Prima pagină » Local » Prof. univ. Dorina Isopescu: „Iaşul are nevoie de o Poliţie a Urbanismului foarte puternică şi care să sancţioneze abaterile făcute de dezvoltatorii imobiliari”
Prof. univ. Dorina Isopescu: „Iaşul are nevoie de o Poliţie a Urbanismului foarte puternică şi care să sancţioneze abaterile făcute de dezvoltatorii imobiliari

Prof. univ. Dorina Isopescu: „Iaşul are nevoie de o Poliţie a Urbanismului foarte puternică şi care să sancţioneze abaterile făcute de dezvoltatorii imobiliari”

01 sept. 2020, 17:46,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Profesorul universitar Dorina Isopescu a declarat marţi, 1 septembrie 2020, faptul că municipiul Iaşi are nevoie de o poliţie a urbanismului foarte puternică. Aceasta ar sancţiona abaterile făcute de dezvoltatorii imobiliari.

Prof. univ. Dorina Isopescu, despre încălcarea legii

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Iaşi, Dorina Isopescu, a menţionat într-o declaraţie că s-a construit foarte mult, însă prost şi încălcând legea. Astfel, este necesară o restructurare a Serviciului Control Urbanism de la Poliţia Locală.

Universitarul Isopescu susţine că sunt necesare reguli ferme şi clare pentru a îi proteja pe ieşeni în fata abuzurilor dezvoltatorilor imobiliari.

„În municipiul Iaşi s-a construit foarte mult în ultima perioadă şi de multe ori s-a construit prost şi cu încălcarea flagrantă a legii. În calitate de viitor primar al Iaşului, intenţionez să întăresc Serviciul Control Urbanism de la Poliţia Locală. Avem nevoie de o restructurare masivă a acestui organism. Trebuie să angajăm mai mulţi specialişti la Serviciul Control Urbanism, iar această Direcţie a Poliţiei Locale trebuie să se preocupe că investitorii din Iaşi să respecte legislaţia în vigoare. Trebuie să avem reguli foarte ferme şi foarte clare, pentru a-i proteja pe ieşeni în fata abuzurilor dezvoltatorilor imobiliari. Am tot respectul pentru investitorii din zona imobiliară, dar ei trebuie să înţeleagă faptul că prioritatea mea că primar va fi să apăr interesele ieşenilor!
Pe 27 septembrie, vin la Primărie! Iaşi, reuşim împreună!”, potrivit prof. univ. Dorina Isopescu.

Profesorul universitar Dorina Isopescu solicită Poliţiei Locale să-i sancţioneze drastic pe cei care distrug parcurile din Iaşi

Profesorul Dorina Isopescu, candidatul PMP pentru Primăria Municipiului Iaşi, menţionează, într-o postare publicată pe o reţea de socializare, faptul că este inadmisibil că autorităţile locale să nu ia nicio măsură asupra incidentelor din parcul Octav Băncilă.

Într-o postare publicată pe Facebook, candidatul PMP la Primăria Municipiului Iaşi susţine că a observat cu stupefacţie imaginile care au circulat pe internet şi care releva faptul că o parte din parcul Octav Băncilă a fost distrus de un grup de tineri care nu au nici cel mai mic respect pentru oraş şi locuitorii acestuia. Totuşi, profesorul universitar considera că poliţiştii locali asista pasivi la astfel de scene.

”Am observat cu stupefacţie şi îngrijorare imaginile care au circulat pe internet cu mizeria lăsată în urmă de un grup de ieşeni în parcul Octav Băncilă, în cursul zilei de sâmbătă, în doar câteva ore: bănci distruse, copaci rupţi, sticle sparte, alimente în putrefacţie, munţi de coji de seminţe etc. În astfel de situaţii, eu consider că este nevoie de o intervenţie fermă a autorităţilor locale. În primul rând, este nevoie ca Poliţia Locală să ia măsuri drastice în cazul unor astfel de abateri grave de la lege.

În efectivul Poliţiei Locale din subordinea Consiliului Local există aproximativ 200 de poliţişti la departamenul de Ordine Publică. Dacă este nevoie de mai mulţi agenţi, atunci să facem angajări, dar până la mărirea efectivului, consider că trebuie intervenit ferm şi cu autoritate în acele parcuri în care cetăţeni certaţi cu legea distrug patrimoniul public. Din cauza acestor oameni care se cred mai presus de lege şi a pasivităţii unor poliţişti locali, mii de ieşeni au de suferit, pentru că nu au unde să-şi ducă nepoţii, copiii la joacă, pentru că le este frică să iasă din casă!”, a precizat prof. univ. Isopescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *