Prima pagină » Titlurile zilei » Profesor din Copou, urmărit de vecin cu camere video! Bătrânul de 90 de ani este terorizat zilnic. Este îngropat în gunoaie de unde ies șobolani care se bat cu câinii – FOTO

Profesor din Copou, urmărit de vecin cu camere video! Bătrânul de 90 de ani este terorizat zilnic. Este îngropat în gunoaie de unde ies șobolani care se bat cu câinii – FOTO

02 sept. 2022, 02:00, 12 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Mihai Popescu, proprietarul unei case din zona Copou, deși va împlini peste câteva luni vârsta de 91 de ani, se bate cu vecinul care-l terorizează zilnic. A montat o cameră video ca să-l supravegheze pe fostul profesor de istorie. Mai mult, a întreținut un focar de infecție chiar în dreptul casei lui Mihai Popescu. Familia Filoș a transmis că a vrut să ajungă la o înțelegere

Scandalul din Copou de pe strada George Coșbuc, nr. 18, în apropiere de sediul Poliției de Frontieră, nu pare să aibă un final. Mihai Popescu, fost profesor de istorie, în vârstă de 90 de ani, nu mai are liniște din cauza vecinului Ștefan Filoș, soțul moștenitoarei Mihaela Filoș. Totul a început pe data de 30.09.2021, când Ștefan Filoș a venit cu jandarmii și cu executorul judecătoresc să împartă proprietatea. Casa de la adresa amintită este împărțită de familiile Popescu și Filoș. Cei din urmă sunt moștenitorii proprietarului dinainte care se afla în bună vecinătate cu familia Popescu. Moștenitorii au crezut de cuviință să limiteze accesul bătrânului, fără un motiv precis. Astfel, au construit în curte un gard prin care proprietatea era împărțită în două. Numai că respectivul gard a fost lipit chiar de casă în dreptul scărilor de acces pe partea familiei Popescu.

Bărbatul era nevoit să sară gardul altui vecin, pentru că nu mai avea acces la poarta principală care se afla pe „teritoriul” familiei Filoș. Chinuit luni la rând, Mihai Popescu a găsit indulgență în instanța care a emis o ordonanță președințială prin care accesul bătrânului în propria casă nu putea fi îngrădit. Între timp, familia Filoș a demolat gardul metalic de pe partea lor și au amenajat un gard de lemn. Deșeurile metalice au fost abandonate pe trotuar, chiar pe domeniul public.

Profesor din Copou, urmărit de vecin cu camere video: „Când stă la mare se uită la mine”

Acum, Mihai Popescu nu mai știe cum să reziste la presiunile vecinului. Mai nou, este supravegheat de o cameră video cu senzori de mișcare ce e montată spre intrare în casa vecinului.

„Camera este montată pe peretele lui, dar este orientată spre mine. I-am spus, dar nu ai cu cine să te înțelegi. Când stă la mare se uită la mine să vadă ce fac prin curte. În loc să fie spre poartă, camera e spre intrarea în casă”, a spus Mihai Popescu.

Bătrânul acuză că vecinul îi creează și alte necazuri din cauza mizeriei depozitate în două magazii unde accesul este comun.

„În spatele casei mele are două magazii unde a depozitat tot felul de mizerii, i-am spus să facă curățenie, dar degeaba. Sunt șobolani care se adună acolo”, a explicat bătrânul.

Acesta a adăugat că are noroc de un câine de rasă care vânează șobolanii.

„Sunt mari, se luptă cu câinele, dar îi omoară”, a mai spus Mihai Popescu.

În edițiile trecute, a fost prezentat și cazul unei bătrâne care a fost amenințată de un dezvoltator imobiliar din cauza unui teren din comuna Bârnova.

Fostul profesor a chemat Direcția de Sănătate Publică

Sufocat de gunoaie, Mihai Popescu a apelat la inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași. Aceștia au constat cele reclamate, dar nu au putut interveni, pentru că există un litigiu între cei doi vecini. Reprezentanții familiei Filoș au altă variantă în acest scandal.

„Mergeți la Poliție și vedeți că acea cameră nu-l afectează. Nu s-a găsit niciun gunoi. A refuzat să semneze procesul-verbal. Vreau să încheiem discuția aici. I s-a propus o înțelegere, dar a refuzat”, a replicat Mihaela Filoș, fără să ofere detalii suplimentare.

Profesorul din Copou, urmărit de vecin cu camere video, ar urma să împlinească 91 de ani peste 3 luni, dar a spus că nu se lasă și că vrea să câștige „războiul” cu vecinul.

Comentarii
  • Plina lumea de idioti. Sa faci atatea garduri, sa pui camere de luat vederi pt a-ti urmari vecinul, sa faci toata mizeria asta, trebuie sa fii cu capul…

  • asta e cand imparti propreitatea cu altul ……….fara creier ,

  • Niste nesimtiti care s-au gandit sa preseze si sa sicaneze un batran ca sa faca asa cum vor ei. Le doresc ca, dupa ce batranul se va stinge, sa cumpere un tigan acolo.

  • cersetori cu pretentii

    Imputitii aia care au pus camera n-ar fi lins in viata lor casa in Copou daca nu se ingramadeau la coliva primei proprietare. Acum, ajunsi aici, habar n-au sa traiasca la oras, la iarna vor taia si porcul in curte cum stiu ei din fundatura de unde vin. Obsesia taranoiului imputit, sa adune gunoaie ca sa n-arunce nimic si sa se puna la paza ca sa nu-i fure cineva rapanul.

  • Deus ex machina.

  • Filos Stefan

    Acesti indivizi ce scriu asemenea mizerii ,au greseli gramaticale majore ,ar fi bine sa se documenteze dupa aceea sa produca elucubratiile prezente . Va invit sa va informez despre starea acestui individ ,un reclamagiu mincinos ordinar ,nu se impaca cu iesirea din indiviziune ,nu doreste sa-si intrare ,nu vrea sa monteze poarta de pe trotuar .O panarama de om ,degeaba a ajuns la 90 ani ,din partea noastra sa ajunga si la 190 ani !!!Tot ce a spus in aceasta fituica sint miniciuni sfruntate ,redactorul a cazut in plasa acestui mincinos de joasa speta .Astept sa ma contactati sa va prezint adevarul crud despre speta in discutie .Noi sintem oameni onesti ,doar ne aparam proprietatea de un securist ordinar .

  • da, filos, greselile gramaticale … exact despre asta-i vorba. camera aia orientata spre mos tot minciuna e? si mizeria tot miniciuna e?

  • Filos, iesirea din indiviziune nu este un drept, ci o posibilitate. Instanta decide daca este sau nu posibila, nu dumneata.

  • Mai anonimilor fugiti de raspundere ,daca aveti singe in instalatie va puteti spune numele ,in rest sinteti niste incompetenti !!Iesirea din indiviziune este pronuntata pina la Curtea de apel Iasi ,s-a emis AC in baza la care s-a executat imprejmuirea proprietatii.Da ,camera nu este orientata spre acest raclamagiu mincinos ,Filos Cosmin proprietarul a fost la Sectia 2 politie si a lamurit problema .Cit priveste reclamatia mincinoasa cu focarul de infectie ,acest reclamagiu mincinos popescu (nu merita letera mare )a chemat DSP ,s-au prezentat doua doamne ,au constatat ca nu este nici vorba de focar de infectie ,au scris adevarul inP.V . ,mincinosul reclamagiu nu a vrut sa semneze ,pentru ca au scris ce dorit el ,poftiti ce face acest biped ,un om de nimic !!!!!!!Daca doriti si alte lamuriri va astept cu toata trasparenta ,nu mai csadeti in plasa acestui ordinar reclamagiu mincinos .NU DORESTE SA-SI MOTEZE PORTILE DEMONTATE DE NOI ,PUR SI SIMPLU NU VREA !!!!!!!!!!!!!!!

  • Filos Stefan

    Pardon nu este un anonim ! Sint tot eu ,Filos Stefan !

  • Filos Stefan

    Pardon ,nu este un anonim ,sint Filos Stefan .

  • FILOS COSMIN, ACELASI GUNOI DE OM CARE POARTA GRIJA ALTORA. NIMIC INTERESANT DESPRE EL SI ACEASTA FAMILIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *