Prima pagină » Magazin » Productivitate în era digitală: cinci activităţi smart pe laptop sau telefon
Productivitate în era digitală: cinci activităţi smart pe laptop sau telefon

Productivitate în era digitală: cinci activităţi smart pe laptop sau telefon

20 aug. 2024, 13:21,
în Magazin

Cu siguranţă petreci zilnic ore în şir pe telefon sau laptop. Ei bine, trebuie să ştii că timpul pe care-l petreci în online se poate transforma în ore sau minute productive, în care să înveţi lucruri noi, chiar să te relaxezi şi să îţi uşurezi viaţa. Important este cum alegi să foloseşti momentele în care te afli în faţa ecranelor.

Desopera mai jos 5 activităţi smart care te ajută să rămâi productiv/a în era digitală:

Încearcă un curs online

Un curs online este o modalitate foarte bună de a învăţa lucruri noi, dar şi de a-ţi îmbogăţi CV-ul sau de a câştiga noi perspective în carieră. În ziua de azi, poţi să urmezi o mulţime de programe de formare online, de la cursuri şi certificări până la programe de licenţă sau masterat. Majoritatea platformelor de educaţie online oferă programe foarte variate în IT, HR, marketing, management, finanţe, contabilitate, drept şi o mulţime de alte sfere de activitate.

Ca să urmezi un curs online ai nevoie de un laptop, o tabletă sau un telefon, în funcţie de curriculum. Dacă îţi doreşti un laptop performant, optează pentru un model de gaming sau de business. Spre exemplu, un laptop de gaming Asus este perfect pentru cursuri online, chiar şi de IT. Laptopul de gaming Asus se pretează atât pentru cursuri, programare sau alte activităţi similare, cât şi pentru jocuri video.

Învaţă să foloseşti o aplicaţie nouă

Timpul petrecut pe internet se poate folosi şi pentru a învăţa cum să foloseşti aplicaţii diverse, de la cele de editare foto-video şi până la cele de organizare de date sau cele specifice prezentărilor. În ziua de azi, aplicaţiile software sunt folosite într-o mulţime de domenii, nu doar în IT. Domenii precum social media, marketing, contabilitate, HR sau finanţe, toate impun folosirea de software dedicat.

Dacă îţi doreşti să înveţi cum să foloseşti o anume aplicaţie, poţi să foloseşti tutoriale, cărţi, dar şi programe dedicate pe care le găseşti online. În funcţie de tipul de aplicaţie, vei avea nevoie fie de laptop, fie de telefon. Poţi să foloseşti un laptop de gaming Asus, un MacBook Air sau un Asus Vivobook, important este ca deviceul să suporte instalarea respectivei aplicaţii.

Organizează-ţi calendarul

Dacă vrei să înlocuieşti timpul petrecut pe reţelele sociale cu o activitate ceva mai productivă, fie pe laptop, fie pe telefon, ce-ai zice să îţi organizezi calendarul? Aplicaţiile care te ajută să rămâi organizat/a sunt foarte utile, fie că îţi notezi planuri de viitor, taskuri săptămânale, fie că scrii liste de cumpărături. Când ai puţin timp liber, foloseşte-l ca să îţi organizezi aplicaţiile de tip Notiţe sau Calendar. Indiferent că foloseşti un laptop de gaming Asus sau un laptop Acer ori Lenovo, majoritatea modelelor oferă aplicaţii de organizare.

Urmăreşte un documentar sau un tutorial

Documentarele sunt o modalitate foarte bună de a afla lucruri noi în timp ce te relaxezi. Poţi să savurezi un ceai sau cafea, să te aşezi confortabil sau chiar să iei masa în timp ce urmăreşti un documentar ori un tutorial. Foloseşte laptopul, telefonul sau televizorul ca să urmăreşti astfel de programe, pe care le găseşti pe YouTube, pe platforme de streaming sau chiar pe siteuri foarte cunoscute de ştiri. Vestea minunată e că ai de ales dintr-o mulţime de subiecte, de la istorie şi până la nutriţie, sport sau politică.

Învaţă o limbă străină

Limbile străine îţi sunt de folos într-o mulţime de moduri. Te ajută să obţii oportunităţi noi de carieră, să comunici mai uşor în străinătate, dar şi să îţi antrenezi creierul. Laptopul şi telefonul îţi pot fi cei mai buni prieteni când vrei să înveţi o limbă străină. Poţi să alegi programe de învăţare online, tutoriale pe YouTube sau chiar să citeşti, să asculţi muzica ori să vezi filme în limba respectivă.

Ia-ţi inspiraţia din ideile de mai sus ca să transformi momentele în care te afli în faţa ecranelor în oportunităţi de a învăţa lucruri noi, a-ţi organiza timpul mai bine sau de a-ţi antrena mintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024