Prima pagină » Titlurile zilei » Prof. dr. Radu Iliescu, prorectorul UMF Iași, e plătit regește! În anul 2022 a avut salarii de peste 300.000 de lei

Prof. dr. Radu Iliescu, prorectorul UMF Iași, e plătit regește! În anul 2022 a avut salarii de peste 300.000 de lei

03 iul. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Prof. dr. Radu Iliescu, prorector Strategie instituțională, evaluare academică şi relaţii cu organizaţiile studenţeşti, sindicale, ONG-uri și comunitatea locală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, este plătit regește

În data de 14 iunie 2023, prof. dr. Radu Iliescu şi-a făcut publică declarația de avere, de unde rezultă că în anul 2022 a obținut suma de 303.768 de lei, venituri din salarii. Medicul a încasat acești bani pentru activitatea desfășurată la UMF Iași și Institutul Regional de Oncologie (IRO), dar și pentru că a fost membru în Consiliului de Administrație la două spitale din Iași.

Prorectorul UMF Iași e plătit regește

Radu Iliescu

În data de 14 iunie 2023, prof. dr. Radu Iliescu şi-a făcut publică declarație de avere, de unde rezultă că în anul 2022 a obținut suma de 303.768 de lei, venituri din salarii

Prof. dr. Radu Iliescu a câștigat pentru activitatea de profesor și prorector Strategie instituțională evaluare academică şi relaţii cu organizaţiile studenţeşti, sindicale, ONG-uri și comunitatea locală în cadrul UMF Iași un salariu de 200.271 de lei. În anul 2022, prorectorul UMF Iași a fost implicat și în Proiectul FDI CNCSIS, activitate pentru care a câștigat 22.372 de lei. Radu Iliescu a mai fost implicat în două proiecte de cercetare la Institutul Regional de Oncologie Iași, pentru care a obținut 58.977 de lei. Pentru activitatea de cercetător științific în cadrul IRO Iași, Radu Iliescu a obținut, în anul 2022, un salariu de 19.992 de lei.

Prorectorul UMF Iași a fost și membru în Consiliul de Administrație la două unități medicale din Iași, este vorba de Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru care în anul 2022 a încasat suma de 1.832 de lei, și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, de unde a mai obținut 324 de lei. În paralel, Radu Iliescu a fost și evaluator granturi de cercetare, activitate care i-a adus în conturi suma de 157 de lei.

Ce avere a reuşit să acumuleze prof. dr. Radu Iliescu

UMF Iasi

În anul 2022, prorectorul UMF Iași a fost implicat și în Proiectul FDI CNCSIS, activitate pentru care a câștigat 22.372 de lei

La aşa venituri, averea prorectorului Radu Iliescu trebuie să fie pe măsură. Din declaraţia de avere, făcută publică în data de 14 iunie 2023, aflăm că medicul a achiziționat, în anul 2012, împreună cu soția sa, Oana Iliescu, un teren intravilan în municipiul Iași, cu o suprafață de 15.85 metri pătrați.

În același an, soții Iliescu au achiziționat și un apartament de 71.92 metri pătrați. Cât privește bunurile mobile, Radu Iliescu deține două autoturisme, marca Renault, fabricat în anul 2019, și Dacia Duster, fabricat în anul 2021. Prorectorul UMF Iași nu deține bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro, nici bunuri mobile, a căror valoare depăşeşte 3.000 de euro fiecare. Radu Iliescu nu stă deloc rău nici la capitolul active financiare.

În data de 14 iunie 2023, când și-a publicat declarația de avere, prorectorul UMF Iași avea două conturi curente la ING Bank, cu un sold de 14.844,18 lei. La aceeași bancă avea și două conturi curente în euro, cu un sold de 2.905,93 lei, precum depozite bancare de 93.856,89 lei, la care se adaugă un depozit bancar de 2.500 de euro. Radu Iliescu deţine la ING Bank 3 fonduri de investiţii, un fond de 14373,90 lei, unul de 43552,52 de lei şi un ultim fond de investiţii de 4.171,2 euro.

Radu Iliescu are 7437,14 lei, fonduri de investiții, la S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A și 125075,16 lei, fonduri e investiții, la Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. Radu Iliescu, prorectorul UMF care este plătit regeşte, deține și acțiuni în valoare de 50.000 de lei la Ray Marketing SRL Oana Iliescu.

Comentarii
  • Acest om deosebit e nascut si educat in Botosani, nu are cum sa dea rateuri.
    Felicitari, si mult noroc in continuare !
    Cum spunea cineva…botosanenii sunt facuti sa fie sefi in institutiile iesene.
    De exemplu, daca la concurs se prezinta 4 ieseni si un botosanean, cel din urma castiga detasat cu 100 de puncte din 100.
    P.s: va rugam, ca la studentii de la UMF Iasi, sa reintroduceti examenele scrise,asa cum erau acum ceva ani in urma,atunci ieseau medici buni, acuma studentii nici nu vor sa invete niste grile primite inainte de examen.
    Studentii ieseni trebuie sa fie prezenti la cursuri, asa cum sunt la alte facultati de medicina din tara,nu sa chiuleasca si sa stea la bere, cica invata mai bine cu tigara,berea si muzica tare.

  • jos labele de pe eroul dalb!
    Măriți/i veniturile că altfel ne pleacă valoarea.
    Hai cu conturi noi.
    Legătura la bănci

  • Inteleg ca medicii sa fie platiti bine, dar nivelul asta este exagerat. Totusi, trebuie sa existe echitate sociala.

  • s-a umplut Iasul de botosaneni , suceveni, vasluieni, barladeni, bacauani., pascaneni ……………..

  • Preotii, medicii si profesorii - ingerii neamului romanesc

    Degeaba faceti glume legate de salariul acestui om. De exemplu, la HARVARD, salariile unui doctor care preda ajunge la 350.000 $ (USD) net/ luna.
    In iasi, salariile sunt mici, cu 7000 euro, nici macar nu te poti numi profesor / medic / preot…e prea putin.
    Si mai asteptam calitate, sa zicem merci ca nu ne pleaca acesti ingeri albi in SUA la salarii muuuuuuuult mai mari.
    P.s: la 7000 euro pe luna poate ajunge si un taximetrist care face curse aeroport iasi – oras si care nu da bon fiscal sau daca da un bon, foloseste „maimuta” pt a incarca clientul in plus.

    PS2: Preotii, medicii si profesorii sunt ingerii neamului romanesc.
    De aceea, trebuie sa facem o petitie, ca acestia sa aiba minim 150.000$ net/luna, macar jumate decat colegii lor din Occident. Domnul Budai, se aude?!?

  • Pentru Preotii, medicii …..8.40: Daaa, medicii din SUA eu cel putin 350.000 dolari pe luna….medicii din mediu rural sau cei foarte slabi pregatiti. Medicii din spitale si centre universitare, au de la 500.000 dolari/luna… Poate chiar 700.000 dolari pe luna. Ha, ha, ha…. Cred ca visezi, tu comentatorule de la 8.40… Si in Romania vrem asa salarii….si apoi sa dam spagi in continuare ca sa ajunga la 1.000.000 dolari pe luna… Ca nah, ei sunt Dumnezeii meseriilor din Romania…Ceilalti sa ne chinuim pe 300-400 dolari pe luna, de unde sa le mai dam si spagi.

  • Dincolo de declarația de avere, care este ,,decoltată” la un profesor univ în România, aș vrea să spun: prezența obligatorie la cursuri a studenților este strict necesară, mai ales la medicină. Felicit UMF Iași (mai ales rectorul) pentru această inițiativă.

  • Preotii trebuie sa aibe salarii ca doctorii cirurgi. NU-L MANIATI PE DOMNEZEU

    Pana sa ajungi la medic, intai treci pe la preot. Acolo te rogi ca sa se prinda operatia.
    Nu medicul vindeca ci rugaciunea parohului, fara de care esti pa-pa.
    Nu uitati cand aveti o operatie mai serioasa, cat dati la medic, atat trebuie dat si la preot. Daca nu dati,il maniati pe D-zeu si e posibil sa nu-i reuseasca operatia.
    Rugaciune inainte de operatie
    Duoamne Ajuta, Apara,Pazeste,Pe Dusmanul Tau, @min

  • Ce arata ,,eroul,, la declaratie e doar maruntis de cafea.Bag mana in foc ca grosul averii sta dosit bine prin conturi din afara .

  • Ce sa faci, Mircea Jo?! N-ai ce sa faci. Daca iesenilor get-beget nu le-a placut cartea si lucreaza ca vanzatori, taximetristi, soferi pe autobuz, vand cartofi in piata, trebuie sa vina si unii care au ceva in cap de pein Vaslui, Botosani, Suceava, sau Bacau sa faca muncile bine platite. Voi ramaneti in cotetele voastre de 30mp sa va uitati la Las Fierbinti si sa injurati „viniturile” care schimba fata orasului in bine si isi permit viata buna. Numai bine, ieseanule adevarat, care tii istoria iesenilor pe umeri.

  • Ce sa faci, Mircea Jo?! N-ai ce sa faci. Daca iesenilor get-beget nu le-a placut cartea si lucreaza ca vanzatori, taximetristi, soferi pe autobuz, vand cartofi in piata, trebuie sa vina si unii care au ceva in cap de pein Vaslui, Botosani, Suceava, sau Bacau sa faca muncile bine platite. Voi ramaneti in cotetele voastre de 30mp sa va uitati la Las Fierbinti si sa injurati „viniturile” care schimba fata orasului in bine si isi permit viata buna. Numai bine, ieseanule adevarat, care tii istoria iesenilor pe umeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *