Prima pagină » Local » Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, reales rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” – EXCLUSIV, UPDATE

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, reales rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” – EXCLUSIV, UPDATE

15 ian. 2024, 22:55, 19 ,
Ștefana Șovea în Local

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a fost reales rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. În urma alegerilor, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a obținut un număr de 503 voturi, însemnând un procent de 62,48 la sută, din 805 voturi.

De asemenea, prof. univ. dr. Mihai Danciu a obținut un număr de 302 de voturi.

UPDATE: Luni, 15 ianuarie 2024, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-a desfășurat procesul electoral pentru funcțiile de conducere Rector și Director de Departament și pentru membru în structurile de conducere Senat, Consiliul Departamentului și Consiliul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală. Din totalul de 837 de cadre didactice, cercetători și studenți eligibili să voteze, 805 dintre aceștia și-au exprimat opțiunea de vot, ceea ce reprezintă o rată de participare de 96,17%.

Pentru cea mai importantă funcție din Universitate, cea de Rector, și-au depus candidaturile Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu și Prof. Univ. Dr. Mihai Danciu. Urmare a votului cadrelor didactice, cercetătorilor și reprezentanților studenților, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2024-2029, este Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de Rector:

Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu – 503 voturi – 62,48%
Prof. Univ. Dr. Mihai Danciu – 302 voturi – 37,51%

În momentul redactării acestui anunț, se află în proces de centralizare voturile exprimate în cadrul alegerilor pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăților, Directorii de Departament, precum și membrii Consiliilor Departamentelor. Rezultatele finale ale acestor alegeri pentru structurile academice menționate vor fi disponibile și publicate pe site-ul Universității astăzi, 16 ianuarie 2024.

Știre inițială

În data de 15 ianuarie 2024, în intervalul orar 08:00-20:00, la UMF Iași au avut loc alegerile academice.

Pentru cea mai înaltă funcție din cadrul universității și-au depus candidaturile prof. univ. dr. Viorel Scripcariu și prof. univ. dr. Mihai Danciu.

În urma votului cadrelor didactice, cercetătorilor și reprezentanților studenților, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în mandatul 2024-2029, este prof. univ. dr. Viorel Scripcariu. Astfel, poziția acestuia la conducerea UMF se prelungește cu încă un mandat, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu conducând Universitatea de Medicină din Iași încă din anul 2016.

În cursul zilei de luni, 15 ianuarie 2024 la UMF Iași s-au desfășurat alegeri și pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăţilor, Directorii de Departament şi membrii Consiliilor Departamentelor.

Comentarii
  • Trăiască stăpânirea și partidul!!

  • Toti studentii sa inceapa sa-si caute din timp unde sa plece din tara asta jegoasa, aici e loc doar pentru securisti, parveniti, pupincuristi si dementi care se vad dictatori.
    O tara infecta de sus pana jos!

  • Când spuneau ăștia că Ceaușescu nu e mort spuneați că e conspirație. Na poftim, doar i-a căzut oleacă părul.

  • Toti profii care au votat cu Scripacriu merita acelasi tratament de indiferența, pe care l au avut fata de studentii lor prin vot, cand vor fi bolnavi la pat iar studentii doctorii lor

  • Bravo. Felicitari.

    65% din voturi contra 35% spune tot, la 96% prezenta la vot. Dani, la loc comanda. Cu gutuie.

  • Pe mine m-a marcat ca 295 au votat cu Danciu, care l- a ales observator pe Răzvan Constantinescu. 295 de medici sunt din aceeași gasca cu acesta? Trist , dar reflecta starea medicinei românești. 35% vraci, nu medici.

  • 💋Felicitări !

    Important ca ambele tabere să uite de rivalități și să treacă la picat studenții.

    Rugăminte pt „noua” conducere:
    1) Să nu bage obligativitatea prezenței studenților la cursuri. Unii nici nu sunt in țară ,alți au copii și nu au timp să ajungă la cursuri ßi e păcat să ne enervați 🤤

    2) Să rămană teste grilă,gen X și Zero…aici nu suntem la HARVARD să dăm examene scrise !

    3) Raspunsurile la testele grilă să fie afișate și la dușurile din căminele studențești dar și în barurile din zona căminelor. De ce? Pt că acolo pot fi citite de toți studenții ! Pentru studenții mediciniști (chiulangii )vă rugăm ca răspunsurile corecte să fie publicate în Monitorul Oficial.

    4) Dacă tot faceți schimbări, vă rugăm să schimbați câte ceva dar nu in părțile esențiale…ci ici pi colo !

  • N-a iesit marioneta lui Fiterman. Ghinion.

  • Ne vedem la alegerile din 2044 cu același rector. Trăiască!

  • Au castigat batranele gasti din UMF. Vor cere de la tanarul rector acelasi tratament, adica sa ramana in functii pana mor si toti copchiii, ginerii, nurorile, sa se lipeasac de UMF. Vivat!

  • taci ba prostule, ai ramas tot la discutia legata de vaccin care oricum nu te avantajeaza

  • Razvan Constantinescu

    Asa, rupe-i fasu de idiot, se vede ca s-a vaccinat cu otrava

  • A început sesiunea, știți unde sunt afișate răspunsurile la examene de la UMF ? Dau fundă😉

  • Asta doar in cosgiuc il scoate din UMF.Dupa ce a modificat „metoda” cu putin timp inainte de alegeri acum…sa traiesti domnu reftor ca ai facut harcea parcea din UMF.Loazele la doctori au acces la grile ca sunt prea prosti sa invete ca ceilalti toata materia si in cativa ani ajung asistenti universitari.Vedem dupa alegeri care isi aduc loazele atunci stim cine sunt tradatorii.Iar voi studenti deschideti buzunaru larg…ca doar cei cu bani isi gasesc un loc in mafia asta.

  • Atat jeg, mocirla si coruptie ca la UMF Iasi NU EXISTA. Nici in celelalte universitati din tara nu exista asemenea coruptie, nepotism, jeg, ca la UMF Iasi.

  • Viorele, ia-te cu jitareanu de mana și inmorma ntați democrația. Deja ați inmormantat-0. Amin.

  • Anonimie scria despre accesul la grile , da,

  • Scripcariu reales
    La al 13-lea congres!

  • Cata spagaraie ia dom reftor si de pe viu si de pe mort,de la studentime,de la firmele cu care colaboreaza,de la studentimea straina, de la cabinetul particular la care te cheama a doua zi de la spital ma mir ca nu ii este rusie…..,si dupa el mai cara si pe fiisu si norasa ,ca tre sa castige si ei ,sa i lase in urma lui cu banet si functii. trebuie si fiisu sa ajunga cu reume…..
    NU VA ESTE RUSIE MA BANDITILOR,ORDIARILOR CE SUTETI,NU VA MAI SATURA DRACU….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *