Prima pagină » Local » Produse de 6 milioane de euro pentru elevii din județul Iași. Iată firmele care distribuie lactate și produse de panificație în școli
Produse de 6 milioane de euro pentru elevii din județul Iași. Iată firmele care distribuie lactate și produse de panificație în școli

Produse de 6 milioane de euro pentru elevii din județul Iași. Iată firmele care distribuie lactate și produse de panificație în școli

16 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Elevii din județul Iași vor primi produse lactate și panificație de la mai multe firme de profil. Consiliul Județean Iași a încheiat un acord-cadru pentru circa 6 milioane de euro

Mii de elevi din județul Iași vor beneficia de produse lactate și panificație de circa 6 milioane de euro, prin Consiliul Județean Iași. Autoritatea ieșeană a împărțit procedura în 12 loturi pentru distribuția alimentelor în unitățile de învățământ: Procedura a fost împărțită pe mai mulți ani, în baza unui acord-cadru. Pentru perioada 2022, licitația va avea o valoare de 16.9 milioane de lei (3,4 milioane de euro).

Elevii din județul Iași vor primi produse de 6 milioane de euro

Consiliul Județean Iași a derulat o licitație privind furnizarea şi distribuţia merelor, laptelui şi produselor lactate, dar şi a produselor de panificaţie, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat. Produsele ajung și la preşcolarii din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore din judeţul Iaşi, pentru anii şcolari 2019-2022, în cadrul Programului pentru școli al României, pe 12 loturi. Primele 4 loturi sunt legate de produse de panificaţie. Următoarele patru loturi sunt pentru lapte și produse lactate, iar restul pentru furnizarea merelor în școli. CJ a încheiat un contract cu firma Agropan Impex SRL, cu Ilvas SRL, Dorna Lactate, Vel Pitar, Velrom, pentru furnizarea produselor respective în școlile din județ.

Fonduri pentru unele localități din județ

În luna ianuarie 2022, CJ a împărțit bani pentru programul legat de masa caldă pentru municipiul Iași, comuna Dumești, comuna Mogoșești-Siret, dar și direct către județul Iași. Au fost alocate 14,5 milioane de lei, sume care vor fi distribuite după unele criterii în aceste localități. Este vorba despre cele care organizează singure licitația pentru achiziția acestor produse. Conform proiectului de hotărâre, municipiul Iași va beneficia de 4,8 milioane de lei pentru achiziția de fructe și legume, dar și de produse lactate.

Totodată, comuna Dumești va beneficia de 118 mii de lei, iar comuna Mogoșești-Siret va beneficia de 71 de mii de lei. De asemenea, CJ Iași va distribui 9.5 milioane de lei. În acest caz este vorba despre sume repartizate pentru localitățile din judetul lași pentru care instituția va derula programul pentru școli în România. În ultimii ani, Guvernul a alocat fonduri și pentru alte investiții ce țin de acest program.

Alte fonduri pentru programul destinat elevilor din județul Iași

Pentru aceleași localități au fost făcute și estimările pe anul 2023. Sumele vor fi distribuite tot de către CJ Iași pentru organizarea licitațiilor de către aceste localități. Astfel, pentru anul 2021 au fost estimate 7,7 milioane de lei pentru municipiul Iași, 175 de mii de lei pentru comuna Dumești, dar și 98 de mii de lei pentru comuna Mogoșești- Siret. Pentru anul viitor, Consiliul Județean a estimat că se va baza pe 14,1 milioane de lei pentru acest program de masă caldă în școli, în Iași.

Programul pentru elevii din județul Iași a fost implementat în urmă cu mai mulți ani, licitația fiind organizată direct de către Consiliul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *