Prima pagină » Eveniment-Social » Prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector al Universități „Cuza” din Iași, prezent la reuniunea intitulată „Grupul Coimbra întâlnește Organizația Națiunilor Unite”, de la Geneva
Prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector al Universități

Prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector al Universități „Cuza” din Iași, prezent la reuniunea intitulată „Grupul Coimbra întâlnește Organizația Națiunilor Unite”, de la Geneva

28 oct. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Prof.univ.dr. Tudorel Toader – rector și prof.univ.dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, au participat în perioada 21-22 octombrie 2021, la Palais des Nations, din Geneva, la seminarul de nivel înalt intitulat „Grupul Coimbra întâlnește Organizația Națiunilor Unite”, organizat de Grupul Coimbra. La eveniment au fost prezenți rectori și prorectori ai universităților din Grupul Coimbra, reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite și ai Comisiei Europene

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, reprezentată de prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector și prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe, a participat în perioada 21-22 octombrie 2021 la Palais des Nations din Geneva-Elveția, la seminarul de nivel înalt „Grupul Coimbra întâlnește Organizația Națiunilor Unite”, organizat de Grupul Coimbra.

La eveniment au luat parte rectori și prorectori ai universităților din Grupul Coimbra, reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite (ONU) și ai Comisiei Europene (CE).

Seminarul s-a dorit a fi un forum al dialogului informal despre diplomația științifică

Seminarul s-a dorit a fi un forum al dialogului informal despre diplomația științifică, punându-se accent pe impactul obiectivelor de dezvoltare sustenabilă (SDG) ale Organizației Națiunilor Unite în sfera cercetării. Lucrările seminarului Grupului Coimbra au avut drept scop încurajarea universităților de a iniția colaborări cu organizațiile internaționale prin intermediul dialogului dintre cercetarea academică, pe de o parte, și cadrul de lucru al ONU referitor la obiectivele de dezvoltare sustenabilă și redefinirea acestuia până în 2030, pe de altă parte.

Astfel, oficialii celei mai vechi instituții moderne de învățământ superior a României au luat parte la cel mai important și consistent moment ce ține de strategiile pentru dezvoltare instituțională și academică pe plan internațional.

Afilierea UAIC la Grupul Coimbra a contribuit la dezvoltarea unor programe de studiu cu diplomă dublă

Afilierea Universității „Cuza” la Grupul Coimbra, începând cu anul 2007, a contribuit la dezvoltarea unor programe de studiu cu diplomă dublă cu parteneri din rețea (Universitățile Poitiers, Franța și Groningen, Olanda) și la creșterea numărului de proiecte europene la care UAIC este sau a fost parteneră și care au rezultat din activitatea în cadrul grupurilor de lucru Coimbra.

Grupul Coimbra a fost fondat în anul 1985, ca o asociație a universităților europene multidisciplinare de tradiție și de înalt standard internațional. Grupul își propune să creeze legături academice și culturale pentru a promova, în beneficiul studenților, profesorilor și al universitățior membre, internaționalizarea, colaborarea academică, excelența în educație și în cercetare, contribuția în beneficiul societății. Așadar, UAIC este parte integrantă din cea mai de impact și valoroasă uniune de universități ale Europei care-și propun să dezvolte strategii și proiecte pentru viitorul învățământului superior și al studenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`