Prima pagină » Local » Prof. dr. Carmen Dorobăț vorbeşte despre starea pacienţilor arşi în incendiul de la Piatra Neamţ
Prof. dr. Carmen Dorobăț vorbeşte despre starea pacienţilor arşi în incendiul de la Piatra Neamţ

Prof. dr. Carmen Dorobăț vorbeşte despre starea pacienţilor arşi în incendiul de la Piatra Neamţ

15 nov. 2020, 11:17,
George Cristian în Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț a oferit o declaraţie în legătură cu starea pacienţilor arşi în incendiul de la Piatra Neamţ. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a menţionat că starea a 3 dintre cei 6 pacienţi arşi este mai gravă.

Carmen Dorobăț a dat asigurări că în aceste momente, Spitalul de Boli Infecţioase dispune de toate condiţiile necesare asigurării unui tratament adecvat pentru victimele din incendiu.

Trei dintre pacienţi sunt în stare mai gravă

Conform medicului Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, din cei 6 pacienţi răniţi şi transferaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, trei sunt în stare mai gravă. În altă ordine de idei, aceasta a dat asigurări că pacienţii au tot cele necesare asigurării tratamentului împotriva COVID-19. În încheiere, managerul a afirmat că s-a întâlnit, în cursul nopţii trecute, cu președintele CJ Iași, Costel Alexe pentru a urgenţă tot ce se poate pe linia administrativă. Menţionăm că pacienţii nu au leziuni în urma arsurilor avute:

Sunt cei 6 pacienţi, sunt pacienţi de terapie intensivă, pacienţi gravi. Potrivit medicilor de gardă, trei dintre ei sunt mai gravi, avem ce ne trebuie pentru a ne asigura tratamentul împotriva COVID-19. Pacienţii nu au leziuni în urma unor arsuri, vom căuta să obţinem evoluţia cea mai bună, ne mobilizăm să asigurăm personalul necesar. Noaptea treuta am asigurat funcţionalitatea cu personal chemat de acasă. M-am întâlnit cu preşedintele CJ Iași în ideea de a urgenţă tot ce se poate prin linia adminsitrativa, pentru a putea asigura o funcţionare cât mai bună în secţia exterioară de la Leţcani.

Zece persoane au murit în incendiul din Piatra Neamţ

Conform autorităţilor locale, şapte bărbaţi şi trei femei cuprinse între 67 şi 86 de ani şi-au pierdut viaţa în incendiu. Aceştia se aflau în stare critică la Terapie Intensivă unde primeau îngrijirile medicale aferente:

”În urma incendiului, zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Este vorba de şapte bărbaţi şi trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 şi 86 de ani. Ceilalţi şase pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi sâmbătă noapte către Spitalul modular din Leţcani”, anunţă unitatea medicală, conform News.ro.

Conducerea SJU din Piatra Neamţ a afirmat, într-un comunicat emis faptul că s-au luat toate măsurile aferente vieţilor pacienţilor care necesita ventilaţie mecanică:

”Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două pături pentru ATI. În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, precizează reprezentanţii spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *