Prima pagină » Titlurile zilei » Proces-bombă, pe rolul instanțelor ieșene! Fosta șefă a Fiscului a dat în judecată Banca Transilvania. Sorina Eliza Marin cere daune morale după o eroare comisă de funcționari (Exclusiv)
Proces-bombă, pe rolul instanțelor ieșene! Fosta șefă a Fiscului a dat în judecată Banca Transilvania. Sorina Eliza Marin cere daune morale după o eroare comisă de funcționari (Exclusiv)

Proces-bombă, pe rolul instanțelor ieșene! Fosta șefă a Fiscului a dat în judecată Banca Transilvania. Sorina Eliza Marin cere daune morale după o eroare comisă de funcționari (Exclusiv)

27 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Sorina Eliza Marin, fosta șefă a Fiscului ieșean, a dat în judecată Banca Transilvania, solicitând daune morale în urma unei erori care ar fi fost comisă de instituția financiară. Ieșeanca le cere magistraților din cadrul Judecătoriei să oblige banca amintită la plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei. Femeia susține că banca i-ar fi creat un prejudiciu prin divulgarea datelor sale cu caracter personal către o altă persoană

Un proces extrem de interesant a ajuns recent pe rolul instanțelor ieșene! Astfel, fosta șefă a Finanțelor ieșene i-a chemat în judecată pe reprezentanții Băncii Transilvania. Sorina Eliza Marin, fosta șefă a Fiscului ieșean, cere daune morale în urma unei erori care ar fi fost comisă de instituția financiară. Așadar, femeia le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige banca amintită la plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Sorina Eliza Marin a dat în judecată Banca Transilvania

Fosta șefă a Fiscului ieșean Sorina Eliza Marin a decis să acționeze în judecată Banca Transilvania după ce a fost contactată pe rețeaua de socializare Facebook.

„Eu am încheiat cu Banca Transilvania un contract de credit cu card Visa Gold / Mastercard Forte, contract pe baza căruia a fost deschis un cont bancar. Pe 11 septembrie 2020, am fost contactată pe aplicația Facebook Messenger de C.C., care m-a informat că a primit prin intermediul Poștei o serie de documente care îmi aparțineau și pe care mi le-a transmis prin câteva poze. Astfel, am constatat că banca a transmis către domnul respectiv o notificare ce îmi era destinată mie și în cuprinsul căreia se indicau datele mele cu caracter personal, datele legate de contractul de cont curent, informații cu privire la sumele total creditate și ratele restante ce nu au fost achitate la termen, precum și copii după contractele încheiate cu banca”, a precizat Sorina Eliza Marin în cererea adresată judecătorilor ieșeni.

Fosta șefă a Fiscului ieșean a adăugat că, în opinia ei, reprezentanții Băncii Transilvania ar fi comis o faptă ilicită.

„Fapta ilicită constă în neglijența flagrantă a organelor pârâtei în gestionarea datelor mele cu caracter personal, ce a dus la divulgarea acestora către terțe persoane, fără autorizarea mea”, a încheiat Sorina Eliza Marin.

Avocat: „Nu pot să comentez…”

Contactat telefonic de către reporterii cotidianului BZI, avocatul care o reprezintă pe Eliza Sorina Marin nu a vrut să comenteze în vreun fel situația prezentată.

„Nu pot să comentez pe marginea subiectului, atât timp cât nu am acordul clientei mele”, a precizat avocatul ieșean Răzvan Botezatu.

De cealaltă parte, reporterii cotidianului BZI au încercat să îi contacteze prin e-mail pe reprezentanții Băncii Transilvania, în așa fel încât aceștia să își expună un punct de vedere cu privire la litigiul cu Eliza Sorina Marin.

„Subiectul la care vă referiți este obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei Iași. Până acum, cererea de chemare în judecată încă nu a fost comunicată Băncii Transilvania. Pentru a nu aduce nicio atingere actului de Justiție, BT înțelege să se abțină de la orice comentariu public, până la pronunțarea unei soluții definitive de către instanța învestită cu soluționarea dosarului, urmând să ne conformăm eventualelor măsuri care vor fi dispuse în cauză”, au declarat reprezentanții Băncii Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *