Prima pagină » Economic Local » Producătorul Marius Antica, din Iași, deschide porțile fermei. „Invităm familiile să vină la cules”

Producătorul Marius Antica, din Iași, deschide porțile fermei. „Invităm familiile să vină la cules”

09 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Producătorul Marius Antica, din Iași, deschide porțile fermei pentru cei care vor să achiziționeze produsele sale sau vor să vadă cum arată o fermă cu fructe de pădure. Producătorul de vinuri din mure, singurul din Iași, spune că a crescut numărul celor care vin în plantația sa

Marius Antica, singurul producător de vin din mure, din Iași, deschide porțile plantației din Butea pentru vizitatori și clienți. În ultimii ani, tot mai multe persoane vor să culeagă fructele direct din plantație.

„În câteva zile, încep culesul la mure și vreau să invit familiile să vină cu copiii la cules. Totodată, pot să viziteze și castelul de la Miclăușeni, care e aproape de noi. Prețul este foarte bun pentru mure și cred că și experiența de a culege singuri e pe măsură. Familiile se pot programa telefonic la 0742811468, începând cu sâmbăta aceasta. Dacă culeg ei singuri mure pentru dulceață, prețul este 13 lei pe kilogram, în găletușe. Dacă vor în caserole, prețul este 15 lei pe kilogram. Intrarea este de 15 lei pentru cei care vin în vizită, poate vor să mănânce zmeura culeasă cu mânuțele lor. Vor mai fi și alte produse pentru a fi achiziționate. De asemenea, noi primim comenzi de mure, dacă nu vor să vină în fermă, și le culegem noi”, spune Marius Antica, producător tradițional din Iași.

Producătorul Marius Antica, din Iași, așteaptă vizitatorii în fermă

Ieșeanul Marius Antica, singurul producător tradițional de vinuri din mure din România, este și primul care comercializează în supermarketuri produsele realizate în comuna Butea. Vânzările de vinuri din mure, coacăze, cireșe sau caise au crescut în ultimii ani. Producătorul vinde într-o rețea de supermarketuri din Botoșani, Suceava și Constanța, dar spune că se va extinde în toată țara. Clienții care comandă vinurile produse de ieșeanul Marius Antica sunt din toată țara, dar și din străinătate, din țări precum Italia, Germania sau Franța. Anticum de Butea, vinul din mure, și celelalte sortimente s-au vândut foarte bine, astfel că, față de anul precedent, vânzările s-au dublat.

Anticum de Butea, brand de Iași

Ieșeanul din comuna Butea s-a întors acasă după 20 de ani de muncă în Italia și a investit zeci de mii de euro în afacerea din mediul rural. S-a lovit de birocrația din România și l-a convins pe fostul premier Florin Cîțu să modifice legea în favoarea producătorilor. Astfel, a reușit să reducă garanțiile și capitalul social pentru antrepozitul fiscal. În loc de 96.000 de lei, garanția a fost redusă la 19.000 de lei, iar capitalul social s-a redus de la 76.000 de lei la 15.000 pentru micii producători din vinuri din fructe. După cei 5 ani în care a oscilat între a renunța la afacerea cu fructe și a pleca din nou în străinătate, a decis să rămână în țară. Din 2021, și-a diversificat producția de vinuri după ce a investit noi sume ce au fost împrumutate, în mare parte, de la bănci.

Mai mult, ieșeanul Marius Antica a refuzat o ofertă de un milion de euro pentru o parte din afacerea sa. Acum, producătorul Marius Antica, din Iași, deschide porțile fermei pentru cei care vor să achiziționeze produsele sale sau vor să vadă cum arată o fermă cu fructe de pădure.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *