Prima pagină » Local » Profesorii care nu au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023

Profesorii care nu au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023

09 aug. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Mai mulți profesori au semnalat pe Facebook că nu le-a fost plătită corectarea lucrărilor la examene. Alții au spus că au primit banii pentru această activitate în iulie, odată cu salariile pentru luna iunie

Secretarul de stat pentru Învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, a precizat pentru Edupedu.ro că unele județe aleg să facă plățile după a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat, „pentru că sunt mulți profesori care participă și la sesiunea din iunie, și în august”, potrivit acestuia.

„De la județ la județ depinde, unele județe așteaptă să deruleze și a doua etapă de Bacalaureat ca să facă plata la pachet. În principiu, noi aprobăm cam toate deschiderile de credite pe examene. Dacă a cerut județul X deschidere de credite, i-am făcut. Dacă nu i-am făcut și ne cere în august, ca să includă atunci, îi deschidem atunci. Unele județe așteaptă și sesiunea din toamnă ca să facă plata la pachet, pentru că sunt mulți profesori care participă și la sesiunea din iunie, și în august”, a spus secretarul de stat.

A început echivalarea probelor de competențe

Luni, 7 august, a început echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, la examenul național de Bacalaureat 2023, pentru sesiunea august-septembrie. De întregul proces se ocupă o comisie formată din directorul sau directorul adjunct al școlii, în rol de președinte, un profesor care să știe să opereze pe calculator, ca secretar al comisiei – și membri, între 2 și 4 profesori evaluatori pentru fiecare specialitate și 1-2 secretari de școală, după cum a scris Edupedu.ro de când metodologia era în dezbatere publică.

Profesorii care echivalează competențele trebuie să-și primească banii

Profesorii care lucrează la echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat 2023 cu mediile din liceu ale candidaților la Limba română, limbi moderne și Tehnologia informației (TIC)/Informatică trebuie plătiți ca evaluatori. Mai mulți au întrebat dacă munca de echivalare a competențelor lingvistice și digitale cu mediile elevilor se plătește, având în vedere că nu au mai avut loc evaluări ale candidaților în acest an.

Ministerul Educației a luat decizia, după greva generală a profesorilor, ca mediile din liceu ale candidaților să se transforme în calificativele care s-ar fi acordat la competențe, după un set de reguli ce au fost stabilite la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *