Prima pagină » Local » Profesor universitar, condamnat la Iași după ce a șofat cu alcoolemie! Liliana Vornicu Albu a primit o pedeapsă cu suspendare! (Exclusiv!)
Profesor universitar, condamnat la Iași după ce a șofat cu alcoolemie! Liliana Vornicu Albu a primit o pedeapsă cu suspendare! (Exclusiv!)

Profesor universitar, condamnat la Iași după ce a șofat cu alcoolemie! Liliana Vornicu Albu a primit o pedeapsă cu suspendare! (Exclusiv!)

23 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un profesor universitar, Liliana Vornicu Albu, a fost condamnat la Iași după ce a șofat cu alcoolemie! Femeia a primit o pedeapsă cu suspendare. Sentința dată ieri de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași nu este definitivă, aceasta putând fi contestată

Un profesor universitar din Iași, Liliana Vornicu Albu, a fost condamnat de judecători după ce a șofat cu alcoolemie! Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea femeii la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul cu alcoolemie.

„Instanța o obligă pe inculpata Liliana Vornicu Albu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Fond Locativ sau la Direcția Generală Economică și Finanțe Locale Iași, pe o perioadă de 90 de zile”, au precizat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Profesor universitar, prins cu alcoolemie de polițiștii din Iași

Dosarul în care Liliana Vornicu Albu, profesor universitar în Iași, a fost acuzată de conducere cu alcoolemie a început pe 27 februarie 2020. Asta, după ce femeia fusese reținută pe 29 ianuarie 2020.
În ianuarie 2020, agenții din cadrul Secției II de Poliție au oprit, pentru control, în zona Păcurari un autoturism marca Audi, condus de Liliana Vornicu Albu (57 de ani). Conform polițiștilor, aceasta mirosea a alcool, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest. Liliana Vornicu Albu, profesor universitar, a fost dusă la spital. Acolo i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pe 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, fiind dusă în arest”, au afirmat atunci reprezentanții Poliției ieșene.

Potrivit unor surse judiciare, femeia avea o alcoolemie în sânge de 3,28 la mie.

Liliana Vornicu Albu, profesor universitar în Iași, pusă sub control judiciar

Liliana Vornicu Albu, profesor universitar în Iași, a fost ulterior prezentată cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași. Atunci, instanța a dispus față de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Liliana Vornicu Albu este conferențiar universitar doctor inginer în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, din Iași. Conform anchetatorilor, femeia nu s-ar afla la prima problemă de acest gen. Surse judiciare au afirmat că, în urmă cu aproximativ nouă ani, femeia ar fi fost condamnată tot cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului. Oamenii legii au susținut că profesorul universitar a urcat cu alcoolemie la volanul autoturismului marca Audi. Femeia a fost depistată după ce ar fi pierdut controlul volanului și ar fi izbit o altă mașină. Incidentul în care a fost implicat cadrul didactic universitar ar fi avut loc în cursul anului 2011, în Iași, potrivit anchetatorilor.

În ceea ce privește această ultimă decizie, urmează a se vedea dacă Liliana Vornicu Albu va contesta sentința prin care a fost condamnată de judecătorii ieșeni pentru conducere cu alcoolemie. În eventualitatea în care Liliana Vornicu Albu o va contesta, magistrații din cadrul instanței superioare vor decide ce se va întâmpla în continuare cu profesorul universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`