Prima pagină » Local » Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situaţia spitalelor COVID din Iaşi: Lucrăm la capacitate maximă
Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situaţia spitalelor COVID din Iaşi: Lucrăm la capacitate maximă

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situaţia spitalelor COVID din Iaşi: Lucrăm la capacitate maximă

10 aug. 2020, 16:05,
George Cristian în Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț a explicat situaţia spitalelor COVID din Iaşi. Într-o filmare dată presei, managerul Spitalului de Boli Infecţioase explică faptul că unităţile medicale COVID din Iaşi lucrează la capacitate maximă. Aceasta explică faptul că într-un puţin timp, au fost ocupate jumătate dintre locurile abia eliberate.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situaţia spitalelorCOVID din Iaşi: Lucrăm la capacitate maximă

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a explicat câte locuri mai sunt disponibile în spitalele COVID din Iaşi. Aceasta a spus a s-a simţit o uşoară relaxare atunci când Spitalul Militar a început să preia pacienţi infectaţi cu COVID-19

”Iata că la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, pe parcursul a 5 luni de patologie Sars-COV-2 au fost îngrijiţi peste 1700 de pacienţi. Funcţionăm la cote maxime. De exemplu, dimineaţă am externat 20 de pacienţi, iar la prânz mai aveam 10 locuri libere, jumătate au fost ocupate deja.

La Spitalul de Recuperare sunt 4 locuri. Astăzi simţim o ușorare pentru că la Spitalul Militar Iaşi au început să fie preluaţi primii pacienţi infectaţi, 16 locuri. La acelaşi spital există şi 3 pături pentru cazuri de Terapie Intensivă pentru situaţiile grave. În acest moment se lucrează cu medici specialişti de infecţioase proveniţi din MApN dar şi din cadrul Ministerului Sănătăţii. Speram să ne descuram în această săptămână cu paturile de la Spitalul de Boli Infecţioase şi cele din spitalele suport COVID-19.” menţionează managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Nu trebuie să prindem sezonul rece cu un număr uriaş de cazuri

În continuarea clipului video, managerul prof. dr. Carmen Dorobăț explică faptul că astăzi, 10 august 2020, au fost mai puţine cazuri confirmate de COVID-19, dar la mai puţine teste efectuate. În aceste condiţii, pericolul este în continuare unul ridicat. În altă ordine de idei, managerul afirma faptul că este timpuriu să ne bucurăm. Conform declaraţiilor, prof. dr. Carmen Dorobăț susţine că dacă numărul continua să fie doar cu 3 cifre, de ordinul sutelor, putem spera la o ameliorare a situaţiei prezente. Specialistul trage atenţia asupra faptului că nu trebuie intrat în sezonul rece cu un număr ridicat de cazuri:

”Luni, 10 august au fost înregistrate un număr de aproximativ 700 de cazuri de infectări cu COVID-19, dar la un număr mai mic de testări, circa 6000. Nu trebuie să ne bucurăm timpuriu. Totuşi, dacă aceste date rămân la stadiul de 3 cifre, nu patru, adică de ordinul sutelor nu miilor, putem spera că intrăm pe un trend pozitiv descendent. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche şi categoric nu trebuie să intrăm în sezonul rece cu cifre ridicate şi cu un număr mare de infectări.” menţionează prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Pacienţii internaţi în Iaşi au parte de tratamentul folosit de pacienţii din vestul Europei

În încheiere, prof. dr. Carmen Dorobăț explică faptul că ministrul Sănătăţii, aflat într-o vizită la Iaşi, le-a dat asigurări de toată susţinerea ministerului. În aceste momente, la Iaşi există tratamentul remdesivir, cantitate suficientă pentru un pacient, dar în curând vor fi prezente în farmacia spitalului mai multe doze:

” Am primit, săptămâna trecută, vizita Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ne-a dat asigurări de toată susţinerea acestuia. Am primit tratamentul remdesivir, el se afla deja în farmacia Spitalului de Boli Infecţioase. În curând vom primi şi alte doze. La acest moment, avem o terapie la nivelul ţărilor din vest. Concret, terapia se desfăşoară cu tot ce înseamnă paleta terapeutică folosită în vestul Europei.” a conchis Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024