Prima pagină » Actualitate » Procurorii caută noi posibile victime ale lui Alfred Bulai. Sociologul este cercetat pentru acuzația de folosire a funcției în scop sexual
Procurorii caută noi posibile victime ale lui Alfred Bulai. Sociologul este cercetat pentru acuzația de folosire a funcției în scop sexual

Procurorii caută noi posibile victime ale lui Alfred Bulai. Sociologul este cercetat pentru acuzația de folosire a funcției în scop sexual

30 iul. 2024, 17:20, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fac un apel către populație în legătură cu cazul sociologului Alfred Bulai și invită potențialele victime să contacteze anchetatorii, garantând protecția prevăzută de legislația actuală.

Într-un comunicat de marți, 30 iulie, instituția menționează că, având în vedere informațiile publice despre presupusele solicitări de favoruri sexuale de către Alfred Bulai, profesor și analist politic, către studentele SNSPA, Ministerul Public încurajează persoanele cu date relevante să ia legătura cu organele judiciare la adresa de email [email protected].

Protecția oferită victimelor

Pentru a proteja viața privată și demnitatea victimelor sau a persoanelor ce pot furniza informații esențiale, sunt prevăzute măsuri de protecție conform Codului de Procedură Penală:

În cazul persoanelor vulnerabile, se pot lua măsuri pentru protejarea datelor de identitate pe parcursul procedurilor judiciare, conform art. 126 alin. (1) lit. c) și art. 113 alin. (2) și (3) din Codul de Procedură Penală.

Audierea poate avea loc prin mijloace audiovideo cu distorsionarea vocii și a imaginii, conform art. 126 alin. (1) lit. d) și art. 113 alin. (2) și (3) din Codul de Procedură Penală.

Mijloacele de probă nu vor include adresa reală sau datele de identitate, acestea fiind păstrate confidențial.

Noi mărturii despre abuzurile sociologului

Au apărut noi relatări despre abuzurile la care erau supuse studentele SNSPA de către Alfred Bulai. Conform mărturiilor, Bulai folosea tehnici pentru a submina încrederea femeilor în ele însele, făcându-le mai vulnerabile la abuz.

„Bulai făcea frecvent comentarii nepotrivite despre dinamica de gen și aspecte fizice. La un examen, a discutat despre sâni ca simbol de status, ceea ce nu era adecvat într-un mediu educațional. Spunea că femeile sunt ‘expirate’ la 24 de ani și că ar trebui să facă copii. Aceste comentarii mi-au afectat încrederea în mine și m-au determinat să caut ajutor psihiatric și terapie”,  declarat Elena Trifan, fostă studentă.

Suspendarea din funcții

Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la SNSPA, de unde intenționa să se pensioneze în urma scandalului sexual. Senatul SNSPA, la propunerea rectorului Remus Pricopie și după analizarea situației în Consiliul de Administrație, a aprobat suspendarea lui Bulai din activitățile didactice și toate funcțiile deținute, în conformitate cu art. 109 alin. (4) din Carta SNSPA. Suspendarea se va menține pe durata anchetei Comisiei de Etică a SNSPA.

SNSPA a menționat că nu a primit nicio plângere oficială împotriva lui Alfred Bulai până în prezent.

Comentarii
  • Ar fi bine ca parchetul să caute și ceilalți prădători sexuali de prin toate liceele , facultățile și universitățile din România !, nu există o instituție ceva mai mare care să nu aibă cel puțin un prădător sexual libidinos știuți și acoperiți de colegii de breaslă de ani și zeci de ani !,, doar Iașul singur are cîteva duzine mai ales prin facultăți !, întrebați studentele ori fostele studente mai frumușele , ca vă fac o listă

  • la bulau cu tine jigodie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024