Prima pagină » Local » Procurorii au descins la FEG-ul afaceristului Cristian Stanciu, din Braşov! Un profesor cerea șpagă pentru a promova cursanții

Procurorii au descins la FEG-ul afaceristului Cristian Stanciu, din Braşov! Un profesor cerea șpagă pentru a promova cursanții

18 oct. 2023, 11:56,
în Local

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au efectuat luni, 16 octombrie 2023, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, 3 percheziții domiciliare într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de luare de mită și dare de mită, în urma cărora o persoană a fost reținută. Descinderile au avut loc la FEG-ul afaceristului Cristian Stanciu.

„Perchezițiile au avut loc în municipiului Brașov, la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, respectiv la o unitate de învățământ privată – școală postliceală de asistenți medicali, o fundație, dar și la reședința unei persoane fizice – în calitate de fost cadru didactic al școlii postliceale, unde existau informații că s-ar afla obiecte și înscrisuri ce au legătură cu infracțiunile cercetate”, au transmis procurorii.

Citește și: Proiectul imobiliar de pe tarlaua lui Cristian Stanciu a fost blocat! Spera să facă milioane de euro din blocurile de locuințe. Un monument istoric îl încurcă

Procurorii au descins la FEG-ul afaceristului Cristian Stanciu din Braşov! Un profesor cerea șpagă pentru a promova cursanții

Un profesor ce-și desfășura activitatea la FEG-ul din Brașov al afaceristului ieșean Cristian Stanciu cerea cursanților șpagă pentru a putea promova.

„În cauza penală instrumentată de polițiști ca urmare a delegării de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat, de 30 de ani care, în calitate de profesor al școlii postliceale, a pretins și primit, fără drept, în mod repetat, în perioada 2021-2023, sume de bani de la cursanții unității de învățământ private, în scopul de a-i promova pe aceștia la testele și examenele aferente disciplinelor predate de cadrul didactic.

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, au fost ridicate înscrisuri și sisteme informatice, ce urmează a fi administrate în probatoriu pe parcursul urmăririi penale, în vederea stabilirii întregii stări de fapt.

În cauza un număr de 13 persoane au fost citate şi audiate ca martori și de asemenea a fost pus în aplicare 1 mandat de aducere, în urma căruia procurorul a dispus față de persoana bănuită măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat în cadrul Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul I.P.J. Brașov.

În cauză s-a beneficiat în permanență de suport de specialitate din partea D.O.S. – Brigada de Operațiuni Speciale Brașov.

Cercetările sunt desfășurate de către organele de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E., sub delegarea procurorului de caz, urmând că suspectul în cursul zilei de astăzi să fie prezentat procurorului pentru a dispune alte măsuri preventive față de acesta”, au conchis anchetatorii, potrivit transilvania365.ro.

Citește și: Imagini explozive de la conspirația anului din Iași! Denisa Ionașcu și Cristian Stanciu, întâlnire secretă, cu schimb de documente, în vila din Păcurari. Au stat peste 2 ore, cu luminile stinse, după care au plecat separat 

Vă aducem aminte faptul că afaceristul Cristian Stanciu, liderul grupului de consilieri județeni PSD Iași, se crede stăpânul Iașului. Acesta a fost găsit în stare de incompatibilitate cu funcția de consilier județean, după ce a încheiat, în anul 2021, un contract cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, pentru ca 97 de cursanți să facă practică în unitatea medicală fără ca Fundația Ecologică Green să achite măcar un leu.

Citește mai multe detalii AICI: Cristian Stanciu, incompatibil cu funcția de consilier județean! Combinații ilegale după bunul plac. Ultimul tun: contracte cu spitale din subordinea Consiliului Județean!

Comentarii
  • Verificate din toate punctele de vedere si daca nu sunt legale sa fie inchise. Multi nu se duc la cursuri si isi i-au diplome aiurea asa cum reiese din alte articole prezentate de voi in decursul timpului.

  • mii de dobitoci analfabeti cretini cu diplome false de 2 lei…..

  • Jumătate din absolvenții școlilor posticeale sanitare sunt slab pregătiți și nu ar merita diploma de asistent medical.Pentru că pe unii nu-i duce capul,alții nu învață,alții absentează,iar alții dau șpăgi să treacă de examene.Asa cum dau șpăgi substanțiale la angajări…Nimic nou sub Soare…

  • Aveti ceva cu omul Stanciu? Lasati legea e pentru toti! Ori vine un val…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *