Prima pagină » International » Producătorul de vaccin susținut de Bill & Melinda Gates, creștere pe piața bursieră cu 40%
Producătorul de vaccin susținut de Bill & Melinda Gates, creștere pe piața bursieră cu 40%

Producătorul de vaccin susținut de Bill & Melinda Gates, creștere pe piața bursieră cu 40%

18 aug. 2020, 11:51,
George Cristian în International

Producătorul de vaccin susținut de Bill & Melinda Gates, creștere pe piața bursieră cu 40%. CureVac, o biotehnică germană care lucrează la un vaccin Covid-19, care este susținut de Fundația Bill & Melinda Gates și are un acord de fabricație cu Tesla ( TSLA ) de la Elon Musk , a crescut din nou luni în cotaţiile internaţionale, după ce s-a triplat pe Wall Street vineri.

Producătorul de vaccin susținut de Bill & Melinda Gates, creștere pe piața bursieră cu 40%

Acțiunile CureVac au crescut cu aproximativ 40% luni, după ce CEO-ul său, Franz-Werner Haas, a declarat într-un interviu acordat site-ului german de știri financiare Boerse Online, în weekend, că speră că vaccinul său va fi aprobat de către autoritățile de reglementare la începutul anului viitor. Haas a adăugat că o „aprobare accelerată a fost posibilă”.

CureVac a primit recent aprobarea guvernelor din Germania și Belgia pentru a începe studii clinice pentru unul dintre vaccinurile sale pentru Covid-19.

Fundația Bill & Melinda Gates a investit 40 de milioane de dolari în CureVac în 2015

CureVac este susținut și de miliardarul Dietmar Hopp, co-fondatorul gigantului software german SAP ( SAP ) . Hopp deține aproape jumătate din CureVac. Guvernul german și liderul Big Pharma GlaxoSmithKline ( GSK ) au, de asemenea, mize importante în companie. Fundația Bill & Melinda Gates a investit 40 de milioane de dolari în CureVac în 2015.

CureVac are un acord de dezvoltare și proprietate intelectuală cu Tesla din noiembrie 2015, conform înregistrărilor de reglementare cu Comisia pentru valori mobiliare și schimb. Musk a replicat luna trecută că divizia germană Grohmann a Tesla ajută la construirea de imprimante cu molecule pentru CureVac – un „proiect lateral” pe care Tesla îl poate extinde pentru a include și alte companii de medicamente.

China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19

China a aprobat primul vaccin anti-COVID-19! Ar putea fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp”
CanSino Biologics, o companie farmaceutică și Institutul de Știință Militar din China sunt dezvoltatoarele vaccinului chinezesc. La sfârșitul lunii iunie, armata chineză a început să îl folosească. Acest lucru s-a întâmplat, datorită descoperirii unui anticorp

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a demonstrat „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”.

Siguranța și eficacitatea vaccinului trebuie confirmate în cadrul fazei a treia de testare, care se realizează în afara granițelor. Patentul asigură că acest vaccin poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp” şi că este „rapid şi uşor de preparat”.

Conform unei cercetări făcute public de către revista The Lancet, arată că s-au realizat teste pe aproape 500 de persoane în luna iulie. Cu toate acestea, vaccinul nu se poate da lumii întregi spre testare, fără certitudinea că va funcționa așa cum este de așteptat. Tocmai de aceea se vor realiza teste pe oameni în cea de-a treia fază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *