Prima pagină » National » Profesor universitar mort după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin împotriva COVID-19

Profesor universitar mort după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin împotriva COVID-19

07 feb. 2021, 17:31,
George Cristian, în National

Un profesor din Oradea a murit la câteva zile după ce i s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID-19. Oficialităţile din România spun că nu există nicio legătura între administrarea vaccinului şi decesul universitarului. Totuşi, o anchetă a izbucnit pentru a verifica dacă există o legătură.

Profesorul universitar Ioan Dzitac nu a fost depistat pozitiv la infectarea cu COVID-19 iar din aceste considerente s-a vaccinat pe data de 21 ianuarie 2021.

Un profesor universitar a murit la câteva zile după prima doză de vaccin împotriva COVID-19

Profesorul universitar Ioan Dzitac nu suferea de COVID-19 iar din aceste considerente a decis să se vaccineze împotriva bolii. Acestuia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer pe data de 21 de ianuarie 2021. Profesorul a popularizat întregul moment pe reţelele de socializare spunând că se simte bine şi că nu resimte niciun efect advers al vaccinului.

21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche.
22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin

a scris profesorul pe Facebook în două postări succesive, în ziua în care a primit vaccinul şi, respectiv, în ziua următoare

Ce spun autorităţile despre decesul profesorului universitar

Într-un răspuns public, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgentă a explicat faptul că până în prezent nu există vreun element care să aibă legătura cu vaccinul şi decesul acestuia. Totuşi, pentru a elimina orice dubiu, după decesul profesorului universitar, fost rector al Universităţii Agora din Oradea, a fost demarată o anchetă. În urma unei necropsii se vor stabili cu exactitate cauzele decesului.

Ioan Dzitac a fost rector al Universităţii Agora Oradea. Peste 7 zile ar fi împlinit 68 de ani. Autorităţile au declanşat o anchetă în urma morţii profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului.

O asistentă medicală de la Spitalul „Marius Nasta” din București a murit după doza de rapel

O asistentă medicală de la Spitalul „Marius Nasta” din București a murit după doza de rapel. Se pare că femeia avea până în 35 de ani și lucra pe secția ATI, potrivit România TV.

În momentul de față nu se cunoaște cu exactitate cauza decesului și nici dacă aceasta avea comorbidități.

UPDATE: Potrivit STIRIPESURSE.RO, anumite surse medicale au transmis că femeia avea 55 de ani, nu 35 și era angajata spitalului pe o perioadă determinată. În data de 21 ianuarie, femeia a făcut doza de rapel, iar o săptămână mai târziu a decedat. În acest moment se așteaptă răspunsul medicilor legiști. Detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *