Prima pagină » Titlurile zilei » Probleme mari pentru dezvoltatorul Ștefan Popescu care deține proiectul Nueva! Furnizorii l-au chemat în instanță, datorii de peste 462.000 de lei

Probleme mari pentru dezvoltatorul Ștefan Popescu care deține proiectul Nueva! Furnizorii l-au chemat în instanță, datorii de peste 462.000 de lei

12 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Probleme mari pentru dezvoltatorul Ștefan Popescu care deține proiectul Nueva din Iași. Nu și-a plătit datoriile, iar furnizorii l-au chemat în instanță

Firma Stp Business Construct SRL a fost chemată în instanță de firma Wark Trust Com SRL și E.ON Energie România din cauza restanțelor de peste 462.000 de lei. Afaceristul Ștefan Popescu a pierdut procesele și a trebuit să își achite debitele restante.

Probleme mari pentru dezvoltatorul Ștefan Popescu care deține proiectul Nueva

Ștefan Popescu este administratorul firmei Stp Business Construct SRL, acesta construiește în Nicolina un bloc cu 10 etaje. Proiectul poartă denumirea de Nuevo, dar mai are și alte proiecte imobiliare, printre care și cel din Bucium, care se numește Scala Residence.

Din cauză că nu și-a achitat facturile către furnizori, aceștia l-au chemat în instanță pe Ștefan Popescu. Concret, la începutul anului 2024, firma Wark Trust Com SRL, administrată de Dumitru Lupașcu, trebuia să încaseze de la Stp Business Construct SRL 264.993,95 lei, cu TVA inclus. Din cauză că Ștefan Popescu nu și-a achitat datoriile, Lupașcu l-a acționat, în instanță având câștig de cauză.

Astfel, Stp Business Construct SRL a fost obligată de instanță să achite către Wark Trust Com SRL suma de 264.993,95 lei, cu TVA inclus, și 165.606,70 lei, care reprezintă penalități calculate până la data de 29.01.2024.

„Admite cererea formulată de creditoarea SC Wark Trust Com SRL, reprezentată legal de lichidatori judiciari, consorţiul de practicieni în insolvenţă, format din «Eurobusiness Lrj Sprl» şi Cabinet Individual de Insolvenţă Raihel – Arnăutu C. Irina, în contradictoriu cu debitoarea Stp Business Construct. Obligă debitoarea la plată către creditoare, a sumei de 264.993,95 lei, inclusiv TVA, reprezentând debit restant, dar și la suma de 165.606,70 lei, reprezentând penalități de întârziere calculate până la data de 29.01.2024, precum și a penalităților de întârziere datorate în continuare până la data achitării în integralitate a debitului restant, într-un termen de 30 zile de la comunicarea prezentei ordonanțe. Executorie. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare, pentru debitoare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul Iaşi, pronunţată în şedinţă publică azi, 18.04.2024”, se arată în decizia instanței.

Contactat de reporterii BZI, administratorul firmei Wark Trust Com SRL, Dumitru Lupașcu, nu a dorit să ofere nicio informație cu privire la datoriile pe care le are afaceristul Ștefan Popescu către societatea pe care o administrează.

„Nu vreau să comentez pe acest subiect”, a declarat Dumitru Lupașcu, administratorul firmei Wark Trust Com SRL.

Dezvoltatorul Ștefan Popescu: „Noi nu am depus nicio contestație la această acțiune”

Contactat de reporterii BZI, afaceristul Ștefan Popescu a transmis faptul că a încercat de mai multe ori să plătească facturile către Wark Trust Com SRL, însă societatea a intrat în insolvență. Din această cauză, banii nu au mai fost retrași din cont. Acesta susține că a acceptat suma de plată pe care, ulterior, a și achitat-o.

„Societatea pe care o administrez a avut un raport comercial cu firma SC Wark Trust Com SRL. Firma SC Wark Trust Com SRL a intrat în insolvență când societatea pe care o administrez era la zi cu plățile către aceasta, precum și către oricare alt furnizor de materiale sau prestator de servicii. Când facturile către SC Wark Trust Com SRL au ajuns la scadență, departamentul nostru economic a încercat să facă plățile, însă am fost informați de către reprezentanții societății că aceasta a intrat în insolvență și că urmează să fie desemnat un administrator special cu care voi fi pus în legătură pentru achitarea facturilor scadente. Am așteptat să fiu contactat de noul administrator pentru a achita facturile ajunse la scadență, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Pe data de 16.09.2024, am observat că sumele datorate către respectiva societate au fost retrase direct din cont. Nu am depus nicio contestație la această acțiune, deoarece știam de datoria respectivă și aveam mereu banii în cont pentru a o achita, în momentul în care urma să fiu contactat”, a declarat Ștefan Popescu.

Amintim aici faptul că afaceristul Ștefan Popescu a mai fost subiectul unui scandal în urmă cu câțiva ani, atunci când o femeie din Vaslui a vrut să cumpere un apartament, a achitat suma integrală, iar afaceristul s-a răzgândit privind vânzarea.

Datorii la E.ON de peste 27.000 de lei. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu și-a plătit gazul

Pe rolul instanțelor de judecată, firma Stp Business Construct SRL mai figurează cu un dosar. Este vorba de cel cu privire la restanțele în valoare de 27.157,19 lei. Dezvoltatorul Ștefan Popescu nu și-a plătit facturile restante la gaz.

„Admite cererea de emitere a ordonanței de plată formulată de creditoarea E.OO Energie Romania SA în contradictoriu cu debitoarea Stp Business Construct SRL. Obligă debitoarea să plătească creditoarei, în termen de 20 de zile de la comunicare, suma de 27.157,19 lei, reprezentând contravaloarea facturilor emise pentru furnizarea gazelor naturale, la care se adaugă suma de 4.530,21 lei, cu titlu de penalități de întârziere. Obligă debitoarea la plata, către creditoare, a sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de a formula cerere în anulare, în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea cererii în anulare se depune la Judecătoria Iași. Pronunțată în data de 3.05.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în decizia instanței din 3 mai 2023.

Întrebat de procesul pe care l-a pierdut cu E.ON Energie România S.A., dezvoltatorul Ștefan Popescu a declarat că nu are niciun proces cu nimeni.

„Nu am niciun proces cu nimeni, probabil societatea are un proces cu locatarii”, a spus Ștefan Popescu, dezvoltatorul proiectului Nueva.

Probleme mari pentru dezvoltatorul Ștefan Popescu care deține proiectul Nueva din Iași. Nu și-a plătit datoriile, iar furnizorii l-au chemat în instanță. Datorii de peste 400.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`