Prima pagină » Local » Profanarea de morminte continuă în comuna Mogoșești din Iași! Crucea unui bărbat decedat a fost smulsă de pe mormânt și plimbată prin tot satul! Comunitatea s-a săturat de această situație – FOTO

Profanarea de morminte continuă în comuna Mogoșești din Iași! Crucea unui bărbat decedat a fost smulsă de pe mormânt și plimbată prin tot satul! Comunitatea s-a săturat de această situație – FOTO

03 ian. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

O nouă situație halucinantă a avut loc în comuna ieșeană Mogoșești. De data aceasta, crucea de pe mormântul unui bărbat care a decedat în urmă cu câțiva ani a fost smulsă de o persoană necunoscută și aruncată pe ulițele satului. În interval de câteva ore, doi localnici au găsit aceeași cruce în locuri diferite. În ciuda faptului că primarul a investit în camere de supraveghere ce au fost montate în cimitir, oamenii spun că totul a fost în zadar

Gestul de neînțeles al unui presupus sătean a șocat o comunitate întreagă. După ce crucea unei femei decedate a fost găsită în câmp în luna noiembrie a anului ce tocmai a trecut, acum, o nouă cruce a fost smulsă și aruncată în fața porții unui sătean, dar și în stradă. Cei care au găsit obiectul sunt revoltați și doresc ca vinovatul să plătească pentru fapta macabră.

Crucea unui bărbat decedat a fost smulsă de pe mormânt și plimbată prin tot satul

Recent, o cruce pe care era inscripționat numele „Ioan Grosu” a apărut din neant în două zone din comuna Mogoșești, județul Iași. Doi săteni au găsit aceeași cruce la interval de câteva ore. Deși primarul comunei a pus camere de supraveghere în cimitir, după ce un eveniment similar a avut loc în luna noiembrie, sătenii spun că tot nu au aflat cine e făptașul și că nimeni nu face nimic în privința acestor batjocuri aduse la adresa răposaților.

„În jurul orei 23:15, în seara de 29.12.2022, trecând pe strada Ion T. Lupu (Barata), mergând spre casă, am dat de această cruce în mijlocul drumului. Doresc să se ia măsuri și amprente, să fie trași la răspundere acești indivizi care au făcut acest gest josnic pentru toți cei care își conduc familiile pe ultimul drum și nici acolo nu au liniște”, a declarat un sătean care a găsit crucea în apropierea casei sale.

Un altul a dat peste obiectul ce trebuia să rămână în cimitir, nicidecum pe străzi.

„Am auzit că s-au, pus dar e o investiție aiurită. Nu știu mai multe, doar am văzut crucea în drum, tot în ziua aia, dar pe asfalt”, a menționat Ciprian Matran, celălalt sătean care a găsit crucea.

Autoritățile nu fac nimic în acest caz

Chiar dacă profanarea mormintelor reprezintă o infracțiune contra libertății religioase şi respectului datorat persoanelor decedate, sătenii consideră că nimeni nu va face nimic în acest caz, rămânând cu indignarea în suflet.

„Doamne ferește! Nici acolo nu sunt lăsate sufletele lor în pace. Îl găsesc, dacă au camerele activate. Nu cred că nimeni nu a văzut cine a fost, doar a ieșit din cimitir pe drum public. Unde este poliția? De ce nu își face treaba, să-i scoată din bârlog”, a spus o săteancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *