Prima pagină » Razboi în Ucraina » Procuror general al Ucrainei: Bărbați și băieți, printre victimele agresiunilor sexuale ale soldaţilor ruşi. Este o tactică de război

Procuror general al Ucrainei: Bărbați și băieți, printre victimele agresiunilor sexuale ale soldaţilor ruşi. Este o tactică de război

04 mai 2022, 14:34,
în Razboi în Ucraina

Tactică de război utilizată de armata rusă în Ucraina. Oficiali ucraineni şi reprezentanţi ai ONU precizează că bărbați și băieți se numără printre presupusele victime ale violurilor comise de soldații ruși în Ucraina, unde zeci de cazuri de violență sexuală din partea forțelor invadatoare sunt deja investigate.

tactică de război, colaj tanc si copilucrainean

Patten a adăugat faptul că pentru victime, de obicei e foarte dificil să raporteze astfel de agresiuni sexuale

Procuror al ONU, despre tactica de război a ruşilor

Tactică de război utilizată de armata rusă în Ucraina. Reprezentantul special al ONU pentru violența sexuală în timpul războiului, Pramila Patten, a spus la o conferință de presă la Kiev, cum că a „primit rapoarte, neverificate încă, despre cazuri de violență sexuală împotriva bărbaților și băieților din Ucraina”.

Patten a adăugat faptul că pentru victime, de obicei e foarte dificil să raporteze astfel de agresiuni sexuale.

„Este greu pentru femei și fete să raporteze violurile din cauza stigmatizării, printre alte motive, dar de multe ori pentru bărbați este chiar mai greu. Trebuie să creăm un spațiu sigur pentru ca toate victimele să reclame cazurile de violență sexuală,” a mai spus ea.

Conform declaraţiei oficialului ONU, zecile de cazuri de violență sexuală investigate în prezent „sunt doar vârful aisbergului” și a îndemnat victimele violurilor să depună plângere.

De asemenea, Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, a spus că a colectat plângeri de violență sexuală comise de soldații ruși împotriva unor bărbați și femei de toate vârstele, de la copii până la persoane în vârstă.

Venediktova a mai precizat că Moscova a folosit violul ca strategie deliberată, „pentru a speria societatea civilă, pentru a face totul pentru a forța Ucraina să capituleze”.

În pofida acestor lucruri, au existat puține relatări publice despre violența sexuală în Ucraina, unele victime alegând să părăsească țara, iar altora le-a fost mult prea frică să vorbească despre experiența lor, a spus Venediktova.

Cu toate acestea, de când forțele ruse s-au retras din zona Kievului, luna trecută, echipele de procurori și anchetatori au adunat dovezi ale violenței sexuale pe scară largă. Astfel, violurile în grup, atacurile sub amenințarea armei și violurile comise în fața copiilor se numără printre mărturiile sumbre pe care procurorii le-au adunat de la victime și familiile acestora.

Precizăm că în urma răspândirii în mediul online de fake news-uri în ceea ce privește războiul din Ucraina, noi prezentăm varianta distribuită de ucraineni, dar aceste informații nu au putut fi verificate, de vreme ce Rusia nu a adus nici un comentariu acestor acuzații.

tactică de război, victima a unei agresiuni sexuale, drapel Ucraina

Conform declaraţiei oficialului ONU, zecile de cazuri de violență sexuală investigate în prezent „sunt doar vârful aisbergului” și a îndemnat victimele violurilor să depună plângere

Odată cu înaintarea armatei ruse în Ucraina, violurile continuă

În aceeași ordine de idei, în spațiul online au apaărut imagini ce au fost difuzate pe darknet chiar de un militar rus, Alexei Bicikov, care le-a trimis și unui prieten din Rusia. Umblă informații conform cărora imaginile ar fi filmate în Ucraina, iar victima este o fetiță de doar un an, pe care, după abuz, Bicikov ar fi împușcat-o.

Conform precizării lui Iuri Sosedov, președintele Consiliului Veteranilor din cadrul Diviziei 76 de Gardă a Forțelor Aeropurtate, toate formațiunile militare din regiunea Pskov participă la războiul din Ucraina. În acest sens, utilizatorii de limbă rusă sau ucraineană de pe reţelele de socializare au făcut virală fotografia soldatului, informații despre el, cât și imagini din videourile filmate de acesta.

Precizăm că nu există confirmări oficiale despre reținerea militarului rus, nici despre abuzurile sexuale din Ucraina.

În data de 8 aprilie, comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei,  Liudmila Denisova, a vorbit despre violul copiilor ucraineni de către armata rusă. Printre cazurie ce s-au întâmplat în Bucha, o fată de 14 ani a fost violată de cinci militari şi a rămas însărcinată, iar un băiat de 11 ani a fost violat de soldații ruși în fața mamei sale, aceasta fiind legată de un scaun și obligată să privească.

Astfel, anchetatorii din Ucraina au ajuns să demonstreze veridicitatea ultimii tactici de război utilizată de armata rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`