Prima pagină » Eveniment-Social » Profesori şi studenţi din Ucraina au solicitat înscrierea la UAIC Iaşi. Ce spune rectorul Tudorel Toader
Profesori şi studenţi din Ucraina au solicitat înscrierea la UAIC Iaşi. Ce spune rectorul Tudorel Toader

Profesori şi studenţi din Ucraina au solicitat înscrierea la UAIC Iaşi. Ce spune rectorul Tudorel Toader

21 mart. 2022, 16:10,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a transmis astăzi, 21 martie 2022, faptul că mai mulţi profesori şi studenţi din Ucraina au solicitat înscrierea la instituţia de învăţământ superior din Iaşi. Prof. univ. dr. Tudorel Toader a menţionat că aceştia vor fi primiţi.

„Noi când am deschis, să spunem, manifestările astea de solidaritate cu poporul ucrainean, ne-am referit în mare parte la profesori şi studenţi. Da, avem profesori care au solicitat să vină la Universitatea noastră. Noi avem bune relaţii cu universităţile din Ucraina, în principal cu cele din Cernăuţi, din Ismail şi din Odesa. Avem un contact permanent cu dânşii, şi profesori, studenţi care vor să vină de acolo, îi primim, înţelegând dificultăţile prin care trec”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Studenţii din Ucraina, încurajaţi să înveţe la UAIC Iaşi

În continuarea declaraţiei sale, prof. univ. dr. Tudorel Toader a menţionat ca studenţii care doresc să înveţe limba română şi să-şi continue studiile la UAIC Iaşi sunt sprijiniţi.

„În direcţia învăţământului de toate gradele, prim ministrul a anunţat că va promova forme de sprijinire a tinerilor care vor să îşi continue studiile în România. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, chiar astăzi a venit cineva, precum că doi tineri, studenţi de medicină din Ucraina, se află în Iaşi, vor să înveţe limba română că ulterior, să îşi continue studiile la Medicină. Răspunzând la întrebare, da, avem la Facultatea de Litere, anul acela de studiere a limbii române, facem cursuri ca atare, după care vor merge la facultăţile pe care doresc, Medicina sau în altă parte, eventual, vor rămâne la Cuza”, a conchis rectorul UAIC Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *