Prima pagină » Economic Local » Procesul de extindere a Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași a ajuns la o nouă etapă! Trei firme vor să supravegheze lucrările de 4 milioane de euro
Procesul de extindere a Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași a ajuns la o nouă etapă! Trei firme vor să supravegheze lucrările de 4 milioane de euro

Procesul de extindere a Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași a ajuns la o nouă etapă! Trei firme vor să supravegheze lucrările de 4 milioane de euro

27 oct. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Economic Local

Două firme din Iași și una din Ilfov vor contractul de 80.000 de euro, pentru supravegherea lucrărilor de extindere a penitenciarului. Ofertele societăților au intrat în etapa de evaluare. Licitația pentru proiectul de 4 milioane de euro se află în desfășurare. S-au prezentat constructori dispuși să efectueze lucrarea

Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași continuă procesul de extindere a corpului A. În cursul acestei săptămâni a fost lansată licitația pentru furnizarea serviciilor de supervizare și supraveghere tehnică, aferente lucrărilor de execuție. Valoarea estimată a contractului este de 404.028 de lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor au fost depuse mai mule oferte din partea societăților CMC Construct Inginerie și Consultanță SRL (Iași), Corby Solutions SRL (Ilfov) și Medos Construct & Consulting SRL (Iași). Cea cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Penitenciarul a investit și într-o bucătărie modernă de aproape 60.000 de euro.

A fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor

Recent, la licitația pentru realizarea lucrărilor au fost depuse 2 oferte din partea asocierilor Deconstruct AG – Metalprod West SRL și Mădbeton SRL – Magnum Therm. Lucrările prevăd modernizarea, reabilitarea și extinderea corpului A. Clădirea, construită în 1983, are o suprafață de 1.637 de metri pătrați. Regimul de înălțime este de S (parțial)+P+1E.

„Din punct de vedere structural, clădirea studiată este realizată pe o structură de pereți portanți din cărămidă plină, iar zidurile structurale reazemă pe fundații continue din beton armat.

Din punct de vedere funcțional, clădirea studiată cuprinde în prezent următoarele tipuri de spații: la nivelul subsol parțial găsim magaziile, spălătoria, sala de sport și anexele necesare acestora; la nivelul parter găsim spațiile destinate camerelor de detenție, sala de mese, capela, birourile angajaților și anexele necesare acestora; la nivelul etaj găsim spațiile destinate camerelor de detenție, sala de mese și anexele necesare”, se arată în caietul de sarcini.

La un moment dat, s-a dorit mutarea penitenciarului din Copou, dar proiectul a fost suspendat.

Intervențiile vor fi realizate la acoperișul pavilionului

Imobilul suspus intervenției este format din 3 tronsoane în formă de „U”. Conform contractului, vor fi realizate lucrări din punct de vedere structural și energetic. Proiectul prevede realizarea unui acoperiș tip șarpantă din lemn, cu învelitoare din tablă. Instalațiile sanitare vor fi modernizate și va fi montat un sistem de detecție și stingere a incendiilor. Clădirea are o capacitate de 42 de camere.

Deținuții au fost mutați încă din februarie 2023. La nivelul lunii iulie 2023, în penitenciar erau înregistrați 603 deținuți și 401 angajați care-și desfășurau activitatea. Procesul de extindere a Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași a ajuns la o nouă etapă. Constructorii așteaptă finalizarea licitației și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *