Acesta este produsul din gospodărie care aduce riscuri majore pentru sănătate. E utilizat frecvent de foarte multe persoane.
Bucătăria este un spațiu care abundă de veselă, oale și recipiente pentru a fi de ajutor la prepararea mâncării. Cu toate acestea, în unele dintre ele există și un produs banal care ne pune în pericol sănătatea. Din păcate, este folosit adesea de gospodine, inclusiv din România.
Un produs din gospodărie nu e bun pentru sănătate
Specialiștii din domeniul alimentar trag un semnal de alarmă în privința unui produs din gospodărie. Acesta aduce riscuri majore pentru organismul uman, puțini oameni știind care este primejdia reală la care se expun.
Pare inofensiv la prima vedere, însă realitatea este cu totul alta. Se pare că folia alimentară din plastic se alătură celor care sunt nocive pentru sănătate. Printre acestea se mai numără anumite tăvi pentru gătit și folia din aluminiu.
Folia alimentară din plastic, folosită pentru împachetarea alimentelor, nu este indicată pentru a fi folosită în bucătărie, mai ales dacă este utilizată pe termen îndelungat. Acest lucru a fost evidențiat de Fabius Antal, specialist în wellbeing.
„(Folia din plastic) Deși pare inofensivă, aceasta poate elibera particule microscopice de plastic care ajung în organism și pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung”, a explicat expertul pentru Antena 3 CNN.
Ce efecte negative are folia alimentară
Folia alimentară din plastic este un produs care nu lipsește din gospodăriile oamenilor. Aceasta este utilizată adesea pentru a acoperi anumite produse sau pentru a ambala sandwich-urile pentru școală sau serviciu.
Studiile care s-au efectuat până în momentul de față arată că aceasta poate elibera particule de plastic în alimente. În clipa în care aceste particule sunt ingerate, ajung în organism și produc efecte negative pe termen lung.
Cercetările mai arată că folia alimentară din plastic eliberează particule microscopice în mod constant, chiar și atunci când este folosită la temperaturi scăzute. Mai mult, se poate zgâria sau deteriora ușor atunci când este manipulată.
Acesta este motivul pentru care poate duce la transferul substanțelor chimice în alimente. O altă consecință negativă a plasticului constă în eliberarea de compuși organici sintetici nocivi de către microplastice, cum ar fi ftalații, bisfenolul A (BPA), bisfenolul S și bifenili policloruați (BPC sau PBC).