Prima pagină » Actualitate » Probleme pentru campioana Simona Halep! Tenismena, suspendată temporar pentru dopaj

Probleme pentru campioana Simona Halep! Tenismena, suspendată temporar pentru dopaj

21 oct. 2022, 16:56, 1 ,
în Actualitate

Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, a fost prinsă dopată la un test anti-doping efectuat la UŞ Open, în acest an! Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe româncă.

Simona Halep a fost prinsă dopată cu Roxadustat, care se află pe lista substanțelor interzise! Românca a picat testul anti-doping la UŞ Open! Prima decizie în privința jucătoarei românce a fost suspendarea acesteia pentru o perioadă!

Dacă se va dovedi că Simona Halep a luat cu bună știință substanța respectivă, sportiva în vârstă de 31 de ani riscă o suspendare uriașă. Ultima jucătoare de tenis importantă „șifonată” de un scandal de dopaj a fost Maria Sharapova.

Prima reacție a Simonei Halep după ce a fost suspendată pentru dopaj

Fostul număr 1 mondial anunțase anterior că își încheie sezonul

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost anunțată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, nu mi-a trecut niciodată prin minte să trișez, acest lucru fiind total împotriva valorilor cu care am fost educată. În fața unei situații atât de nedrepte, mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la sfârșit pentru a demonstra că nu am luat niciodată în mod conștient substanțe interzise și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul la ieși la iveală.

Nu este vorba despre trofee sau bani. Este despre onoare și despre povestea de dragoste față de jocul de tenis pe care am dezvoltat-o în ultimii 25 de ani”, scrie Halep pe Instagram.

Roxadustat este un medicament anti-anemie. Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge.

Comentarii
  • Pai, n-o amenintase sotia lui Mouratoglu ca va avea ea grija de soarta Simonei ? Iata raspunsul : e de la propriul staff pe care acesta negresa il coordoneaza !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *