Prima pagină » Titlurile zilei » Profa prinsă beată turtă la volan a scăpat de pușcărie, dar nu poate pleca din Iași! Polițiștii i-au descoperit secretul teribil după ce au citit tot cazierul!
Profa prinsă beată turtă la volan a scăpat de pușcărie, dar nu poate pleca din Iași! Polițiștii i-au descoperit secretul teribil după ce au citit tot cazierul!

Profa prinsă beată turtă la volan a scăpat de pușcărie, dar nu poate pleca din Iași! Polițiștii i-au descoperit secretul teribil după ce au citit tot cazierul!

01 feb. 2020, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Femeia care a fost prinsă beată la volan nu este la prima abatere. Deși este cadru didactic la universitate, femeia a mai avut probleme cu legea. Ea a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare tot pentru că s-a urcat beată la volan

Liliana Vornicu Albu, cadrul didactic universitar, prinsă băută la volan, a scăpat de arest. Magistrații de la Judecătoria Iași au respins cererea procurorilor prin care s-a cerut emiterea unui mandat de arestarea preventivă pe numele Lilianei Albu. În schimb, magistrații i-au interzis să părăsească Iașul și va avea un program de supraveghere foarte strict sub coordonarea polițiștilor.

Ieri, procurorii au contestat decizia instanței. Practic, la începutul săptămânii viitoare s-ar putea cunoaște decizia definitivă a judecătorilor. Vă reamintim că polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit, pentru control, în zona Păcurari un autoturism marca Audi cu numărul de înmatriculare IS-40-UBI, condus de Liliana Vornicu, femeia în vârstă de 57 de ani, din municipiul Iași. Aceasta emana halenă alcoolică, însă nu a putut fi testată cu aparatul alcooltest, din cauză că era prea beată. Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, femeia a fost reținută de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Arestul I.P.J. Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Femeia a fost ulterior prezentată cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. De precizat este faptul că femeia avea o alcoolemie în sânge de 3,28 la mie.

Nu este la prima abatere

Liliana Vornicu nu este străină de problemele cu legea. În urmă cu nouă ani s-a urcat băută la volan și a provocat un accident rutier. În luna decembrie a anului 2011, magistrații de la Judecătoria Iași au decis condamnarea femeii care a condus în stare de ebrietate. Aceasta a primit cinci luni de închisoare cu suspendare. Conform rechizitoriului trimis instanței de judecată, pe 24 septembrie 2011, Liliana Vornicu a urcat tot la volanul unui autoturism marca Audi, cu același număr de înmatriculare, adică IS-40-UBI, chiar dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice.

A fost prinsă pentru că a pierdut controlul volanului și a izbit în plin o mașină care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat și o victimă, Petronela Ursanu, care se afla pe bancheta din spate. Aceasta a avut nevoie de mai puțin de zece zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal. În fața anchetatorilor, Liliana Vornicu ar fi mințit cu privire la cantitatea de alcool consumată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *