Prima pagină » Titlurile zilei » Proces de pomină, la Iași! Au locuit împreună mai mulți ani, iar acum se ceartă de la Moș Crăciun și Hopa-Mitică. „Am fost nevoiți să părăsim locuința și să ne mutăm” – (Exclusiv)
Proces de pomină, la Iași! Au locuit împreună mai mulți ani, iar acum se ceartă de la Moș Crăciun și Hopa-Mitică.

Proces de pomină, la Iași! Au locuit împreună mai mulți ani, iar acum se ceartă de la Moș Crăciun și Hopa-Mitică. „Am fost nevoiți să părăsim locuința și să ne mutăm” – (Exclusiv)

25 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Două familii din Iași sunt prinse într-un proces inedit. Cele două familii luptă pentru a vedea cine trebuie să îl aibă pe Moș Crăciun. Niciunul dintre cei patru reclamanți și pârâți, respectiv Nicoleta Adriana Chirilă, Decebal Oancea, Cornelia Chirilă și Adrian Chirilă, nu vor să renunțe la luptă

În instanțele din Iași are loc un proces de toată pomina! Astfel, două familii își dispută mai multe lucruri, printre care și pe Moș Crăciun. Mai exact, doi reclamanți, Nicoleta Adriana Chirilă și Decebal Oancea, i-au dat în judecată pe cei doi pârâți, Cornelia și Adrian Chirilă, solicitând împărțirea unor bunuri mobile. Printre aceste bunuri se regăsește și un Moș Crăciun. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat recent o decizie în acest caz.

„Instanța o obligă pe pârâta Chirilă Cornelia să îi restituie reclamantei Chirilă Nicoleta Adriana bunurile mobile identificate de către expertul Costin Ionuț, în valoare totală de 5.133 de lei. O obligă pe pârâta Chirilă Cornelia să îi restituie reclamantului Oancea Decebal bunurile mobile identificate de către expertul Costin Ionuț, în valoare totală de 589 de lei. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamanților de obligare a pârâtei la restituirea fructelor produse de bunurile mobile revendicate”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu e definitivă, aceasta fiind contestată. Următorul termen al procesului privindu-l pe Moș Crăciun se va desfășura pe 10 februarie 2022.

Nicoleta Adriana Chirilă, Decebal Oancea, Cornelia și Adrian Chirilă și-l dispută la Iași pe Moș Crăciun

Procesul dintre Nicoleta Adriana Chirilă, Decebal Oancea, Cornelia și Adrian Chirilă a început pe 29 ianuarie 2019. Prin cererea de chemare în judecată, reclamanții au cerut instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța, să dispună obligarea pârâtei la predarea (restituirea) bunurilor mobile proprietatea lor personală pe care pârâta le deține fără drept din luna mai 2012 (bunuri în valoare totală de 19.488 de lei și bunuri proprietate privată a reclamantului în valoare totală de 8.800 de lei).

Reclamanții au solicitat obligarea pârâtei la restituirea fructelor produse de bunurile mobile pe care refuză să le dea înapoi. S-a mai solicitat obligarea pârâtei Cornelia Chirilă la plata sumei de 100 de euro pe lună începând cu luna mai 2012, pentru îmbogățire fără justă cauză, prin însușirea tuturor fructelor (chiriei) produse de bunurile imobile comune: o casă de locuit în suprafață de 72 mp și alte anexe gospodărești, precum și terenul în suprafață de 644 mp situate în satul Lunca Cetățuii, ce se cuvin tuturor co-proprietarilor proporțional cu cota-parte din dreptul de moștenire rămas de pe urma defunctului N.C., decedat la 4 noiembrie 2007.

„După decesul defunctului N.C., au rămas mai multe bunuri. Noi avem o relație de concubinaj și, din anul 2007 până în mai 2012, am locuit împreună cu pârâta Cornelia Chirilă în casa situată în Lunca Cetățuii. În urma unor neînțelegeri, am fost nevoiți să părăsim locuința și să ne mutăm în Iași, în chirie”, au precizat reclamanții.

Aceștia au spus că au cumpărat mai multe bunuri, printre care și un Moș Crăciun.

Moș Crăciun, disputat la Iași după un scandal în familie

Reclamanții Nicoleta Adriana Chirilă și Decebal Oancea au mai afirmat că, după ce s-au mutat din casă, au revenit pentru a lua restul bunurilor, însă Cornelia Chirilă nu le-ar fi permis acest lucru. Așadar, aceștia au cerut restituirea unor colecții de cărți, un pat dublu, un covor de 300 de lei, o comodă, două paturi, un șifonier cu trei uși, un televizor, o masă din lemn, un fotoliu, un scaun pliabil de piele, plăpumi, pături, cuverturi, fețe de masă croșetate, mileuri croșetate, haine / încălțăminte, dar și jucării pentru copii, respectiv plușuri, un tren electric, „Hopa-Mitică”, păpuși și un Moș Crăciun de 1,3 metri înălțime.

La rândul lor, Cornelia și Adrian Chirilă au formulat o întâmpinare, prin care au invocat excepția autorității de lucru judecat, motivat de faptul că solicitarea privind plata lipsei de folosință a fost soluționată definitiv prin sentința civilă din 20 iulie 2016 a Judecătoriei Iași, iar, pe fondul cauzei, au solicitat respingerea acțiunii. Totuși, Cornelia Chirilă a recunoscut existența unor bunuri mobile, fiind de acord cu restituirea lor, printre acestea aflându-se și Moș Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *