Prima pagină » Local » Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, reales rector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași – EXCLUSIV

Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, reales rector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași – EXCLUSIV

05 feb. 2024, 19:24, 12 ,
Ștefana Șovea în Local

Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a fost reales rector al  Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI). În urma alegerilor, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a obținut un număr de 367 voturi.

De asemenea, șef lucrări. dr. ing. George Țăranu a obținut un număr de 147 de voturi. Prezența la vot a fost de 83.71%.

„Este destul de prematur ca să spun așa, lumea probabil nu este pregătită pentru o schimbare, cel puțin la nivel de majoritate, având în vedere scorul obținut de domnul rector Dan Cașcaval, dar suntem optimiști și avem toată recunoștința pentru cei care mi-au acordat încrederea și probabil ca pe viitor vor fi mai multe șanse”, șeful lucrări. dr. ing. George Țăranu.

Actualul rector al Politehnicii ieșene, profesorul Dan Cașcaval, va conduce TUIASI și în perioada 2024-2029

Acum câteva minute s-a încheiat numărătoarea voturilor pentru poziţia de Rector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Candidaţii pentru această poziţie au fost actualul Rector, Profesorul Dan Caşcaval, şi Şeful de lucrări George Țăranu.

După cum era de aşteptat, având în vedere evoluţia universităţii din ultimii ani şi modurile în care s-au desfăşurat campaniile electorale ale candidaţilor, alegerile au fost câştigate detaşat de Profesorul Dan Caşcaval, cu 72% dintre totalul voturilor exprimate. La urne au fost prezenţi 555 alegători, cadre didactice, studenţi şi cercetători, ceea ce reprezintă 87% din numărul total de alegători.

„Dincolo de sentimentul onorant puternic de validare a ceea ce am realizat în cele două mandate şi de încredere în ceea ce propun pentru următorii 5 ani, sentiment pe care îl datorez astăzi colegilor şi studenţilor care mi-au acordat votul, şi nu numai lor, rezultatele alegerilor confirma faptul că evoluţia universităţii noastre se bazează şi pe continuitate. Continuitate în educaţie şi cercetare de calitate, continuitate în susţinerea potenţialului uman, continuitate în dezvoltarea infrastructurii, continuitate în relaţionarea cu alte universităţi, continuitate în implicare în proiecte majore naţionale şi internaţionale. Fie că dorim sau nu, activităţile în care este implicată universitatea, şi nu doar a noastră sau nu doar cele din România, se diversifica şi devin mai complexe cu fiecare an. De aceea, construcţiile anterioare solide şi expertiza pe care ţi-o conferă experienta reprezintă avantaje importante în abordarea provocărilor actuale şi viitoare.”

Candidaţii şi-au prezentat programele manageriale pentru următorii 5 ani în cadrul întâlnirilor cu alegătorii

Candidaţii şi-au prezentat programele manageriale pentru următorii 5 ani în cadrul întâlnirilor cu alegătorii, în săptămâna premergătoare alegerii. Rezultatul votului a indicat clar modul în care candidaţii au reuşit să convingă electorii despre viabilitatea şi consistenţă acestor programe.

„Nicio etapă de dezvoltare a TUIASI considerată în proiectul prezentat de mine şi de echipa mea nu s-a raportat la o perioadă delimitată de alegeri. Fără să fac declaraţii electorale, perioada alegerilor tocmai s-a încheiat, şi fără să mă hazardez, cred în faptul că, fiind un proiect în care se regăseşte întreaga universitate în ansamblul şi în detaliile ei, proiectul dedicat universităţii noastre este pentru dezvoltarea acesteia pe termen lung, o dezvoltare sustenabila. Nu este un proiect al unui Rector sau al unei echipe. Este un proiect al universităţii.”

Întrebat despre cum vede activitatea sa din viitorul mandat, Rectorul Dan Caşcaval ne-a răspuns sintetizând.

„Voi rămâne acelaşi susţinător ferm al principiilor care mi-au jalonat cei aproape 40 de ani de activitate în universitate, student şi apoi cadru didactic, principii care se concentrează în respectul pentru tot ceea ce înseamnă Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Şi, mai ales, respectul pentru ceea ce va însemna universitatea noastră”

Comentarii
  • Felicitari Dl. Profesor!

  • A băgat Universitatea Tehnică în top 500 mondial, de aia a fost reales la al XIII lea congres!

  • Din pacate, din nou o facultate falimentara (chimia) va continua distrugerea invatamantului ingineresc in Iasi. Cu multi incompatibili in functie (ANI ce pazeste?)

  • Florin BEJAN

    Georgică Mârlanu un neica nimeni se visa rector sula lui Hector. Dobitocul asta a divizat votul la Fac de Construcție unde o face pe-a liderul noii generații de cadre didactce. Pune mă bolovane burta pe carte, instruieste-te ,încearcă să-ți faci o cariera academică sa ai lucrări publicate ,studii și pe urmă sa vrei rector… Asta e prostul facultății. Marlane, pleacă acasă ! Vai mama ta …

  • De fapt, cele 147 de voturi obținute de un biet șef de lucrări care n-a beneficiat de sprijinul nimănui și a fost faultat pe toate fronturile, reprezintă o rușinoasă înfrângere pentru Dan Cașcaval. Este semnalul că, după 34 de ani, în sfârșit, POLITEHNNICA ieșeană dă un semn de reformă instituțională. Rezultatul acestei comedii electorale jenante este dovada că presa nu e imparțială și că scheletele încă trebuie să rămână în dulap.Poate la alegerile viitoare…

  • Voturi autentice pro-Taranu au fost putine. Cele mai multe voturi adunate de Taranu sunt voturi anti-Cascaval. Nu impotriva omului-Cascaval, sau rectorului-Cascaval, ci impotriva celui de al treilea mandat.

  • Felicitari !

  • Chirpicarul de Țăranu credea că dacă beneficiază de numele unui mare profesor va fi câștigător ? Băi pramatie mai ai de crescut in special la capitolul creier . Nu vezi ce fată de tâmp ai? Ai sa fii tu rector joi la vară . Din păcate jeguri din astea fac ca Fac de Constructii sa nu conteze in lupta pentru rector. Doar un nebun își poate irosi votul cu unul ca Țăranu.

  • Catedra Mecanică

    Târlanu de Taranu e de râsul omenirii. Cu un program infect , nerealist nu putea sa emită pretenții. Mulți profesori de la Constructii care aveau șanse reale nu sau înscris in cursa de scârbă, cum sa te bați cu Târlanul – Facultății, era sub demnitatea cadrelor didactice cu pedigri . Târlane la prășit cu tine , mamelucule !

  • Un observator

    Harletul si lopata mai pot scoate dinozaurii din functie.

  • societate academica putreda. la fel si in celelalte universitati iesene. brucan a gresit anii de tranzitie. vor fi cca 100 daca o tinem tot asa in slavi. rusinos ce se intimpla si la USV unde un jitar, vezi DEX, este imortalizat pe functie.

  • Cascavalul a rezolvat toate problemele TOTDEAUNA,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`