Prima pagină » Eveniment-Social » Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a fost reales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor
Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a fost reales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor

Prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval a fost reales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor

26 iul. 2024, 16:55,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a fost reales vicepreședinte și membru în Biroul Permanent al Consiliului Național al Rectorilor. Votul a avut loc în cadrul Conferinței CNR de la Cluj-Napoca, care are loc în aceste zile, de pe 25 până pe 27 iulie 2024.

În cadrul aceleiași manifestări, prof. univ. dr. ing. Sorin Cîmpeanu a fost reales președinte al forului. Iașul deține în noul mandat două poziții de vicepreședinte, în a doua fiind ales rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Liviu Maha.

Mandatul de vicepreședinte al prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval la CNR va fi pentru următorii cinci ani, 2024 – 2029. În 2022, rectorul TUIASI a fost și președinte interimar al forului, într-o perioadă complicată pentru țară și pentru învățământul superior din România.

„Am deținut funcția de președinte interimar al CNR în 2022, iar în timpul mandatului meu am avut două provocări majore, în care am implicat și Consiliul Național al Rectorilor. A început războiul în Ucraina și universitățile au făcut tranziția de la funcționarea la distanță și hibridă din timpul pandemiei la cea normală”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a găzduit două reuniuni ale CNR în cinci ani, în 2017 și 2022. La ultima întâlnire de la Iași au fost prezenți rectorii celor 75 de universități membre ale consiliului, dar și ministrul Educației de la momentul respectiv, actualul președinte al CNR, prof. univ. dr. ing. Sorin Cîmpeanu, împreună cu reprezentanți ai mai multor ministere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *