Prima pagină » Local » S-a dat liber la umilit polițiștii! Baronul Daniel Horodniceanu a fost ținut în brațe de colegi până în ultima clipă. A ieșit nevinovat după ce a amenințat doi agenți care și-au permis să-l oprească în trafic – VIDEO

S-a dat liber la umilit polițiștii! Baronul Daniel Horodniceanu a fost ținut în brațe de colegi până în ultima clipă. A ieșit nevinovat după ce a amenințat doi agenți care și-au permis să-l oprească în trafic – VIDEO

11 mart. 2024, 15:17, 43 ,
în Local

Din acest moment, probabil orice român poate avea aceeași atitudine cu polițiștii care îl opresc în trafic, așa cum a avut și Horodniceanu. Dacă procurorul Daniel Horodniceanu a scăpat fără nici cea mai mică sancțiune din toată această situație, orice om care are o astfel de atitudine poate scăpa. Să nu mai mire pe nimeni dacă polițiștii vor fi înjurați, scuipați sau loviți în stradă de oameni care se bazează pe funcția pe care o ocupă sau pur și simplu se gândesc că pot face ce a făcut și baronul Horodniceanu fără să fie trași la răspundere.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, 11 martie, ca nefondat, recursul declarat de Inspecția Judiciară, în cazul vicepreședintelui CSM, Daniel Horodniceanu, după scandalul cu polițiștii ieșeni care în mai 2023 l-au oprit în trafic.

Hotărârea este definitivă.

Decizia luată luni, 11 martie, de instanța supremă în cazul procurorului Daniel Horodniceanu:

  • „Respinge, în unanimitate, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene formulată de către Daniel Horodniceanu.
  • Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva hotărârii din 8 noiembrie 2023 pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.
  • Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Daniel Horodniceanu împotriva încheierii din 11 octombrie 2023 pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în acelaşi dosar.
    Hotărârea este definitivă.
  • Cu majoritate, instanța supremă a admis recursul declarat de procurorul Horodniceanu împotriva considerentelor hotărârii din 8 noiembrie 2023 pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.
  • Înlătură din cuprinsul deciziei considerentele privind respingerea acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară, pentru abaterea disciplinară prevăzute de art. 271 lit. a) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi le înlocuieşte cu propriile considerente. Menţine soluţia din dispozitivul hotărârii atacate.
  • Respinge cererea lui Horodniceanu privind plata cheltuielilor de judecată.
  • Decizia, care este definitivă, a fost luată cu opinia separată a judecătorilor Cristinel Grosu şi Mădălina- Elena Vladu – Crevon, în sensul: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin împotriva considerentelor hotărârii din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

În 8 noiembrie 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins acţiunea exercitată de Inspecţia Judiciară privindu-l pe Daniel Horodniceanu. Decizia a fost contestată de Inspecţia Judiciară.

În data de 27 iunie, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Daniel Horodniceanu pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.

Inspectorii judiciari au reţinut ca abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 raportat la art. 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare, comportamentul procurorului, care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat.

De asemenea, inspectorii au reţinut că procurorul, în cadrul interacţiunii cu agenţii de poliţie, şi-a declinat şi afirmat repetat calitatea, a ameninţat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenţilor de poliţie, sugerând că ar avea relaţii sau influenţă cu scopul de a primi un tratament favorabil şi de a-şi rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toţi cetăţenii, ceea ce constituie abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea 303/2022.

Citește și: Încă o amânare în cazul baronului Horodniceanu. Judecătorii de la ÎCCJ au stabilit un nou termen în luna martie

Horodniceanu, discuții în contradictoriu cu polițiștii: „Eu sunt în măsură să fac orice!”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, luni, 14 martie, în cazul recursului formulat de Inspecţia Judiciară împotriva deciziei Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care l-a iertat pe vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Daniel Horodniceanu, după scandalul cu polițiștii ieșeni.

Amintim cum în luna mai 2023, Daniel Horodniceanu a avut un dialog în contradictoriu cu polițiștii care l-au oprit în trafic, în județul Iași, pentru un control de rutină.

Citește și: Bula protectoare în care a intrat procurorul Horodniceanu: o nouă amânare de la ÎCCJ în cazul său

Deranjat de faptul că i s-au cerut actele la control, Horodniceanu le atrage atenția agenților că el a condus structura de combatere a crimei organizate și că toți polițiștii din județ îl cunosc. „Faceți cu mine chestii d-astea?”, afirmă fostul șef DIICOT.

IPJ Iași a dat publicității rezultatele verificărilor în cazul conflictului dintre doi agenți și procurorul Daniel Horodniceanu. În urma verificărilor s-a constat că filmarea nu a fost făcută cu bodycam-ul. Conform unor informații pe surse, Horodniceanu ar fi lovit mașina poliției și ar fi înjurat. Practic, polițiștii au început să filmeze pentru a avea probe cu care să se apere (continuarea aici).

Horodniceanu spune, printre altele:

„Sunteți foarte scrupuloși la datorie, văd”

„Ce faceți dvs la ora asta, faceți patrulă pe strada principală dintr-un sat?”

„Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului”

„Vreți să vă învăț eu să vă faceți treaba?

„Eu sunt procuror de 25 de ani, matale de când ești polițist?”

„Dvs m-ați oprit pe mine că am avut tupeul să vă depășesc. Dvs faceți cu mine chestii d-astea?”

„Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării ăsteia”

„Eu oricum mâine mă duc să mă văd cu câțiva. Nu se poate așa ceva”

„Eu sunt în măsură să fac orice!”

„Încercați să vorbiți așa cu infractorii, nu cu procurorii”

„Pe mine mă cunoaște toată poliția din județ”

Comentarii
  • Claudiu, la pușcărie cu tine! Degeaba hartuiesti procurorul

  • Ei, nu chiar orice român ar putea întreba polițiștii „tu știi cine sunt eu?”. Însă orice român care este „ceva”, ar întreba asta.

  • Pai cine nu îl cunoaște pe Dl Procuror? A spus cu gura lui: Ma cunosc toți polițiștii din Iadi . Ce este cu voi? Nu ma Cunoaște-ți? Și iată ca l-au cunoscut. Mai sunt polițiști? Nu cred.

  • S-a dat voie si la comentarii.Sic!

  • Felicitari, Daniel! Cine ti-a facut „cheia” si-a luat „clanta”.

  • – – – Deci leul asta desi a savarsit doua fapte cel putin sanctionabile ,abuz si amenintare , scapa basma curata …Inca un precedent ce nu ne onoreaza DAR vrem ca oamenii „de rand” sa respecte legea ! Aceste situatii nu fac decat sa tensioneze natia asta ( si asa nedreptatita de politicile tradatoare din ultimii 35 de ani !) si sa o instige impotriva statului si a institutiilor sale .

  • acum a învățat și Sosoaca lecția și face la fel
    o fi soția tovarășului?

  • Mi – e greata de mizeria din tara asta, parca totul pute a rahat. Daca facea idiotul un accident,era tot asa ? Trebuia sa – i puna fiola politistii, aici au gresit . Este mafia psd- pnl care a poruncit ca acest interlop horrornimic sa nu fie sanctionat . Acest mafiot ,acest interlop horrornimiceanu salveaza mafia psd- pnl si cum ati vrea sa fie pedepsit? O mana o spala pe cealalta. Votati mafia ,votati interlopii psd- pnl!

  • Rusine
    Gândind ce vor avea de indurat cei 2 polițiști pe viitor din partea structurilor abilitate
    Nu e corect, românii pot spune sigur
    ,,Mori cu dreptatea în mână,,,,
    Proverb romanesc

  • Rusine
    Gândind ce vor avea de indurat cei 2 polițiști pe viitor din partea structurilor abilitate
    Nu e corect, românii pot spune sigur
    ,,Mori cu dreptatea în mână,,,,
    Proverb romanesc

  • Rusine
    Gândind ce vor avea de indurat cei 2 polițiști pe viitor din partea structurilor abilitate
    Nu e corect, românii pot spune sigur
    ,,Mori cu dreptatea în mână,,,,
    Proverb romanesc

  • Rusine
    Gândind ce vor avea de indurat cei 2 polițiști pe viitor din partea structurilor abilitate
    Nu e corect, românii pot spune sigur
    ,,Mori cu dreptatea în mână,,,,
    Proverb romanesc

  • Rusine
    Gândind ce vor avea de indurat cei 2 polițiști pe viitor din partea structurilor abilitate
    Nu e corect, românii pot spune sigur
    ,,Mori cu dreptatea în mână,,,,
    Proverb romanesc

  • „Imobiliarii” au pierdut partida.

  • „Imobiliarii” au pierdut partida.

  • Ce jegoasa e justiția la noi ba. Trebuia da ii **ta lu asta o amenda de sa îl civilizeze.

  • Ce jegoasa e justiția la noi ba. Trebuia da ii **ta lu asta o amenda de sa îl civilizeze.

  • Trebuie dat peste bot acestui cineva. Când îl prinzi in trafic bof si gata. Dreptate facuta cu mana ta . Justiție nu este la noi

  • banditii si specialii se apara intre ei, nimic nou in tara asta corupta

  • banditii si specialii se apara intre ei, nimic nou in tara asta corupta

  • Nu votati Psd ,Pnl,Usr daca vreti sa schimbam ceva in tara asta! Daca nu. vom schimba dictatura asta fascista dupa alegeri doar un razboi civil ii mai poate da jos pe mafiotii Pnl- Psd. Justitia mizera, corupta,mediocra este mafia interlopa instituira de mafia interlopa Pnl-Psd. Usr a votat impotriva Legii raspunderii magistratilor jos si Usr si tot ,trebuie sa schimbam tot in tara.

  • Pisat in gura, porcul oligofren

  • A fost clar de la inceput, la ce va asteptati?

  • Ce va mira? Adomnitei dupa multi ani de amanari cu probe solide in dosarul de coruptie care dovedesc sustragerea banului public ,cum de a fost achitat de judecatorii speciali corupti si analfabeti.
    Tot contribuabilii vor mai plati inca odata banii care i- a sustras Adomnitei. Asta nu este justitie ,asta este rahat cu apa rece , niste rahati cu ochi asta este justitia.

  • Care politisti, fosti gardieni fara scoala? Politia locala este plina de asemenea specimene. Politia nationala trebuie sa actioneze nu fostii gardieni. Asa zisa politie locala trebuie desfiintata.

  • Ok, POATE CA ASA ESTE, DAR NICI 2 PUTZOI DE LA TARANOAIA SA OPREASCA DITAMAI PROCURORUL. CEI DE LA POLITIE, CEI DE LA RUTIERA SUNT NISTE INFECTI SPAGARI IN SLUJBA LUI ZAMOSTEANU UNII ( A SE VEDEA CAZUL LUI SAVA Bogdan ) UN KÎKAT ÎN UNIFORMA CARE MAI E TRIMIS PE LA LIC M EMINESCU SA TINA LECTII DE PREVENTIE!!!
    FORTZA

  • Acest comportament mafiot nu ar fi asa de deranjant daca nu ar arata la ce nivel de coruptie este magistratura din tara noastra. „Noi vrem democratie dar nu pentru catei”. Sunt si multi politisti care-si bat joc de uniforma, dar si bizoni care se cred autoimuni, Totul duce la instabilitate si nesiguranta publica.

  • Cam asa este

    Ok, POATE CA ASA ESTE, DAR NICI 2 PUTZOI DE LA TARANOAIA SA OPREASCA DITAMAI PROCURORUL. CEI DE LA POLITIE, CEI DE LA RUTIERA SUNT NISTE INFECTI SPAGARI IN SLUJBA LUI ZAMOSTEANU UNII ( A SE VEDEA CAZUL LUI SAVA Bogdan ) UN KÎKAT ÎN UNIFORMA CARE MAI E TRIMIS PE LA LIC M EMINESCU SA TINA LECTII DE PREVENTIE!!!
    FORTZA

  • Care politisti: ALUPULUI Adrian de la Sectia 2 Gara care a cerut 400€ spaga; DANILA Ccristi de la Sc 2 Gara care a batut un biciclist nevinovat????; Lungu Cirina de la Sc 2 Gara care a stricat casniciile colegilor din cauza ca e nimfomaba??; Liviu Andrei care o are pe nevasta sa Alina la finantele publice si ny-i mai satura draq de Pizza de la Mamma mia????; ASTA E POLITIA FIN IASI DRAGILOR

  • Preafericitul Mobra

    Degeaba hărțuiți voi procurorul! Și știți prea bine de ce faceți acest lucru !!! Legea e lege! Cât despre modul de abordare de le fața locului de atunci și faptul că imaginile au apărut în 2 ore în spațiul public, asta spune ceva.

  • A fost o lipsa de orientare a polițiștilor la acea ora târzie, când erau cele doua autoturisme în trafic. Văzând ca este un BMW au crezut ca au de a face cu un cocalar! Au încercat sa facă exces de zel, fiind în timpul serviciului, dar nu le-a mers! Dacă în locul procurorului era un cetățean oarecare, ori îl amenda, ori….

  • Daca la acea ora tarzie, politistii il asteptau la ,,cotitura”, asta duce la ideia ca au fost anuntati. Cine ia anuntat, a facut acel dosarel care v a ramane si pe urmele copilului care este jurist, de aici rezulata ca cei care au anuntat politia au rezolvat si problema sanctionarii magistratului. De aici tragem concluzia ca v a fi un magistrat ,,cuminte” necesar sistemului.punct.

  • Barbă ‘auchan

    @@@Ovidiu…. Esti putin ofticat ca nu ai impins si tu la cwrul Corinei de la sectia a II-a? Tre sa fii sado sa foti un cwr asa mare si slinos plin de bășini și rahat. Nu ai pierdut nimic

  • În ziua de astăzi, tot ce este bun este contestat și rău famat, iar ce este rău este promovat!

  • O tara de rahat cu o justitie pe masura. Dreptatea nu este pentru catei, ci pentru dulai!

  • Numai intr-o tara de cacat si intr-o institutie de cacat cum e MAI si MJ ajunge militia sa se dea la procuror- voi v-ati gandit cat e diferenta de pregatire!Luati toti militienii si faceti-i procurori si vedeti cati reusesc- eu nu cred ca ajung 5! Nu sunt de acord cu amenzi si alte sanctiuni ca strazile nu sunt ale militiei daa? Sa lase oamenii in pace sa circule cum vor ca nu ne invata nimic bun militia- ei dau carnete cu miile pe banda rulanta pe spagi si dupa aia vin pe partea cealalta cu respectatul regulilor – nesimtiti si incompetenti! Ganditi-va ca daca nu ar fi militia care nu face altceva decat sa execute ordinele politicului si sunt bratul armat al politicului ce bine ar fi! Toate nenorocirile incepand cu inchisorile comuniste si pana in zilele noastre s-au facut cu concursul MAI asadar sa stea naibii sau sa fie desfiintati – toata ziua calare pe soferi in rest mafia de toate culorile drogurile prostitutia sunt toate bine mersi!

  • Numai intr-o tara de cacat si intr-o institutie de cacat cum e MAI si MJ ajunge militia sa se dea la procuror- voi v-ati gandit cat e diferenta de pregatire!Luati toti militienii si faceti-i procurori si vedeti cati reusesc- eu nu cred ca ajung 5! Nu sunt de acord cu amenzi si alte sanctiuni ca strazile nu sunt ale militiei daa? Sa lase oamenii in pace sa circule cum vor ca nu ne invata nimic bun militia- ei dau carnete cu miile pe banda rulanta pe spagi si dupa aia vin pe partea cealalta cu respectatul regulilor – nesimtiti si incompetenti! Ganditi-va ca daca nu ar fi militia care nu face altceva decat sa execute ordinele politicului si sunt bratul armat al politicului ce bine ar fi! Toate nenorocirile incepand cu inchisorile comuniste si pana in zilele noastre s-au facut cu concursul MAI asadar sa stea naibii sau sa fie desfiintati – toata ziua calare pe soferi in rest mafia de toate culorile drogurile prostitutia sunt toate bine mersi!

  • Procurori la intamplare;Onea, Potocala,Horo,Man,Adam si…Eva,etc…..

  • …si kovesi

  • veniti diaspora acasa ca aveti ce trage :))))

  • onanistu asta care numai el face comentarii pe pagina asta e frustrat raaaauu…ii trebuie putina liniste. Mai plimbate dezaxatule!

  • Onanistul a scris cateva comentarii aici cam 12 dar pe celelalte articole mai ales cu Aur si Sosoaca publica si 40 de comentarii si porno si odioase la adresa rusilor si politicienilor romani si a tuturor romanilor. Nu lucreaza ,este platit sa scrie comentarii si cu un limbaj strain de Romania. Trebuie sa existe o solutie , sa – l gasim.

  • Horodniceanu

    Dacă era un polițist în astfel de situație , era băgat în pușcărie de mult !!!! Dar cum să se execute ,,specialii între ei „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024