Prima pagină » Economic Local » Producătorii din Iași se pot înscrie în programul „Tomate” începând de săptămâna viitoare
Producătorii din Iași se pot înscrie în programul

Producătorii din Iași se pot înscrie în programul „Tomate” începând de săptămâna viitoare

03 ian. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Unul dintre cele mai de succes programe derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) continuă și în acest an. Cei interesați se pot înscrie în program, începând de luni, 6 ianuarie. În anul 2019 au primit banii pentru roșiile din sere aproximativ 165 de producători din județ, fiecare obținând 3.000 de euro de la stat. În acest an se aplică aceleași reguli ca în anii precedenți. Ieșenii trebuie să știe că dacă au obținut banii în ultimii doi ani doar în cadrul acestui program, mai pot primi cei 3.000 de euro și în acest an.

Ce condiții trebuie să îndeplinească producătorii?

Pentru a obține banii, fermierii trebuie să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp și să valorifice o cantitate de minim 2.000 de kilograme dovedită cu documente justificative, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul 2020. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente. Valorificarea producției se face în perioadele ianuarie-mai, inclusiv, și noiembrie- 20 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *