Procurorii DIICOT au efectuat descinderi în 12 oraşe din România. Procurorii DIICOT au efectuat percheziții în mai multe oraşe ale României. Membrii DIICOT, joi dimineață, 11 iunie 2020, au descins la adresele unor membri ai unei reţele impresionante de falsificatori de valută. Reţeaua acţiona în nu mai puţin de 12 oraşe din ţară.
Procurorii DIICOT au descins în 12 oraşe
Procurorii DIICOT au efectuat descinderi în 12 oraşe din România. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au desfăşurat o operațiune de proporții. În această dimineaţă, 11 iunie 2020, DIICOT Timișoara au demarat descinderi la adresele unor persoane pentru a anihila rețeaua care a umplut vestul României, și nu numai, cu euro falși.
Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara au descins în nu mai puţin de 12 locații din Petroșani, unde era cartierul general al grupării.
Din ancheta a reieșit că, începând cu anul 2019, suspecții au plasat în repetate rânduri bancnote false de 50 de euro pe piață. Aceștia acționau în alte zone decât Valea Jiului și, de obicei, cumpărau de pe OLX diverse bunuri scoase la vânzare, în special telefoane mobile. Au înșelat cumpărători din Timișoara, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Arad, Oradea, Marghita,Călărași , Alba Iulia sau Râmnicu Vâlcea.
Gruparea era organizată piramidal pe două paliere. Astfel, liderul grupării era cel care asigura aprovizionarea grupării cu valută falsă adusă din Italia. Pe piața din ţara noastră au fost plasați peste 20.000 euro.
Descinderi ale procurorilor DIICOT la Iași
Procurorii DIICOT au efectuat descinderi pe data de 27 februarie 2020, la Iași.
Procurorii DIICOT Iași au propus, pe 26 februarie 2020, arestarea unui individ suspectat de trafic de droguri de risc și de mare risc. Tribunalul Județean a admis propunere și a dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Ion Levinte. Acesta a contestat deja decizia, sperând ca instanța superioară să îl pună în libertate
Un individ a ajuns ieri-seară după gratii, fiind acuzat de trafic de stupefiante. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată pe numele lui Ion Levinte de către procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași.
„Instanța a admis propunerea formulată de Ministerul Public – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată (două acte materiale), pentru o durată de 30 de zile. Instanța a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat ieri-seară reprezentanții Tribunalului Iași.
Substanțe interzise, pe „piața neagră” a Iașului
Surse judiciare afirmă, însă, că ieșeanul a fost reținut în urmă cu două zile, pentru 24 de ore de către anchetatori, sub acuzația de trafic de droguri.
Așadar, pe data de 25 februarie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. Din câte se pare, acesta aducea substanțe interzise, pe care le comercializa mai apoi pe „piața neagră” a Iașului.
Mai mult, pentru prinderea individului, reprezentanții DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, ar fi folosit și investigatori sub acoperire, pentru a ajunge la suspect.