Prima pagină » Actualitate » Procurorii DNA, la Primăria Capitalei. Mai mulţi angajaţi sunt vizaţi

Procurorii DNA, la Primăria Capitalei. Mai mulţi angajaţi sunt vizaţi

20 apr. 2022, 09:57,
BZI.ro, în Actualitate

Miercuri dimineaţa, 20 aprilie 2022, au descins procurorii DNA la Primăria Capitalei. Mascaţii s-au deplasat la instituţia condusă de Nicusor Dan pentru a verifica o serie de angajări fictive. Mai mulţi angajaţi ar fi vizaţi într-un dosar mai vechi.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2015. În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în birouri situate dintr-o instituţie publică din municipiul Bucureşti. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a precizat DNA, referitor la percheziţiile de la Primăria Capitalei.

Au descins procurorii DNA la Primăria Capitalei. Sunt vizaţi mai mulţi angajaţi

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la Primăria Bucureşti, condusă de Nicușor Dan.

Din primele informații, procurorii au verificat anumite angajări fictive din cadrul Primăriei.

Surse din cadrul instituţiei afirma că procurorii DNA au ajuns la direcția Patrimoniu și Achiziții. Mai mulți angajați sunt vizați pentru un dosar mai vechi, din 2019/2020.

Procurorii ar fi ajuns și în biroul primarului pentru că în arhiva cabinetului primarului general sunt mai multe documente de intrare/ieșire care sunt vizate de aceasta speță.

Descinderi la Primăria Capitalei, în luna ianuarie 2022

Reamintim faptul că la Primăria Capitalei au mai fost descinderi şi la începutul anului acesta. Percheziţiile de amploare au vizat o serie de fapte de corupţie. Procurorii DNA au ridicat mai multe documente care aveau legătură cu alte angajări fictive.

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenţa cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, arată un comunicat al DNA.

Primarul Nicușor Dan a confirmat atunci, într-o conferință de presă, prezența procurorilor în Primăria Generală a Capitalei, precizând că este vorba de o cauză privind resursele umane, și că a fost informat că se vor ridica documente.

Protest împotriva primarului general Nicușor Dan

La finalul lunii februarie, mai multe persoane au ieşit în stradă şi au protestat împotriva lui Nicusor Dan, în Capitală. Oamenii au menţionat că sunt extrem de nemulţumiţi de modalitatea de administrare a Bucureştiului. Cetăţenii susţineau că parcurile arată deplorabil, dar au adus aminte şi de faptul că nu au apă caldă şi căldură.

Asociația Peisagiștilor din România a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare spunând că nu este normal ca un parc cu asemenea însemnătate istorică să ajungă o paragină. Situaţia se extinde în toate parcurile din București pentru că același lucru se întâmpla și în parcurile Cișmigiu sau în Delta Văcărești.

„(…) Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în scrisoare.

Având în vedere faptul că au ajuns din nou procurorii DNA la Primăria Capitalei, consilierii lui Nicușor Dan și-au dat demisia în urma anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *