminatorii!

persoane ce stau in jurul unei mese

Acordarea acestui spor pentru condiții de muncă, ar aduce sume mici în buzunarele personalului nedidactic care și așa au salarii mici

Laviniu Adrian Lăcustă, președintele USLIP Iași, spune pentru reporterii BZI că doar în învățământ aceste sporuri de muncă nu se acordă.

„Doar în învățământ nu se acordă sporuri, în special la personalul nedidactic, dar avem probleme și pe personalul auxiliar. Ar trebui să nu mai existe aceste discriminări ale salariaților, pentru că în caz contrar, protestele se vor extinde în întreaga țară“, spune Laviniu Lăcustă.

Ideea este susținută și de Simion Hancescu, președinte Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

„Efortul bugetar este nesemnificativ, dacă ne gândim la veniturile extrem de mici pe care le au colegii noștri. În această perioada critică din punct de vedere financiar pentru familiile angajaților din educație, consider că membrii Executivului ar trebui să găsească soluții prin care să sprijine acești oameni, nu să-i conducă spre sărăcie extremă, excluziune socială și discriminare”, declară Simion Hancescu.

maini ce numara bani

De aceea, primul protest în care se cer drepturi salarii nediscriminatorii se desfășoară la Buzău, miercuri, 7 decembrie 2022

Se anunță proteste în întreaga țară!

persoana ce da cu mopul

Acțiunile de protest urmează a se extinde la nivelul întregii țări, dacă nu se iau măsuri în acest sens

Personalul nedidactic cere Guvernului dreptul la o viață decentă, prin aplicarea și respectarea legii. De aceea, primul protest în care se cer drepturi salariale nediscriminatorii se desfășoară la Buzău, miercuri, 7 decembrie 2022. Acesta este organizat de Sindicatul Învățământului Preuniversitar „Prof I. Neacșu” Buzău. Această situație se regăsește în întreaga țară, adică se fac discriminări între salariații bugetari. Acțiunile de protest urmează a se extinde la nivelul întregii țări, dacă nu se iau măsuri în acest sens.

Acordarea acestui spor pentru condiții de muncă ar aduce sume mici în buzunarele personalului nedidactic care și așa au salarii mici. Neacordarea sporului pentru condiții de muncă reprezintă o nouă abatere a Guvernului României de la ceea ce înseamnă respectarea legilor în vigoare.

Acordarea   sporului   pentru   condiții de muncă ar aduce, în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic și social, un plus, oricum nesemnificativ, la  veniturile  extrem   de mici   ale  colegilor  noștri – personalnedidactic. Acordarea sporului pentru condiții de muncă ar aduce, în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic și social, un plus, oricum nesemnificativ, la veniturile extrem de mici ale personelor ce fac parte din personalul nedidactic.

Profesorii cer drepturi salariale nediscriminatorii pentru personalul nedidactic pentru că este un drept de care trebuie să beneficieze toți salariații bugetari. În caz contrar, protestele se vor extinde în întreaga Românie.

Comentarii
  • Nici in cultura nu se dau sporuri! Nu mai spuneti ca bugetarii primesc 10%. Nu primesc decat cei care nu depasesc grila! Ar trebui coeficientul calculat in functie de minimul pe economie! Cei din cultura au 3000…. intelectuali in Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024