Prima pagină » Local » Prof. dr. Carmen Dorobăț, anunț important pentru bolnavii de COVID-19: Vom avea parte de investiţii mari
Prof. dr. Carmen Dorobăț, anunț important pentru bolnavii de COVID-19: Vom avea parte de investiţii mari

Prof. dr. Carmen Dorobăț, anunț important pentru bolnavii de COVID-19: Vom avea parte de investiţii mari

25 nov. 2020, 15:04,
George Cristian, în Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț a ţinut să facă un anunţ referitor la o serie de investiţii care vor fi făcute la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași. Managerul unităţii sanitare a vorbit despre cât de necesare sunt echipamentele care vor fi achiziţionate.

Consiliul Judeţean a aprobat, în unanimitate, o serie de investiţii în valoare totală de peste 1.2 milioane de lei. Investiţiile vor fi făcute la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași.

Carmen Dorobăț a explicat despre mutarea atenţiei către pacientul grav

Într-o comunicare publică, managerul prof. dr. Carmen Dorobăț a explicat faptul că numărul de paturi de Terapie Intensivă din Iași s-a dublat de la începutul pandemiei. Spitalul deţine o aparatura de înaltă performanţa. În altă ordine de idei, managerul consideră că atenţia trebuie mutată pe pacientul grav dar care nu are nevoie încă de Terapie Intensivă, iar în acest fel poate fi menţinută secţia de Terapie Intensivă la limita superioară de funcţionare

Pe tot parcursul primăverii şi verii ne-am interesat să acoperim TI. În iaşi s-a dublat numărul de paturi cu aparatura de înaltă performanţa. Totuşi, dinamica ce a continuat cu transmiterea comunitară deosebit de intensă, cu acoperirea până la refuz a paturilor, ne-a făcut, şi am observat la Iași dar cred că și la nivel naţional managerii pot confirma acest lucru, ne-a făcut să ne îndreptăm atenţia la pacientul grav care nu este încă de terapie intensivă. Logic, pentru că dacă intervenim aici cu medicamente şi cu alte echipamente pentru menţinerea funcţiilor vitale şi vom reuşi să îi reechilibram şi să nu ajungă la Terapie Intensivă ar fi un real câştig.

M-am prezentat azi în fata consilierilor judeţeni cu decizi comitetului director. Am ţinut să le mulţumesc tuturor indiferent de culoarea politică, au votat în unanimitate iar în acest fel ne vom putea dota cu aparatura specifică pentru problemele cu care ne confruntăm. Investiţia este de peste 1 milion de lei şi ceea ce este foarte important este că ne vom strădui să facem achiziţia corectă conform legislaţiei în vigoare dar să avem aparatura la patul pacientului în acest an.

Incă cinci persoane au murit în urma infectării cu COVID-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,  25 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 18476 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 390 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5224 au fost externate (cu 67 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 320.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 25 noiembrie 2020, sunt ocupate 583 de paturi, din care 62 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 62, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 12 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 5 paturi, un pat ATI la Spitalul C.F. Iaşi si 4 paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *