Prima pagină » Titlurile zilei » Probleme rezolvate ca în clanurile mafiote la CTP Iași. O vătmăniță a fost pusă la zid de șefi și obligată să plătească mii de lei pentru o manevră greșită. Iată filmul întâmplării – FOTO

Probleme rezolvate ca în clanurile mafiote la CTP Iași. O vătmăniță a fost pusă la zid de șefi și obligată să plătească mii de lei pentru o manevră greșită. Iată filmul întâmplării – FOTO

23 feb. 2024, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

În ianuarie 2023, vătmănița Adina Ursache, de la CTP Iași, a fost implicată într-un accident cu o mașină. După ce poliția a ajuns la fața locului, femeia a fost amendată, iar comisia de la compania de transport a găsit-o vinovată

Adina Ursache a depus contestație pentru amenda primită de la poliție, iar instanța i-a dat dreptate după un an de zile. Deși a câștigat procesul, victoria a fost una amară, deoarece nu va trece peste nopțile pierdute, stresul la care a fost supusă sau faptul că și-a pierdut locul de muncă. Din cauză că a demisionat de la companie, femeia trebuie să mai plătească și 5.000 de lei pentru școala de vatmani.

Vătmănița din Iași a fost sancționată de CTP

judecătoria Iași

IPJ a făcut apel la decizia judecătorie, însă a fost respins

Incidentul a fost pe data de 23 ianuarie 2023, când Adina Ursache se afla la conducerea tramvaiului 6 care circula dinspre Gară spre Pasajul Alexandru cel Bun. Un conducător auto a intenționat să facă stânga, însă nu s-a asigurat și i-a tăiat calea tramvaiului, astfel că s-a produs coliziunea. Polițiștii i-au aplicat femeii o amendă și puncte de penalizare. Compania a găsit-o vinovată pentru accidentul produs și a sancționat-o cu reducerea salariului, iar Adina a fost nevoită să își ia concediu 2 luni, fără plată. Angajata de la CTP a făcut contestație pentru amenda primită de la poliție și a ajuns în Tribunal. După un an de zile, instanța i-a dat dreptate.

„Bine că în sfârșit s-a făcut dreptate. Totuși, am rămas foarte afectată de tot ce s-a întâmplat, iar nimeni nu m-a ajutat. Am investit mult timp, bani, am avut nopți nedormite, coșmaruri, iar acest lucru nu mi se pare corect. Nu mai zic de stresul la care am fost supusă, groaznic, practic, eu am fost arătată cu degetul, cea mai afectată de ce s-a întâmplat, chiar dacă instanța a decis că eu nu sunt vinovată. Mi-am pierdut locul de muncă, nu am mai avut venit o perioadă, m-am descurcat cum am putut, a fost foarte greu.

În instanță, singură m-am reprezentat. Deocamdată nu știu ce o să fac, trebuie mai întâi să-mi văd de treburile de zi cu zi, nu am luat vreo decizie împotriva CTP, mi-a ajuns cât am așteptat, un an de zile, decizia prin tribunale. Am lucrat cam un an la companie, însă după incident am intrat în concediu și ulterior mi-am dat demisia, dacă nu ar fi fost așa, probabil că aș mai fi continuat”, povestește Adina Ursache.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a făcut apel după decizia instanței, însă a fost respins. Astfel, sentința pronunțată de judecătorie a rămas definitivă.

„Admite plângerea contravențională formulată de petentul Ursache Maria Adina în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul Județean Iași, intervenienții forțați Nica Bogdan Alin, Alianz Țiriac Asigurări S.A. și Groupama Asigurări S.A. Anulează procesul-verbal de contravenție PISX nr.0468594 din 29.01.2023, ca netemeinic întocmit cu consecință exonerării petentului de la sancțiunile aplicate. Respinge capătul de cerere având ca obiect restituire amendă, ca inadmisibil”, se arată în hotărârea instanței.

Femeia trebuie să returneze taxa pentru școala de vatmani

După ce s-a produs incidentul, femeia a fost sancționată și nu i-au mai fost acordate prime și bonusuri din cauză că a fost găsită vinovată pentru producerea coliziunii. În acea perioadă, și-a luat concediu 2 luni, fără plată, iar când a trebuit să revină în activitate la CTP, și-a dat demisia. Deoarece a demisionat, Adina Ursache trebuie să plătească aproximativ 5.000 de lei companiei pentru școala de vatmani, după cum este stipulat în contract.

„Se face o comisie unde se stabilește exact care a fost situația, iar în funcție de gravitate se aplică un avertisment sau sancțiune. Dacă instanța i-a dat dreptate, ea poate veni la noi să discutăm, dacă are anumite pretenții, și găsim o soluție. În ceea ce privește plata pentru școală, acest lucru apare în contract”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Fosta vătmăniță, Adina Ursache, a fost sancționată de CTP Iași pentru un accident pentru care nu a fost vinovată.

Comentarii
  • Mda.. eu nu am sa inteleg de ce CTP se apuca repede sa penalizeze vatmanii si soferii imediat dupa incident, fara a avea o situatie clara de la politie sau instanta, asta daca se ajunge acolo. Eu stiu ca oricine, la inceput, intrun-un proces, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, nu? La CTP, repede, sa jupoaie pielea de pe om. Daca nu sunt in stare sa judece un caz, sa il lase la aprecierea instantei. CTP face discriminari in ceea ce priveste sanctiunile.

  • Fata, dar miai zis că ai luat avertisment atunci. Acum vii si spui că tiau luat banii, fata? Cind ai fost corecta?

  • NU VA MAI ANGAJATI LA CTPI !!!

    NU VA MAI ANGAJATI LA CTPI !!! E SCLAVAGEALA PE FATA !!! SALARII, DEPOURI, INFRASTRUCTURA, CONDITII DE LUCRU, STRES, BATAIE DE JOC DIN PARTEA ADMINISTRATIEI, CALATORILOR, SOFERILOR. TOATA LUMEA E IMPOTRIVA ANGAJATILOR CTPI DE PARCA AR FI NISTE INFRACTORI. SUNT OAMENI CARE ORICARE ALTUL, CU CASA, MASA, FAMILII, CHELTUIELI, DATORII, SANATATE, S.A.

  • Da, după un an și-a găsit dreptate, justiția de mare cacat din Iași. Sa va fie rușine , posesori de venituri nesimțite, dormiți pe traume care o să vă ajungă din urmă, nenorocitilor.

  • Saraca fata. Uite ce fac incompetentii de la CTP. Au scos.o vinovata pe nedrept pe saraca fata si acuma au pretentia sa le dea bani pe scoala. Pai tot din cauza voastra a plecat mai prostilor

  • Hai ca te rup

    Rup-anul eu zic sa iti vezi de drum si nu mai comenta aiurea daca nu stii.sper sa ajungi in locul ei sa te vad atunci ce o sa mai comentezi impotriva..nu vezi ca este o sentinta?avertisment e in capul tau de ozn

  • Lasata si fara permis de conducere pe 3luni😡😡😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *