Prima pagină » Local » Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre pacienţii care nu vor să se externeze din Spitalul de Boli Infecţioase Iași: „Nu vor să plece acasă deoarece nu se simt în siguranţă din punct de vedere medical”
Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre pacienţii care nu vor să se externeze din Spitalul de Boli Infecţioase Iași: „Nu vor să plece acasă deoarece nu se simt în siguranţă din punct de vedere medical”

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre pacienţii care nu vor să se externeze din Spitalul de Boli Infecţioase Iași: „Nu vor să plece acasă deoarece nu se simt în siguranţă din punct de vedere medical”

21 sept. 2020, 15:29,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a făcut declarații de ultimă oră privind situația locurilor disponibile pentru pacienții diagnosticat cu virusul Covid-19, în unitatea spitalicească.

La Spitalul de Boli Infecțioase Iași nu mai sunt locuri disponibile la secția ATI

Având în vedere faptul că județul Iași s-a situat în ultimele 4 – 5 săptămâni pe locul doi în ceea ce privește numărul de noi infectări cu noul coronavirus după Capitală. Astfel, unitatea medicală a avut un număr mic de locuri libere pentru internări, iar pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă nu este niciun loc liber.

„În ultimele 2 – 3 săptămâni, judeţul Iaşi s-a situat pe un loc nedorit, adică locul 2 în ceea ce priveşte numărul de noi infectări după Bucureşti, sau locul 3 şi 4. Aşa stând lucrurile, am avut un număr mic de locuri libere la fiecare gardă, pentru internări. Astăzi, avem 20 de locuri libere cu tot cu spitalele suport. În secţia ATI nu avem niciun loc liber de la Boli Infecţioase, dar sunt 5 locuri la Spitalul de Neurochirurgie.”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Mulți pacienți nu vor să plece acasă

Managerul unității de boli infecțioase din Iași a relatat și despre faptul că mulți pacienți infectați cu noul coronavirus nu vor să plece acasă de teamă că ar putea să-i infecteze pe cei din jur. De asemenea, aceștia menționează că nu au condiții speciale pentru a se autoizola. Un alt pacient a refuzat să se externe din cauză că încă prezenta o jenă respiratorie.

„Lipsa locurilor libere mai este legată şi de un alt aspect. Sunt pacienţi care se pozitivează greu, care nu devin negativi la testul specific nici după 3 săptămâni, iar alţii nu vor să plece acasă, deoarece nu se simt în siguranţă din punct de vedere medical. Nu vor să plece acasă de frică să nu-i infecteze pe cei din jur, pentru că nu au condiţii să se autoizoleze.

Până în momentul de faţă nu avem nicio valoare matematică a vreunui parametru de laborator care să ne arate dacă un pacient cu test pozitiv este sau nu este contagios. Ne-ar trebui o anumită valoare a încărcăturii virale sub care acest pacient să nu fie contagios, că la HIV sau virusul hepatic B. Îmi amintesc de un pacient negativ, care nu a vrut să plece din spital pentru că mai prezenta jenă respiratorie.”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Virusul COVID-19 lasă sechele grave! Zeci de ieșeni vindecați de coronavirus au fost depistați după luni de zile cu probleme respiratorii și neurologice!

Virusul COVID-19 lasă sechele grave. După luni de zile de la externare, zeci de ieșeni declarați vindecați de infecția cu coronavirus au revenit la spital. Medicii au observat că mulți aveau încă probleme respiratorii și urmări neurologice importante. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că acești bolnavi au avut nevoie de recuperare medicală de lungă durată

Virusul COVID-19 lasă sechele grave la pacienții declarați vindecați! Zeci de ieșeni au revenit la spital după ce au simțit că nu mai pot respira, aveau dureri de cap, stări de oboseală și dificultăți de mers. Medicii au constatat că infecția cu coronavirus poate lăsa sechele importante. Mulți dintre pacienții afectați încă de virus după luni de zile din momentul în care au fost declarați vindecați au avut nevoie de recuperare respiratorie și recuperare neurologică. Niciun medic nu se aștepta la asta la începutul pandemiei de coronavirus. Unii pacienți s-au prezentat singuri la spital pentru că nu mai suportau durerile, alții au fost chemați din nou la control de către medici. Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că sechelele infecției cu COVID-19 au fost depistate la pacienții cu forme medii și grave.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Reacția Irinei Columbeanu după ce mama ei a fost criticată că nu îl ajută pe Irinel Columbeanu. Ce a spus tânăra despre tatăl ei
Playtech.ro
Plaja la doar 60 de kilometri de Bucureşti care face furori în această perioadă. Nu este aglomerată şi poţi face plimbări cu barca
observatornews.ro
CALCUL. Cu cât se va scumpi un apartament care acum costă 130.000 de euro, după majorarea TVA de la 1 august
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Evz.ro
Când râsul provoacă haos. Gluma care a declanșat criza hârtiei igienice
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Lovitură pentru românii care vor să cumpere locuință cu TVA de 9%: Guvernul impune avans de 20%
Dailybusiness.ro
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
RomaniaTV
Apare moneda de 1 leu în România. BNR anunţă că este disponibilă pe piaţă din 7 iulie 2025
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 iulie 2025
05 iulie 2025