Prima pagină » Local » Prof. dr. Traian Mihăescu: „Ventilația claselor și a tuturor spațiilor unde se desfășoară procesul de învățământ este esențială”
Prof. dr. Traian Mihăescu:

Prof. dr. Traian Mihăescu: „Ventilația claselor și a tuturor spațiilor unde se desfășoară procesul de învățământ este esențială”

11 sept. 2020, 15:49,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Prof. dr. Traian Mihăescu, șeful Clinicii de Pneumoftiziologie Iași, a declarat vineri, 11 septembrie 2020, că problema măsurilor pe care ar trebui să le ia autoritățile odată cu începerea noului an școlar 2020-2021 este una destul de „spinoasă”.

„Care sunt cele mai bune măsuri pe care ar trebui să le ia autoritățile odată cu începerea școlii? E o problemă foarte spinoasă, cu răspuns extrem de dificil.”, a declarat prof. dr. Traian Mihăescu.

Prof. dr. Traian Mihăescu susține că ventilația claselor este esențială

Șeful Clinicii de Pneumoftiziologie Iași a precizat că este primordial ca toate spațiile unde se desfășoară ore trebuie să fie ventilate corespunzător. Această activitate se va face frecvent, odată la maximum 3 ore și cel puțin 15 minute, înainte, în pauze și după terminarea cursurilor.

„Ventilația claselor și a tuturor spațiilor unde se desfășoară procesul de învățământ este esențială. Aerisirea trebuie să fie frecventă (la maximum 3 ore), trebuie să dureze cel puțîn 15 minute, trebuie să fie făcută înainte de începerea orelor, în pauze și la terminarea orelor, când se face și curațirea și dezinfecția încăperii.”, a precizat sursa citată anterior.

Reputatul Traian Mihăescu a adus în discuție și igienizarea mâinilor tuturor participanților la procesul de învățământ. În altă ordine de idei, medicul susține folosirea testelor rapide pentru antigen, care va permite depistarea mai rapidă a cazurilor de Covid – 19. De asemenea, trebuiesc avute în vedere vaccinarea antigripală a întreg personalului didactic, combaterea fumatului și administratrea de vitamina D.

„Furnizarea posibilitățîi de igenizare repetată și corectă a mâinilor este esențială. Învățământul online trebuie să cuprindă și lecțîi de educație sanitară! Extinderea testării, folosind teste rapide pentru antigen și nu pentru anticorpi, va permite depistarea mai rapidă a cazurilor contagioase. Vaccinarea antigripală a personalului didactic, combaterea fumatului, administrarea de vitamina D sunt măsuri complementare care trebuie avute în vedere. Redeschiderea școlilor rămâne o problemă cu multe necunoscute, susține prof. dr. Traian Mihăescu.

Dezvăluiri uluitoare despre medicamentele pacienților cu COVID-19!

Dezvăluiri uluitoare despre medicamentele pacienților cu COVID-19. Prof. dr. Traian Mihăescu, un renumit medic pneumolog din Iași, spune că unii bolnavi nu au nevoie de medicamente. Mai mult decât atât, medicul ieșean spune că pastilele utilizate în tratarea pacienților cu COVID-19 au efecte adverse grave.

Prof. dr. Traian Mihăescu a vorbit în exclusivitate pentru BZI despre secretele din spatele medicamentelor utilizate în tratarea pacienților cu COVID-19. Renumitul medic pneumolog din Iași spune că se cheltuiesc extrem de mulți bani pentru tratamente care nu au niciun efect de vindecare pentru pacienții cu coronavirus. Mai mult decât atât, aceste medicamente pot avea efecte adverse grave asupra stării de sănătate a bolnavilor., susține medicul ale cărui idei pot schimba sistemul.

Medicul pneumolog ieșean Traian Mihăescu spune că terapia cu viza antivirală nu este încă eficientă

Medicamentele care se administrează pacienților cu COVID-19 au stârnit disputa în rândul medicilor pneumologi. Așa cum spune prof. dr. Traian Mihăescu, nu există tratament demonstrat pentru pacienții cu coronavirus. Medicamentele utilizate în acest moment pentru acești bolnavi pot avea efecte secundare grave.

„În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală». Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate».  Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii. Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare», spune prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`