Prima pagină » Local » Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă: „Rugăm ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi. Este esenţial pentru viaţa lor”
Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă: „Rugăm ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi. Este esenţial pentru viaţa lor”

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă: „Rugăm ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi. Este esenţial pentru viaţa lor”

18 iun. 2020, 13:05,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă şi roagă ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi. Şefa Unităţii de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi menţionează că au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus nu mai puţin de 51 de pacienţi în cele două luni de stare de urgenţă. Iar într-o lună de stare de alertă au fost 54 de pacienţi testaţi pozitiv cu Covid-19.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă. Câţi pacienţi au fost testaţi pozitiv la Iaşi

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă. În cele două luni de stare de urgenţă declarata pe teritoriul României au fost depistaţi 51 de pacienţi cu noul coronavirus, la Iaşi. De asemenea, în timpul stării de alertă au fost testaţi pozitiv nu mai puţin de 54 de persoane cu Covid-19. Într-o lună de stare de alertă au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus mai mulţi pacienţi decât au fost înregistraţi în cele două luni de stare de urgenţă.

„În cele două luni de stare de urgenţă au fost depistaţi 51 de pacienţi cu teste PCR pozitive la recoltarea în UPU. În starea de alertă în doar o lună au fost 54 de pacienţi cu teste pozitive recoltate în UPU. Deci intr- o lună au fost mai mulţi decât în două.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Numărul de prezentări în Unitatea de Primiri Urgenţe din Iaşi

Astfel, prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi trage un semnal de alarmă şi roagă ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi deoarece este esenţial pentru viaţa lor. Medicul a precizat faptul că numărul de prezentări în Unitatea de Primiri Urgente în luna de alertă 15 mai – 15 iunie a fost cu 2.000 de persoane mai mare decât media lunară în starea de urgenţă.

„Numărul de prezentări în UPU în luna de alertă 15 mai – 15 iunie a fost cu 2.000 de persoane mai mare decât media lunară în stare de urgenţă. Situaţia este extrem de serioasă. Îi rugăm pe ieşeni să respecte regulile stabilite de autorităţi: este esenţial pentru viaţa lor. Zilnic avem intervenţii la pacienţi cu suspiciune COVID-19 şi la pacienţi depistaţi pozitivi la spitalele Boli Infecţioase, Pneumoftiziologie, CFR şi Sf. Spiridon, inclusiv pentru cei suspecţi, mai ales dacă au patologie medicală, gastroenterologica, cardiologie.”, a mai transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Cazuri Covid-19 în România

La nivel național s-a înregistrat un număr mare de îmbolnăviri și astăzi! Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate. În acest moment, s-au confirmat pozitiv cu noul coronavirus 774 de persoane, pe raza județului Iași.

Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Olt, Suceava, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *